https://kolorline.hu/Vonzani a szépet

Vonzani a szépet

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A megújult Radvánszky - kastély háttere biztosította az ünnepi hangulatot Sajókazán, ahol június 24-én huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a falu napját. A kétnapos programban a szervezők egyaránt gondoltak a kicsikre és a nagyokra. A kezdő nap reggeltől estig tartó műsora sportrendezvénnyel indult.  Délben a kastély báltermében hirdették ki az előzőleg - junior és felnőtt kategóriában – kiírt süteményfesztivál eredményét. A zsűri nem csupán a sütemények esztétikai megjelenését, hanem az ízhatást is bírálta. A nap további részében a Kazai Nótakör hangulatos nótacsokor válogatással kedveskedett a közönségnek, majd helyi fiatalokból álló csoport mutatkozott be, illetve a több évtizedes múltra visszatekintő AKKORD Színpad két tagja, Horbász Réka és Vécseiné Sándor Barbara gyönyörű hangja varázsolta el a résztvevőket. A Vaga Banda vidám gólyalábas produkcióját követően, a várva-várt sztárvendég, Zséda előadása kötötte le a látogatók figyelmét. A nap záróakkordjaként ismét a folklór került előtérbe, Újvári Marika nótaénekes, valamint a Velezd Néptánc Együttes szórakoztatta a jelenlévőket.  Vasárnap az impozáns, középkori református templomban adott koncertet a Sárospatak Művelődés Háza Kamarakórus.

További híreink

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Internet Fiesta

Dátum: 2023. márc 22. 15:34

Az Egressy Béni Városi Könyvtár is csatlakozik idén az Internet Fiestához március 23. és 30. között. A könyvtár a felnőtt és a gyermekrészlegen is egész héten programok sokaságát sorakoztatja fel, a Kazincbarcikán élőknek mindössze annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legjobban testhez álló témát.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk