https://kolorline.hu/Egy nem mindennapi élet pillanatai

Egy nem mindennapi élet pillanatai

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Író-olvasó találkozót tartottak Sajószentpéteren, a Lévay József Városi Könyvtárban, június 10-én. A meghívott Kisgergely József táncos - énekes - színész - író volt. A művészt fordulatos, vargabetűktől sem mentes életútja több, mint harminc éven át a színpadhoz, a művészvilághoz és az éjszakai élethez kötötte. Táncolt a Budapesti Operettszínházban, a Pécsi Balettben. Kisebb prózai szerepekben láthatta a közönség a Békéscsabai Jókai Színházban, de fellépett a Maxim Varietében is. Tizenöt éven keresztül volt ügyelője a Budapest Bábszínház jogelődjeként működő Állami Bábszínháznak, majd egy ideig a Zsadon Andrea – Szolnoki Tibor házaspár alapította Operettvilág együttessel járta az országot. Eseménydús pályája, tapasztalatai ihlették könyvei témáját. Éjjeli pillangók között című könyve több éves, bárokban eltöltött élményein alapul. A vidám-keserédes kötet különböző élethelyzeteket, sorsokat tár az olvasó elé. Nehezen definiálható a Gencsy Sári opera-énekesnőről írt könyve. A tanítvány egy csipet életrajzzal, korrajzzal és a zenedráma világának bemutatásával állít emléket a 2008-ban elhunyt énekesnő előtt. Önéletrajzi témájú a Győzelemre születtem című regény. Tulajdonképpen erre a kötetre hegyeződött ki a beszélgetés, melyet Kiss Barnabás, a Sajószentpéteri Krónika újságírója vezetett az alkotóval. A rendezvény második felében a vendég adott válaszokat a résztvevők kérdéseire.

További híreink

VRCK - Hazai pályán kezdik a döntőt

Dátum: 2018. ápr 24. 11:15

Május elején elkezdődik a férfi röplabdázóknál a bajnoki döntő.

A gyönyörű magnólia

Dátum: 2018. ápr 24. 08:15

Mire figyeljünk a liliomfa nevelésénél?

Tarolt a Flash Táncstúdió

Dátum: 2018. ápr 23. 17:24

Hatodik alkalommal rendezték meg az Abigél Nemzetközi Minősítő Táncfesztivált április 21-én és 22-én a nyíregyházi Continental Arénában.

Május 1-jei hulladékszállítási és nyitvatartási rend

Dátum: 2018. ápr 23. 15:47

A BMH Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy a hulladékszállítás munkaszüneti napokon, azaz április 30-án és május 1-jén változatlanul, a megszokott ürítési rend szerint történik.

Programajánló

Író - olvasó találkozó Bauer Barbarával

Kazincbarcika - Egrssy Béni Városi Könyvtár

Bödőcs Tibor önálló estje mv.Tóth Edu

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

Láncfűrész kupa

Dédestapolcsány

Ruda - park - Előadássorozat

Rudabánya

Éljen a fagyi

Kazincbarcika

Reklám

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk