https://kolorline.hu/Radvánszky 168!

Radvánszky 168!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Zsúfolásig megtelt a nagyszalon a Radvánszky család rezidenciális kastélyában Sajókazán, Radvánszky Béla születésének 168. évfordulóján. A hosszú évek során oly sok szakmai előadást hallhattak a résztvevők a művelődéstörténész báró életéről, hogy lassan kimerülnek a személyét érintő kutatási források.

 

Ennek okán felmerült a gondolat, korszakát, a 19. századot és a századfordulót tágabb perspektívában tárják a közönség elé. Az öltözködés és a viseletkultúra mindig tükre volt egy adott kor erkölcsi és politikai szemléletének. Szentesi Réka divattörténész, a MODART oktatási igazgatója, tavalyi előadását folytatva, idén Párizs és Budapest divatjának kapcsolatát boncolgatta, a különböző stílusirányzatokon keresztül. Ezt követően a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanáraiból verbuválódott SeptoForte együttes reneszánsz muzsikával bűvölte el a hallgatóságot. A hagyományoknak megfelelően az est zárásaként Stefán László polgármester megnyitotta a Praktika Kézműves Klub kiállítását. Az alkotók ez évben a négy évszak szimbólumaiból merítkezve készítették el szemet gyönyörködtető kreációikat.

További híreink

Újabb kormányzati „ajándék”: tízszeres drágulás az intézményi távfűtésben

Dátum: 2022. okt 01. 17:16

A kormány szeptember utolsó óráiban, október elsejétől egy tollvonással több mint tízszeresére növelte az önkormányzati intézmények távfűtési díját. A megemelkedett költségek egyúttal azt is jelentik, hogy kormányzati támogatás nélkül a településeken bölcsőde- és óvodabezárások, valamint elbocsátások jöhetnek.

Idősek hónapja Kazincbarcikán – Nem csak szépkorúaknak

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A Barcika Art Nonprofit Kft. októberben, az idősek hónapján egy rendkívül változatos programsorozattal várja a kazincbarcikai közönségét.

Októberben is Fitt Barcika

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A népszerű programsorozat októberi órarendje az eddig megszokott módon több korosztálynak: kismamáknak, fiatal felnőtteknek, 40 vagy 50 felettieknek, vagy éppen speciális mozgásformát igénylőknek, esetleg egészségügyi problémákkal szenvedőknek kínál életkoruknak és állapotuknak megfelelő sportolási lehetőséget.

Hamarosan a postaládákban a Kolorhét legújabb lapszáma

Dátum: 2022. szept 30. 10:44

Új lapszámmal jelentkezünk, szeptember 30-án. Ezúttal is közérdekű témákat hoztunk Kedves Olvasóinknak! Megjelenő lapunkat a postaládákon kívül megtalálják a kolorline.hu oldalon.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek Hónapja – Szűcs Judith műsora

Don Bosco Sportközpont

Idősek hónapja – Szűcs Judit 2. műsora

Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok

Fitt Barcika – Ringató

Egressy Béni Művelődési Központ klubterme

Fitt Barcika – Pilates

Egressy Béni Művelődési Központ klubterem

Fitt Barcika – Kick box

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk