https://kolorline.hu/Nyitott kapukkal várták a berenteieket

Nyitott kapukkal várták a berenteieket

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Első alkalommal, „Nyitott kapukkal” címmel tartottak nyílt napot a berentei polgármesteri hivatalban március 22-én. Az intézménybe érkező közel negyven lakos betekintést nyerhetett a község ügyeinek intézésébe, menetébe.

 

Nagy Boglárka jegyző és Roza László, a település polgármestere, valamint a hivatal dolgozóinak segítségével lehetőség volt arra is, hogy a látogatók részletesen tájékozódjanak az önkormányzat és az intézmények költségvetéséről, valamint betekintést kaptak Berente pénzügyi helyzetébe. A nyílt napon bemutatták azt is, hogy a hivatalban ki milyen feladatot végez.

 

– Egyeztettünk és beszélgettünk a települést érintő és foglalkoztató kérdésekkel: például a közfoglalkoztatásról, az önkormányzat által alapított társaságról, a képviselő-testület munkájáról és működéséről, a hivatali munkáról, az elmaradásokról és a hiányosságok kezeléséről, valamint a jelenleg folyó ellenőrzésekről – tájékoztatott a jegyző. A felnőtteken kívül a berentei általános iskola 8. osztályos tanulói és a Tündérkert Óvoda nagycsoportosai is hivatalosak voltak a nyílt napra, ahol kipróbálhatták a szavazórendszert, beszélgettek a hivatal dolgozóival, és megnézegették ki és milyen eszközt használ a napi munkája során.

További híreink

Nem csak a betegséget, a beteget kell gyógyítani

Dátum: 2020. júl 11. 10:00

Az orvos-beteg kapcsolat az orvosi hivatás és az orvostudomány egyik központi eleme. A jó orvos-beteg kapcsolat elengedhetetlen feltétele a magas színvonalú betegellátásnak, a betegség kezelésének és a beteg gyógyulásának. Ezt vallja dr. Erdei Sándor háziorvos is, aki a több évtizeden át kimagaslóan végzett, gyógyító tevékenységéért idén, a Semmelweis-nap alkalmából Kazincbarcika Város Egészségügyéért kitüntető díjában részesült. Temérdek sikerélmény és tennivaló fér bele egy emberöltőnyi orvoslásba. A közel ötven esztendő munkásságának állomásairól, a szakma iránti elhivatottságról és a betegekkel szembeni legnemesebb elkötelezettségről beszélgettünk a közkedvelt orvossal.

Kolorfutás 2020 - Nevezzen kedvezményesen!

Dátum: 2020. júl 11. 08:00

Második szakaszába ért az idei Kolorfutás nevezési időszaka. A szeptember 13-ai versenyen idén először jótékonysági futamra is lehet jelentkezni, melynek bevételével a kazincbarcikai Csillagfürt EGYMI intézményét támogatják.

Újra megtelnek vízzel a Kazincbarcikai Fedett Uszoda medencéi

Dátum: 2020. júl 10. 10:00

A Kazincbarcikai Fedett Uszoda nyitásra való felkészülése az utolsó fázisba lépett. A munkálatok a megfelelő ütemben haladnak, így július 15-én felkészülve várja majd az úszás szerelmeseit a létesítmény.

Visszatér a címvédő World Tour-csapata

Dátum: 2020. júl 10. 09:42

Íme, a negyedik World Team, amelynek nevezése hivatalossá vált a koronavírus-járvány miatt augusztus végére halasztott 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk