https://kolorline.hu/Emlékfa készül Szuhakállóban – Szuhakálló 700

Emlékfa készül Szuhakállóban – Szuhakálló 700

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Fennállásának 700. évfordulója alkalmából rendhagyó emlékfét avat fel június 10-én Szuhakálló Község Önkormányzata.
A Jaskó Péter által készített emlékoszlop, mely a községháza előtt kap helyet, a település jelképei mellett a hétszáz éves múltból kiemelkedő események időpontjait és rövid leírásukat örökíti meg.
 
A kerek évfordulót nemcsak az átadó ceremóniával, hanem kétnapos, nagyszabású programmal ünneplik majd Szuhakállóban. Június 9-én a hagyományos disznóvágást színpadi mulatós programok színesítik Postás Józsi fellépésével, melyet jótékonysági bál követ. Június 10-én, a délelőtti emlékpark-avatás után, az óvodakertben a helyi és környékbeli művészcsoportok várják az érdeklődőket, kiállítás nyílik a Sajómenti Népművészeti Egyesület munkáiból, kézműves játszóház, mesterségbemutató és vásár, interaktív rajzóra, mazsorett-bemutató és sztárfellépő, Takács Nikolas, valamint az Ildi Rider zenekar szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

 

További híreink

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

Eltemették a hősi halált halt rendőrt

Dátum: 2023. jan 26. 14:46

A Mátészalkai köztemetőben helyezték végső nyugalomra a 2 hete, szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőrt. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rendőrautóinak szirénái is megszólaltak ma 13 órakor, így búcsúztak barcikai kollégái Baumann Pétertől.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Összevont Óvodák februári programjai

Kazincbarcikai Összevont Óvodák

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk