https://kolorline.hu/Német versek - magyarul

Német versek - magyarul

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Sajószentpéter Városi Német Nemzetiségi Önkormányzat hagyományteremtő céllal, immár második alkalommal rendezte meg a német versek ünnepét, május 19-én. Ebben az évben a megye gyermekeit szólították meg a szervezők. Az alaprendezvénnyel összhangban rajzpályázatot hirdettek, melynek témája egy kedvenc vers képi ábrázolása volt. A kiírásra Sajószentpéter és Ózd általános iskolás tanulóitól mintegy harmincnégy, a legkülönbözőbb technikával készült munka érkezett. E gyermekillusztrációkból nyílt kiállítás a Lévay József Városi Könyvtárban, melyet május végéig tekinthetnek meg az érdeklődők. A rendezvényt a sajószentpéteri Freedance 2000 tánccsoport gyermektáncosainak nemzetiségi tánca nyitotta meg.  A műsor további részében a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium néhány diákjával kiegészülve a tanulók neves német költőktől adtak elő szavalatokat magyar fordításban. Az összejövetel a német ajkú fiatalok és felnőttek identitástudatának erősítését, az értékek megőrzését, az együttlét közös örömét hangsúlyozta.

További híreink

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Dátum: 2019. szept 22. 09:00

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Elmarad a ma esti tűzijáték

Dátum: 2019. szept 21. 12:55

A ma esti tűzijáték telepítése során a biztonságtechnikai zónán belül, egy vélhetően gyárihibás töltet még a dobozában aktiválódott.

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Dátum: 2019. szept 21. 08:00

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Színes ovi a színes városban

Dátum: 2019. szept 20. 13:52

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Programajánló

"A színes ősz" című kiállítás megnyitója

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Kovács Kati koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk