https://kolorline.hu/Sztárparádé és kitüntetések a sajószentpéteri városnapon

Sztárparádé és kitüntetések a sajószentpéteri városnapon

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Négynapos ünnepi forgataggal kedveskedett Sajószentpéter városa lakosai számára. Június 22-25. között rendezték meg a tizenegyedik városnapokat. Főként a művelődési központ környékére, valamint a sportpályára koncentrált sokrétű program igazi kikapcsolódást ígért az érdeklődőknek. A kavalkádot a St. Martin Képzőművészeti Telep elmúlt két évében készült alkotásait felvonultató kiállítás nyitotta meg. Pénteken adták át a városi kitüntetéseket. A képviselő-testület Sajószentpéter Város „PRO URBE” díjat adományozott Perényi Barnabásnak, a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatójának.  A Sajószentpéter Város Közszolgálatért Díjat Antal Anita,

a Sajószentpéteri Városgondnokság igazgatója és Pásztorné Péter Éva,   a Sajószentpéteri Polgármesteri Hivatal köztisztviselője kapta. Sajószentpéter Város Pedagógiai Díja kitüntetésben részesült Gula Józsefné, nyugdíjas pedagógus és

Tóth László Péter tanár. Idén a Sajószentpéter Város Egészségügyi és Szociális Díja kitüntetést Dobosné dr. Bezsilla Anna gyógyszerésznek ítélték oda.  A Sajószentpéter Város Képviselő-testületének Elismerő Plakettje kitüntetést Hadházi Károly vállalkozó és Kalinszki István az egykori Sajószentpéteri Bányász Fúvószenekar tagja vihette haza.

Molnár Zoltán, a Pedagógusok Szakszervezete Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöke adja át Goórné Sajcz Zitának, a városi szakszervezeti titkárnak az Eötvös József Emlékérem bronz fokozatát. A város intézményeiben foglalkoztatottak közül többen részesültek polgármesteri dicséretben.

A szombat és a vasárnap kulturális műsorában a könnyűzenei műfajon kívül helyet kapott a folklór és az operett is. A teljesség igénye nélkül olyan neves előadókat láthatott - hallhatott a közönség, mint Pál Dénes, Dér Heni, Igni, Détár Enikő, illetve Farkas Bálint és Bálint Emese. A néphagyomány képviselői a Sajógyöngye Népdalkör és a Tücsökmadár Néptáncegyüttes, valamint a Szinva Art társulat voltak. Formációs és társas társastáncot mutatott be a Freedance 2008 csapata. A rendezvényt a generációk nagy kedvence, a Neoton Família koncertje zárta. Mindezeken túl lehetőség volt hüllőkiállítás, karate bemutató és hőlégballon show megtekintésére.

 

További híreink

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Internet Fiesta

Dátum: 2023. márc 22. 15:34

Az Egressy Béni Városi Könyvtár is csatlakozik idén az Internet Fiestához március 23. és 30. között. A könyvtár a felnőtt és a gyermekrészlegen is egész héten programok sokaságát sorakoztatja fel, a Kazincbarcikán élőknek mindössze annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legjobban testhez álló témát.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk