https://kolorline.hu/700 éves Szuhakálló

700 éves Szuhakálló

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Két napos programsorozattal és emlékfa-avatással ünnepelte fennállásának hétszázadik évfordulóját Szuhakálló június 9-én és 10-én.

A jubileumi esemény pénteken kezdődött, amikor a Csillagfürt Néptáncegyüttes és a Búzavirág Népdalkör adott műsort a kastélykertben. Majd Postás Józsival mulattak a kilátogatók. Ezen az estén bált is tartottak az évforduló jegyében.

Szombat délelőtt a Sajómenti Népművészeti Egyesület alkotásaiból nyílt tárlat a Simon Udvarban, ahol Dávid István Szuhakálló Község polgármestere méltatta a kiállítást. Az ünnepség a községháza udvarán folytatódott, itt elsőként Demeter Zoltán országgyűlési képviselő mondott beszédet, melyben az összetartozás jelentőségét hangsúlyozta, majd Szuhakálló polgármestere beszélt a település múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Ezt követően felavatták az emlékfát, amit Szarka József esperes szentelt meg. Az ünnepélyes pillanatokat követően Szuhakálló Község Önkormányzata, a Gárdonyi Géza Tagiskola, a Zöld Titok Kastély Tagóvoda, a Szuhakálló Orvosi Rendelő és Védőnői Szolgálat, valamint a Szuhakálló Polgárőr Egyesület az emlékezés virágait helyezték el az emlékműnél. A rendezvényen közreműködött Simkó Rebeka és Orbán Zita, akik a „Magyarország az én kedves, szép hazám” című produkciójukat adták elő a résztvevőknek.

A jubileumi programok délután a kastélykertben folytatódtak, ahol elsőként a Galagonya Citerazenekar lépett a színpadra, akik szebbnél szebb népdalokkal szórakoztatták a nagyérdeműt, majd a Zöld Titok Kastély Tagóvodába járók zenés-táncos műsorral mutatkoztak be, őket követték a Gárdonyi Géza Tagiskola diákjai. Majd az Ildi Rider zenekar híres slágerfeldolgozásokkal gondoskodott a jó hangulatról. Az est sztárfellépője Takács Nikolas volt, akik saját dalaival és az X-faktorból már jól ismert dalokkal szórakoztatta a település apraja nagyját. Emellett volt még mesterség-bemutató, kézműves játszóház, interaktív rajzóra az Izsó Miklós Képzőművészeti Körrel, továbbá a Kazincbarcikai Ifjúsági Mazsorett Együttes előadását is megnézhették az érdeklődők.

További híreink

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

Eltemették a hősi halált halt rendőrt

Dátum: 2023. jan 26. 14:46

A Mátészalkai köztemetőben helyezték végső nyugalomra a 2 hete, szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőrt. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rendőrautóinak szirénái is megszólaltak ma 13 órakor, így búcsúztak barcikai kollégái Baumann Pétertől.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Összevont Óvodák februári programjai

Kazincbarcikai Összevont Óvodák

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk