https://kolorline.hu/Emlékfa készül Szuhakállóban – Szuhakálló 700

Emlékfa készül Szuhakállóban – Szuhakálló 700

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Fennállásának 700. évfordulója alkalmából rendhagyó emlékfét avat fel június 10-én Szuhakálló Község Önkormányzata.
A Jaskó Péter által készített emlékoszlop, mely a községháza előtt kap helyet, a település jelképei mellett a hétszáz éves múltból kiemelkedő események időpontjait és rövid leírásukat örökíti meg.
 
A kerek évfordulót nemcsak az átadó ceremóniával, hanem kétnapos, nagyszabású programmal ünneplik majd Szuhakállóban. Június 9-én a hagyományos disznóvágást színpadi mulatós programok színesítik Postás Józsi fellépésével, melyet jótékonysági bál követ. Június 10-én, a délelőtti emlékpark-avatás után, az óvodakertben a helyi és környékbeli művészcsoportok várják az érdeklődőket, kiállítás nyílik a Sajómenti Népművészeti Egyesület munkáiból, kézműves játszóház, mesterségbemutató és vásár, interaktív rajzóra, mazsorett-bemutató és sztárfellépő, Takács Nikolas, valamint az Ildi Rider zenekar szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

 

További híreink

Bike Day

Dátum: 2023. szept 23. 08:00

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság idén is megrendezte a Bike Day elnevezésű balesetmegelőzési programját. A Don Bosco Sportközpont parkolójában több mint 100 helyi óvodás és általános iskolás mutatta meg, mennyire jártas a KRESZ-ben, és mennyire veszi jól a gyakorlatban a közlekedési akadályokat.

Feloldották az útzárat a Lidl-körforgalomnál

Dátum: 2023. szept 22. 19:25

Nem készült el még teljesen, ám szeptember 22-én feloldották a Mátyás király út-Pollack Mihály utca kereszteződésében az útzárat. Azok a munkálatok, amelyek még hátravannak, már nem járnak teljes korlátozással.

ERASMUS+ BARCELONA – 2023

Dátum: 2023. szept 20. 20:38

Az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola megnyerte az Erasmus+ rövidtávú szakmai gyakorlatának lehetőségét. 2023. június 25. és július 16. között Barcelonában bővült 12 grafikus tanuló szakmai tapasztalata, kulturális műveltsége.

Kertünk felkészítése a szélsőséges időjárásra — a kertben alkalmazható alkalmazkodási válaszlépések

Dátum: 2023. szept 19. 09:00

Kertünk fokozottan ki van téve az éghajlati elemeknek, a globális szintű klímaváltozás okozta extrém időjárás súlyosan károsíthatja a növényeket, kerti eszközöket és melléképületeket, ezzel akár jelentős anyagi károkat és terméskiesést okozva. Az ilyen jellegű károk egy része megelőzhető, ha tudatosan felkészítjük kertünket és – ha kert hiányában is kertészkednénk, akkor – erkélyünket az extrém időjárási események okozta kihívásokra. Ehhez fontos átgondolnunk, hogy a kertünknek vagy erkélyünknek milyen adottságai vannak, és a várható jövőbeli éghajlati változásokat figyelembe véve, tudatosan célszerű megtervezni a változtatásokat, beavatkozásokat.

KolorTV élőben

Programajánló

Mezey-workshop II.

Mezey István Művészeti Központ

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk