https://kolorline.hu/Radvánszky 168!

Radvánszky 168!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Zsúfolásig megtelt a nagyszalon a Radvánszky család rezidenciális kastélyában Sajókazán, Radvánszky Béla születésének 168. évfordulóján. A hosszú évek során oly sok szakmai előadást hallhattak a résztvevők a művelődéstörténész báró életéről, hogy lassan kimerülnek a személyét érintő kutatási források.

 

Ennek okán felmerült a gondolat, korszakát, a 19. századot és a századfordulót tágabb perspektívában tárják a közönség elé. Az öltözködés és a viseletkultúra mindig tükre volt egy adott kor erkölcsi és politikai szemléletének. Szentesi Réka divattörténész, a MODART oktatási igazgatója, tavalyi előadását folytatva, idén Párizs és Budapest divatjának kapcsolatát boncolgatta, a különböző stílusirányzatokon keresztül. Ezt követően a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanáraiból verbuválódott SeptoForte együttes reneszánsz muzsikával bűvölte el a hallgatóságot. A hagyományoknak megfelelően az est zárásaként Stefán László polgármester megnyitotta a Praktika Kézműves Klub kiállítását. Az alkotók ez évben a négy évszak szimbólumaiból merítkezve készítették el szemet gyönyörködtető kreációikat.

További híreink

Durva hőség közelít

Dátum: 2024. jún 18. 14:30

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján. A hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

Díjeső a Borsod Sport Klub évzáró ünnepségén

Dátum: 2024. jún 18. 14:00

A Borsod Sport Klub (BSK) a Don Bosco Sportközpontban tartotta az évzáró ünnepségét június 12-én. Itt értékelték az elmúlt időszakot, sportolóik kiemelkedő teljesítményeit, és átadták a díjakat, dicséreteket.

A KVSE atlétái Székesfehérváron szerepeltek

Dátum: 2024. jún 18. 08:00

A KVSE atlétika szakosztálya részt vett a Kölyökből Atléta Program Országos Fesztiválján. A fiatal versenyzők az eredmények tükrében büszkén térhettek haza.

Előretekintő és -gondolkodó klímakonferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jún 17. 20:20

A klímaváltozás okozta kihívásokra kerestek és kínáltak válaszokat és megoldásokat a LIFE-CLIMCOOP projekt legutóbbi interaktív rendezvényén. A Mezey István Művészeti Központban tartott eseményen téma volt a helyi környezeti kockázatok kezelése, a vízgazdálkodás, sőt a vízgyűjtőszintű közösségépítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk