https://kolorline.hu/Senior bűnmegelőzési tanácsadás a Lévayban

Senior bűnmegelőzési tanácsadás a Lévayban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Sajószentpéteren a Lévay József Városi Könyvtárban a bűnmegelőzésről tartottak előadást két előadó részvételével. A rendezvényt nagy érdeklődéssel fogadták az időskorúak, valamint a város polgárőrei.

Először Horváthné Szendrei Szilvia, a BAZ Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály főosztályvezető helyettese hívta fel a figyelmet a termékbemutatók és vásárok veszélyeire. Előadásában külön kiemelte az egészségügyi eszközök értékesítésének, illetve a gyógyszernek nem minősülő étrend kiegészítők vásárlásának kockázatait.  Tájékoztatásában elmondta milyen jogai vannak a megtévesztett vásárlóknak, mire kell vigyázni egy-egy termékbemutatón.

 Hoppa Sándor c. r. őrnagy, a B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának nyomozója „A legkisebb ellenállás” – az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények jellemzői a megelőzés lehetőségei címmel tartott előadást. A nyomozó a magatartási és taktikai védelemről, mechanikai és elektronikai védelemről, civil szerveződésekről, mint például a Szomszédok Egymásért Mozgalomról tájékoztatta a jelenlévőket. Az előadó sorra vette bűncselekmények különféle módozatait, javaslatot téve a megelőzésükre és a segítségkérés lehetőségeire.

 

További híreink

Kolorcitybe érkezett a Mikulás

Dátum: 2022. dec 06. 21:52

Idén duplázott Kazincbarcikán a Mikulás, aki hétfőn és kedden is várta a gyerekeket a Mezey István Művészeti Központban. Nemcsak az óvodás és iskolás csoportok találkozhattak a Télapóval, hanem a családok is, mégpedig a Mikulás-házban.

Kazincbarcikát is elérte az országos üzemanyaghiány

Dátum: 2022. dec 05. 19:36

A kazincbarcikai kutak nagy részén hétfőn már egyáltalán nem volt üzemanyag, a belvárosban található töltőállomáson pedig több sorban kígyóztak az autók arra várva, hogy eljussanak az oszlopokig. Volt, akinek nem volt szerencséje.

Időszakosan megállítják a forgalmat a Mikulás-kocogás idején

Dátum: 2022. dec 05. 11:10

Néhány perces megállásra kényszerülnek az autósok december 5-én, 17:00 órától Kazincbarcika belvárosában.

II. adventi gyertyagyújtás

Dátum: 2022. dec 04. 20:19

December 4-én, vasárnap felgyúlt az advent koszorún a második gyertya lángja. A kazincbarcikaiak a Mezey István Művészeti Központ udvarán gyűltek össze.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

IV. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

A borsodi gyökerek

Don Bosco Sportközpont

Élő betlehem

Szent János görögkatolikus templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk