https://kolorline.hu/Anna filmje

Anna filmje

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Magyar Egyiptomi Baráti Társaság és a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége által 1-8. osztályos tanulók számára kiírt „Történelmi Digitális Pályázatán” Mencsik Anna a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola 8. osztályos tanulója digitális történetmesélés kategóriában 2. helyezést ért el.

A kiírás értelmében egy ókori egyiptomi mesét, a Királyfi és a sors c. történetet kellett feldolgozni, mely a British Múzeum 10060 számú papiruszán maradt fenn és írásképe alapján a korai XIX. dinasztia korára, I. Széthi (Kr. e. 1292-1279) uralmának végére vagy II. Ramszesz (Kr. e. 1279-1213) uralkodásának kezdeti időszakára datálható. A töredékes írás mondanivalója a predesztináció. Az ókori szerző arra keresi a választ, hogy vajon az ember megváltoztathatja-e a számára kijelölt sorsot. Ám a papirusz hiányossága miatt erre csupán félig kapunk feleletet. Anna animációs kisfilmjéhez rendkívül alapos előkészítő munkát végzett önállóan, a viszonylag rövid idő alatt, ami rendelkezésre állt a feladat elvégzéséhez. Rajzszakkörön mobil telefonnal fotózta be a nyersanyagot, melyet gyors szerkesztéssel állított össze. A feladatismertetésben, a munkában felkészítője volt Andrásiné Palkó Ágnes rajztanár. Az értékelés szempontjából a pályamunka készítésekor több kritériumnak kellett megfelelni. A megjelölt szempontok az anyanyelvi ismereteken túl kultúrtörténeti és történelmi tudásra sarkalltak, fejlesztve a vizuális látást, a kézügyességet, a digitális készségeket és a kreativitást. A december 5-ei nívós díjkiosztóra az édesapa, Mencsik Gyula kísérte el lányát Budapestre, ahol Anna díjként könyveket és egy E-book olvasót vett át. Az érdeklődők a Fáraók földjén oldalon, az Élet Háza címszó alatt, az Alkotóház rovatban tekinthetik meg a rövid filmet.

- Az eredmény nagy boldogságot, sikert jelentett, hiszen először próbálkoztam ilyen feladattal. A rajztudásomat – tanórákon kívül is – folyamatosan próbálom fejleszteni.  Sajószentpéteren Alvári Dóra, Kazincbarcikán az Izsó Miklós Képzőművészeti Körben Bacsó István művész tanárok óráit látogatom. Mivel grafika szakra szeretnék jelentkezni, az elismerés újabb ösztönzést ad számomra. – foglalta össze gondolatait az ifjú tehetség.

 

 

 

 

További híreink

Döntetlen idegenben

Dátum: 2020. aug 11. 15:23

A Merkantil Bank Liga 2020-2021-es bajnokság harmadik fordulójában a Kolorcity Kazincbarcika SC felnőtt labdarúgói idegenben, a Kaposvári Rákóczi FC otthonában 1-1-es döntetlent játszottak vasárnap. Legközelebb a kék-sárgák már hazai pályán, a Kolorcity Arénában, vasárnap este 20 órától a Pécsi MFC gárdáját fogadják.

Zsomborért sportoltak

Dátum: 2020. aug 11. 14:08

A múlt hétvégén, augusztus 8-án rendezték meg az Egészségmegőrző klub szervezésében, Múcsony Nagyközség Önkormányzatának segítségével a Burinda Zsombor támogatását célzó Jótékonysági Fitness Napot.

Szuper nagyikat képeznek Barcikán

Dátum: 2020. aug 11. 12:10

Ősztől "Szuper Nagyi" képzés indul Kazincbarcikán

Városi intézkedések a járvány alatt

Dátum: 2020. aug 10. 09:30

Munkaterv szerinti ülést tartott augusztus 5-én reggel 8 órától Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A napirendi pontok között a koronavírus járvány megelőzése érdekében tett önkormányzati intézkedésekről szóló tájékoztató is szerepelt.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk