https://kolorline.hu/Radvánszky 168!

Radvánszky 168!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Zsúfolásig megtelt a nagyszalon a Radvánszky család rezidenciális kastélyában Sajókazán, Radvánszky Béla születésének 168. évfordulóján. A hosszú évek során oly sok szakmai előadást hallhattak a résztvevők a művelődéstörténész báró életéről, hogy lassan kimerülnek a személyét érintő kutatási források.

 

Ennek okán felmerült a gondolat, korszakát, a 19. századot és a századfordulót tágabb perspektívában tárják a közönség elé. Az öltözködés és a viseletkultúra mindig tükre volt egy adott kor erkölcsi és politikai szemléletének. Szentesi Réka divattörténész, a MODART oktatási igazgatója, tavalyi előadását folytatva, idén Párizs és Budapest divatjának kapcsolatát boncolgatta, a különböző stílusirányzatokon keresztül. Ezt követően a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanáraiból verbuválódott SeptoForte együttes reneszánsz muzsikával bűvölte el a hallgatóságot. A hagyományoknak megfelelően az est zárásaként Stefán László polgármester megnyitotta a Praktika Kézműves Klub kiállítását. Az alkotók ez évben a négy évszak szimbólumaiból merítkezve készítették el szemet gyönyörködtető kreációikat.

További híreink

Fejlesztések Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jún 04. 12:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata — Szitka Péter polgármester irányításával — 2022-ben is felelősen és takarékosan gazdálkodott, így további fontos fejlesztések kezdődhetnek el és valósulhatnak meg idén a városban. A teljesség igénye nélkül: műfüves pálya épül több tagiskola udvarán, felújítások zajlanak majd a Varázskert Bölcsődében és a Kincsem Napköziben, várhatóan újabb házfalakra kerülhetnek falfestmények, és energetikai korszerűsítés kezdődik az Egressy Béni Művelődési Központban.

Ismét zenével és szépséggel játszik a víz a városban

Dátum: 2023. jún 04. 09:00

Újra eljött az év jobbik fele a szökőkút-hódolók számára is. Megeredtek Kazincbarcika bombázó vízi szépségei, élükön a főattrakciót jelentő Fő téri zenés vízijáték-show-val, hogy beindítsák a tekintetet és a nyári hangulatot is.

Erasmus program — a fenntarthatósággal ismerkedtek nemzetközi vendégek Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jún 03. 21:00

A Kazinczy Ferenc Tagiskola sikeresen pályázott az Erasmus fenntarthatósági és környezetvédelmi programra, melynek részeként török, román és olasz delegációval közösen térképezik fel a résztvevők egymás zöldprogramjait. A projekt 3. állomásaként — az olaszországi és a törökországi látogatásokat követően — a delegáció tagjai Kazincbarcikára érkeztek egy hétre, ahol helyi fenntarthatósági megoldásokkal ismerkedtek.

Átadták a műfüves pályát a Kazinczy udvarán

Dátum: 2023. jún 03. 18:15

Ünnepélyesen átadták a Kazinczy Ferenc Tagiskola udvarán épült műfüves pályát és atlétikai pályát. A beruházás többes célt szolgál: egyrészt a mindennapos testnevelés keretében a sportiskola diákjai vehetik igénybe, másrészt pedig a Kolorcity Kazincbarcika edzéseinek is ez lesz az egyik helyszíne a jövőben.

KolorTV élőben

Programajánló

Pedagógusnapi ünnepség Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Nyári színházi esték Kazincbarcikán — Körúti Színház: Zsákbamacska

Mezey István Művészeti Központ udvara

A Barcika Art 2023-as sokszínű gyerektáborai

Kazincbarcika

A Miskolci Szimfonikus Zenekar promenád koncertje

Mezey István Művészeti Központ udvara

Nyári színházi esték Kazincbarcikán — Körúti Színház: Óz, a csodák csodája

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk