https://kolorline.hu/Épül, szépül a település

Épül, szépül a település

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Kondó Község Önkormányzata a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályának segítségével komoly eredményeket tud felmutatni – mondta el Fajder Gábor polgármester.
A Kondói Falumegújítási Program két fő pénzügyi alappillére a közfoglalkoztatási program és az önkormányzat saját bevételei, költségvetési forrásai. A program azonban nem működhetne dolgos kezek, szorgos emberek – azaz a közfoglalkoztatottak – nélkül. Átlagosan 15-20 fő jut munkához, a településen közfoglalkozatottként, ami így 15-20 család megélhetéséhez járul hozzá.
Kétezer-tizennégy szeptemberétől Kondó településen 12 közfoglalkoztatási program indult, és ezen programok keretében eddig mindösszesen több mint 85 millió forint támogatáshoz jutott a település. A támogatás háromnegyed részéből a béreket és járulékokat fizették. A fennmaradó részből gyarapítjuk a falu vagyonát – hangsúlyozta a polgármester.
Megépültek az új, igényes és szépen kivitelezett buszmegállók. Elkészült a temető melletti filagória, ami kiszolgálja a helyi hagyományoknak megfelelően a gyászszertartást követő vendégfogadást. Az önkormányzati épületek (orvosi rendelő, kultúrház, hivatal) kerítései, kapui megújultak. Új útbaigazító táblák készültek. Az orvosi rendelő új előtetőt kapott.
Térköves burkolat épült a kultúrház és a hivatal udvarán és parkolójában. A kultúrház padlózata megújult. Kétszáz méter új járda készült el, valamint megtörtént a falu köztereinek virágosítása.
Közel 2 millió forintból vásároltunk nagy értékű eszközöket (pl.: kerékpár, fűkasza, fűnyíró, láncfűrész, kompresszor, betonkeverő, szivattyú, kéziszerszámok, stb.) – sorolta a község első embere.
A Kondói Falumegújítási program az építés, szépítés mellett a mezőgazdaságra is alapoz. A konyhakertben termelt zöldségeket, gyümölcsöket a falu lakossága kapja meg, továbbá a rendezvényeiken is onnan biztosítjuk az ételek alapanyagait.

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

KolorTV élőben

Programajánló

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk