https://kolorline.hu/Impozáns órák egy impozáns kastélyban

Impozáns órák egy impozáns kastélyban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Svájci - Magyar Együttműködési program SH1/1 kódszámú „Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtő fejlesztése” projekt zárórendezvényének keretében „Precízió és luxus” címmel nyílt órakiállítás június 1-én, Sajókazán, a felújított Radvánszky-kastélyban. A tárlat Radvánszky Ferenc Svájcból hazatelepült órarestaurátor, óramérnök magángyűjteményének exkluzív darabjait vonultatja fel. Az egyedi órák az Iparművészeti Múzeumhoz tartozó Nagytétényi kastély állandó kiállítását alkotják, melyeket a kiállítóhely bocsátott a település rendelkezésére. A különböző művészettörténeti korszakokon átívelő szerkezetek különlegessége, hogy mindmáig kifogástalanul működnek. A kastélyban látható többek között egy Ademars Piguet-zsebóra, mely a mai napig a világ leglaposabb zsebórája, mindössze 1.92 mm vastagságú. Értéke abban rejlik, hogy elkészítése óta még egyszer sem kellett javítani. Ezen kívül kuriózumnak számító kandalló-és szekrényórákban gyönyörködhetnek az érdeklődők. A kiállítás egyik legrégebbi darabja egy Londonban készített szekrényóra, 1687-ből. Az esztétika és a mérnöki precizitás időtálló jelképei június 12-éig tekinthetők meg Sajókazán.

További híreink

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk