https://kolorline.hu/Gyermeknap a városban

Gyermeknap a városban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Sajószentpéteren a Lévay József Könyvtárban május 23-27. között várták programokkal a gyerekeket a könyvtár munkatársai. A rendezvény első napján Meseország különböző tájain kalandoztak a helyi általános iskolák negyedikesei. Vidám feladatokban nem volt hiány. Leírásokból és tréfás apróhirdetésekből kellett kitalálniuk egy- egy klasszikus mesét. Persze a mesékben próbák is vannak, így történt ez kis hőseinkkel is, többek közt Hamupipőke segítségére kellett sietniük, hogy elmehessen a bálba. Az akadályokat leküzdve az első helyen végzett a Kossuth Lajos Általános Iskola Hunyadi Mátyás Tagiskola Manóország csapata. A második helyezést értek el a Kossuth Lajos Általános Iskola Négyszögletű Kerek Erdő hősei, a harmadikon pedig a Móra Ferenc Tagiskola Bergengócia csoportja végzett. Minden kis hős mesekönyvet, mesefüzetet, mesés füzettartót, meseszép oklevelet, íróeszközöket, apró ajándékokat és egy-egy tábla csokoládét kapott jutalmul. Neszádeli Gyula kézműves szakoktató vezetésével szerdán délelőtt fonalbábut készítettek a Hunyadi Mátyás Tagiskola diákjai. A következő két napban a tanulók átfogó képet kaptak a könyvtárról, annak működéséről, valamint a könyvtár használatáról. Az óvodások meseposztó foglalkozáson vettek részt, a zárónapon a Sajószentpéteri Irodalmi Kör tagjaival szavaltak a gyermekek.

Május utolsó vasárnapján a Sajószentpéteri Kulturális Központ szervezésében ünnepelték a gyermeknapot a városban. Az apróságokat számos meglepetés várta. Volt aszfaltrajzverseny, tréfás akadályverseny, arcfestés és népi játékpark. A bátrabbak kipróbálhatták a lovaglást, a gokartozást, ami hatalmas sikert aratott a kicsik körében. Ezen kívül lehetett kézműveskedni, sokat táncolni, valamint a vásári bábjátékos műsorán mulatni.

 

További híreink

Mindenkit vár a házablakokban nyíló kertvárosi élő adventi kalendárium

Dátum: 2023. dec 08. 09:30

Kazincbarcika Kertváros városrészének lakói aktívan hozzáteszik a magukét az advent városi szépségének kiterjesztéséhez. Karácsonyig december minden estéjén új, összesen 24 feldiszített ablak nyílik meg a külvilág elkápráztatására a Kertváros családi házain. Fel lehet keresni esténként az újonnan nyílót, vagy a végén körbe lehet sétálni majd az összeset.

Rendhagyó integrációs testnevelésóra jógaoktatással

Dátum: 2023. dec 07. 12:40

Egy decemberi pénteken, ami más lett, mint a többi, Sütő Ágnes, Kazincbarcika Pro Urbe díjas sportszervezője és a Fitt Barcika oktatója érkezett Don Bosco Iskolába rendkívüli tornaórát tartani. Közben a jóga segítségével ösztönözte az egészségmegőrzésre a diákokat a “Közösségi integráció Kazincbarcikán, a Hámán Kató akcióterületen" című jó ügy keretében.

Így változik Kazincbarcika térségi buszközelkedése 2023. december 10-től

Dátum: 2023. dec 06. 21:24

A VOLÁNBUSZ Zrt. 2023. december 10-től – vasárnap – kezdve, az alábbi országos és regionális menetrend-módosítások bevezetését tervezi:

A gyermek-Mikulás csúcstalálkozókat újra Mikulás-vonatozás követte

Dátum: 2023. dec 06. 12:58

A kicsik gyönyörűen berendezett díszletek között találkozhattak Kazincbarcikán a Mikulással és nemcsak egy csomagot vehettek át tőle, de közös fotóra is lehetőségük nyílt 5-én és 6-án a Mezey István Művészeti Központban. Ezután pedig ismét útra kelt a Mikulás-vonat.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika Karácsony

Irinyi tornacsarnok

Az illatok kalandjátéka - Adventtől újévig Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Isten pénze musical előadás

Don Bosco Sportközpont

Újévi koncert a Melódia Kamarazenekarral

Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk