https://kolorline.hu/Szüreti fesztivál Vadnán

Szüreti fesztivál Vadnán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Az ősz beköszöntével elérkezett a szüret ideje. Vidéken megtelnek a puttonyok a bor alapanyagával. A borospincékben már erjed a must, arra várva, hogy a gazdák szakértő keze nyomán asztalainkra kerülhessen a királyi nedű. Természetesen a kemény munka jutalma a mulatság. Az elvégzett feladatok után több helyen tartanak szüreti karnevált.

Vadna hegyein kiváló minőségű borszőlő terem.  Nem véletlen, hogy az itt lakók minden évben megmérettetik magukat a három falu közös részvételével megrendezett Bánvölgye borversenyen. Idén negyedik alkalommal tartottak szüreti fesztivált a faluban, emlékezetesebbé téve a falupolgárok számára a szüreti munkák befejezését. Szeptember 16-án, kora délután a Göőz Pál Művelődési Háztól indulva a zenés menet a Meridián együttes kíséretében, traktoron és gyalogosan bejárta az egész falut, hogy végül megérkezzen a rendezvény színhelyére, a Faluházba. A kulturális műsor a népi hagyományok vonalát követte. A helyi tehetség, Sárvári Melinda népdalokat adott elő, majd a szomszéd község színjátszói, az Akkord Színpad társulata vásári komédiáján derült a közönség. A vadnai Őszirózsák Nyugdíjas Klub tagjai vidám bordalcsokorral lépett a nagyérdemű elé. A Velezd Néptáncegyüttes műsorát követően igazi sztár fellépésének örülhettek a helyiek, ugyanis Tarnai Kiss László nótaénekes szórakoztatta a megjelenteket. A késő délután kezdődő szüreti mulatság talpalávalóját a Meridián zenekar szolgáltatta. A nap folyamán az érdeklődők megismerhették a borkészítés hagyományos eszközeit és technikáját. Óriási sikere volt a gyermekek körében, hogy saját kezűleg darálták le és préselték ki a szőlőt, majd kóstolták meg a friss mustot. Ugyancsak szívesen próbálták ki a népi játszótér játékait. Mint mindig, ezúttal is nagy keletje volt a kemencében sült édes és sós „kőttes” tésztáknak.

További híreink

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk