https://kolorline.hu/Nyárköszöntő családi nap a Császta Néptáncegyüttessel

Nyárköszöntő családi nap a Császta Néptáncegyüttessel

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Hagyományteremtő céllal rendezett családi napot a Császta Néptáncegyüttes Edelényben, a Borsodi Tájházban, május 27-én. Délelőtt a sportjátékoké és a családi vetélkedőké volt a főszerep. Délután a népdalkörök, népzenei együttesek, néptáncegyüttesek mutatkoztak be. Fellépők érkeztek Sajószentpéterről, a Sajógyöngye Népdalkör, valamint a Tücsökmadár Néptáncegyüttes gyermekei adtak műsort. A helyieket természetesen a Császta Néptáncegyüttesen kívül az Edelényi Hagyományőrző Népdalkör, a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola néptáncos növendékei és a Mátyás Óvoda gyermekei képviselték. A zenei aláfestésről és a táncház hangulatáról a Fazekas szülői zenekar gondoskodott. Az éhséget kenyérlángossal és bográcsban főtt ételekkel lehetett csillapítani, a szomjas torkokat pedig a Folkkocsma várta.

Az előzőekben szűk körben lebonyolított rendezvény célkitűzése a város felé nyitás volt. Felfedezése annak, hogy a városban élő közösségek, emberek mennyire nyitottak a folklór, az együttesi munka irányában.

 

 

További híreink

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

Eltemették a hősi halált halt rendőrt

Dátum: 2023. jan 26. 14:46

A Mátészalkai köztemetőben helyezték végső nyugalomra a 2 hete, szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőrt. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rendőrautóinak szirénái is megszólaltak ma 13 órakor, így búcsúztak barcikai kollégái Baumann Pétertől.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Összevont Óvodák februári programjai

Kazincbarcikai Összevont Óvodák

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk