https://kolorline.hu/Apám hitte

Apám hitte

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Edelényben március 31-én a Városi Könyvtárban mutatták be dr. Hatvani Zoltán „Apám hitte” című könyvét. Mint ahogy az elnevezés utal rá, a szerző édesapjának állít emléket az írással. Dr. Hatvani Viktor az 1956-os forradalom idején az edelényi járás munkástanácsának elnöke volt, elvei miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Szabadulását két évvel élte túl. A kiadó nevében, a Szendrői Ifjúságért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Benke András református lelkész bevezetője után Hatvani Zoltán ismertette könyvét a résztvevőkkel, beszélt a korról, melyben a cselekmények zajlottak és mesélt édesapjáról, felelevenítve személyes emlékeit. A kötetet dr. Répássy Róbert országgyűlési képviselő ajánlotta az olvasók figyelmébe. Ezt követően Hatvani Viktor dédunokái szavalták el Wass Albert „Üzenet haza” című versét.

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk