https://kolorline.hu/Radvánszky 168!

Radvánszky 168!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Zsúfolásig megtelt a nagyszalon a Radvánszky család rezidenciális kastélyában Sajókazán, Radvánszky Béla születésének 168. évfordulóján. A hosszú évek során oly sok szakmai előadást hallhattak a résztvevők a művelődéstörténész báró életéről, hogy lassan kimerülnek a személyét érintő kutatási források.

 

Ennek okán felmerült a gondolat, korszakát, a 19. századot és a századfordulót tágabb perspektívában tárják a közönség elé. Az öltözködés és a viseletkultúra mindig tükre volt egy adott kor erkölcsi és politikai szemléletének. Szentesi Réka divattörténész, a MODART oktatási igazgatója, tavalyi előadását folytatva, idén Párizs és Budapest divatjának kapcsolatát boncolgatta, a különböző stílusirányzatokon keresztül. Ezt követően a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanáraiból verbuválódott SeptoForte együttes reneszánsz muzsikával bűvölte el a hallgatóságot. A hagyományoknak megfelelően az est zárásaként Stefán László polgármester megnyitotta a Praktika Kézműves Klub kiállítását. Az alkotók ez évben a négy évszak szimbólumaiból merítkezve készítették el szemet gyönyörködtető kreációikat.

További híreink

Újraindul a kazincbarcikai úszószakosztály!

Dátum: 2021. szept 18. 08:00

Az új személyi feltételeknek hála az úszószakosztály ez év szeptemberétől újra megkezdi a munkát. Bemutató edzésre szeptember 20-án kerül sor a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Tűzifát csak megbízható, bevált helyről!

Dátum: 2021. szept 18. 08:00

A postaládájába dobott szórólapon szereplő telefonszámról rendelt tűzifát egy férfi Békéscsabán. Két Borsod megyei férfi szállította ki neki a tüzelőt, de kevesebbet kapott, mint amennyit kért és kifizetett.

Megelőzés kortalanul

Dátum: 2021. szept 17. 13:49

A rendőrök Komplex bűnmegelőzési, és baleset-megelőzési napot tartottak Sajókazán.

Az elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni

Dátum: 2021. szept 17. 09:00

Az átoltottság további növelése és a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásának megelőzése érdekében szeptember 16-tól az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek hónapja – Csepregi Éva műsora

Don Bosco Sportcsarnok

Idősek hónapja – Zorán-koncert

Egressy Béni Művelődési Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk