https://kolorline.hu/Gyermeknap a városban

Gyermeknap a városban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Sajószentpéteren a Lévay József Könyvtárban május 23-27. között várták programokkal a gyerekeket a könyvtár munkatársai. A rendezvény első napján Meseország különböző tájain kalandoztak a helyi általános iskolák negyedikesei. Vidám feladatokban nem volt hiány. Leírásokból és tréfás apróhirdetésekből kellett kitalálniuk egy- egy klasszikus mesét. Persze a mesékben próbák is vannak, így történt ez kis hőseinkkel is, többek közt Hamupipőke segítségére kellett sietniük, hogy elmehessen a bálba. Az akadályokat leküzdve az első helyen végzett a Kossuth Lajos Általános Iskola Hunyadi Mátyás Tagiskola Manóország csapata. A második helyezést értek el a Kossuth Lajos Általános Iskola Négyszögletű Kerek Erdő hősei, a harmadikon pedig a Móra Ferenc Tagiskola Bergengócia csoportja végzett. Minden kis hős mesekönyvet, mesefüzetet, mesés füzettartót, meseszép oklevelet, íróeszközöket, apró ajándékokat és egy-egy tábla csokoládét kapott jutalmul. Neszádeli Gyula kézműves szakoktató vezetésével szerdán délelőtt fonalbábut készítettek a Hunyadi Mátyás Tagiskola diákjai. A következő két napban a tanulók átfogó képet kaptak a könyvtárról, annak működéséről, valamint a könyvtár használatáról. Az óvodások meseposztó foglalkozáson vettek részt, a zárónapon a Sajószentpéteri Irodalmi Kör tagjaival szavaltak a gyermekek.

Május utolsó vasárnapján a Sajószentpéteri Kulturális Központ szervezésében ünnepelték a gyermeknapot a városban. Az apróságokat számos meglepetés várta. Volt aszfaltrajzverseny, tréfás akadályverseny, arcfestés és népi játékpark. A bátrabbak kipróbálhatták a lovaglást, a gokartozást, ami hatalmas sikert aratott a kicsik körében. Ezen kívül lehetett kézműveskedni, sokat táncolni, valamint a vásári bábjátékos műsorán mulatni.

 

További híreink

Boldog születésnapot, Kazincbarcika!

Dátum: 2023. febr 01. 20:25

Kerek évforduló közeledik. Kazincbarcikát a Minisztertanács 1954. február 1-jén nyilvánította várossá, 2023-ban pedig már a 69. születésnapját ünnepli városunk.

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

KolorTV élőben

Programajánló

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk