https://kolorline.hu/Szeressük egymást gyerekek…

Szeressük egymást gyerekek…

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Egy kellemes nyári délután velejárója lehet a muzsikaszó, pláne, ha jókedvű baráti társaság körében vigadunk.

Ennek apropóján rendezték meg Sajókazán második alkalommal a Népdalkörök Találkozóját, július 14-én. A házigazdákat a Kazai Nótakör képviselte.  Meghívott vendégeik Berentéről a Rozmaring Dalkör, Nagybarcáról a Borostyán Kórus, a vadnai Őszirózsák Népdalkör, a Múcsonyi Népdalkör, valamint a Sajószentpéteri Sajógyöngye Népdalkör voltak. A vendéglátók nevében a megjelenteket köszöntő Izsó Pál szavait idézve a muzsikára szükség van, hiszen életünk minden szakaszán átsegít, erőt ad, legyen az jó, vagy rossz időszak. A fellépők nagyanyáink, nagyapáink sírós – mulatós nótáit, dalkincseink népies műdalait adták elő nagy átéléssel.  A műsorban a népdalok szinte minden ágát megszólaltatták az előadók. Fantasztikus hangulatot varázsolt, mikor a program zárásaként az ódon Radvánszky – kastély teraszán a résztvevő mintegy száz énekes ajkáról együttesen szólt a Kis kút, kerekeskút kezdetű nóta, illetve Seress Rezső elévülhetetlen örökzöldje, a Szeressük egymást gyerekek. A részvételt tanúsító emléklapok és az ajándéktárgyak átadása után mindenki jó étvággyal fogyasztotta el az ízletes estebédet, majd egy pohár bor mellett kvaterkázott és halk zene mellett mulatott asztaltársaival.

További híreink

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Internet Fiesta

Dátum: 2023. márc 22. 15:34

Az Egressy Béni Városi Könyvtár is csatlakozik idén az Internet Fiestához március 23. és 30. között. A könyvtár a felnőtt és a gyermekrészlegen is egész héten programok sokaságát sorakoztatja fel, a Kazincbarcikán élőknek mindössze annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legjobban testhez álló témát.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk