https://kolorline.hu/700 éves Szuhakálló

700 éves Szuhakálló

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Két napos programsorozattal és emlékfa-avatással ünnepelte fennállásának hétszázadik évfordulóját Szuhakálló június 9-én és 10-én.

A jubileumi esemény pénteken kezdődött, amikor a Csillagfürt Néptáncegyüttes és a Búzavirág Népdalkör adott műsort a kastélykertben. Majd Postás Józsival mulattak a kilátogatók. Ezen az estén bált is tartottak az évforduló jegyében.

Szombat délelőtt a Sajómenti Népművészeti Egyesület alkotásaiból nyílt tárlat a Simon Udvarban, ahol Dávid István Szuhakálló Község polgármestere méltatta a kiállítást. Az ünnepség a községháza udvarán folytatódott, itt elsőként Demeter Zoltán országgyűlési képviselő mondott beszédet, melyben az összetartozás jelentőségét hangsúlyozta, majd Szuhakálló polgármestere beszélt a település múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Ezt követően felavatták az emlékfát, amit Szarka József esperes szentelt meg. Az ünnepélyes pillanatokat követően Szuhakálló Község Önkormányzata, a Gárdonyi Géza Tagiskola, a Zöld Titok Kastély Tagóvoda, a Szuhakálló Orvosi Rendelő és Védőnői Szolgálat, valamint a Szuhakálló Polgárőr Egyesület az emlékezés virágait helyezték el az emlékműnél. A rendezvényen közreműködött Simkó Rebeka és Orbán Zita, akik a „Magyarország az én kedves, szép hazám” című produkciójukat adták elő a résztvevőknek.

A jubileumi programok délután a kastélykertben folytatódtak, ahol elsőként a Galagonya Citerazenekar lépett a színpadra, akik szebbnél szebb népdalokkal szórakoztatták a nagyérdeműt, majd a Zöld Titok Kastély Tagóvodába járók zenés-táncos műsorral mutatkoztak be, őket követték a Gárdonyi Géza Tagiskola diákjai. Majd az Ildi Rider zenekar híres slágerfeldolgozásokkal gondoskodott a jó hangulatról. Az est sztárfellépője Takács Nikolas volt, akik saját dalaival és az X-faktorból már jól ismert dalokkal szórakoztatta a település apraja nagyját. Emellett volt még mesterség-bemutató, kézműves játszóház, interaktív rajzóra az Izsó Miklós Képzőművészeti Körrel, továbbá a Kazincbarcikai Ifjúsági Mazsorett Együttes előadását is megnézhették az érdeklődők.

További híreink

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika decemberi órarend

Irinyi János Tornacsarnok, Kazinczy Ferenc Tornacsarnok, Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Adventtől újévig Kazincbarcikán 2023

Kazincbarcika, változó helyszínek

Gyertyagyújtás és karácsonyi gasztroterasz Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Gyermekkönyvtári napok Kazincbarcikán

Egressy Béni Városi Könyvtár

Mesés kalandozás a Mikulás-kisvonatával

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk