https://kolorline.hu/Megszentelték az újborokat Edelényben

Megszentelték az újborokat Edelényben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Az Edelényi Hegyek Közössége a keresztény egyházakkal közösen, idén tizenharmadik alkalommal rendezte meg az újbor szentelő ünnepségét.

A ceremónia az edelényi római katolikus templomban kezdődött, ahol Virág Tamás az Edelényi Hegyek Közössége elnöke vezetésével a bogácsi Szent Márton Borlovagrend és a lillafüredi István Nádor Borlovagrend tagjai folyamodtak az egyházak képviselői elé, hogy áldást kérjenek az idei év termésére.
Az újborokat Kelemen István római katolikus és Marincsák László görög katolikus atyák szentelték meg istentisztelet keretében.

A program a szentmisét követően az újborok kóstolásával a Bódva Étteremben folytatódott, ahol először a Mátyás Óvoda Tulipán csoportjának gyermekei adtak ünnepi műsort, felelevenítve borhoz kötődő hagyományokat, majd Újvári Marika énekesnő szórakoztatta a szép számmal egybegyűlteket nóta és sláger összeállítással, illetve fellépett az Edelényi Férfikórus is.

 

 

 

További híreink

Döntetlen idegenben

Dátum: 2020. aug 11. 15:23

A Merkantil Bank Liga 2020-2021-es bajnokság harmadik fordulójában a Kolorcity Kazincbarcika SC felnőtt labdarúgói idegenben, a Kaposvári Rákóczi FC otthonában 1-1-es döntetlent játszottak vasárnap. Legközelebb a kék-sárgák már hazai pályán, a Kolorcity Arénában, vasárnap este 20 órától a Pécsi MFC gárdáját fogadják.

Zsomborért sportoltak

Dátum: 2020. aug 11. 14:08

A múlt hétvégén, augusztus 8-án rendezték meg az Egészségmegőrző klub szervezésében, Múcsony Nagyközség Önkormányzatának segítségével a Burinda Zsombor támogatását célzó Jótékonysági Fitness Napot.

Szuper nagyikat képeznek Barcikán

Dátum: 2020. aug 11. 12:10

Ősztől "Szuper Nagyi" képzés indul Kazincbarcikán

Városi intézkedések a járvány alatt

Dátum: 2020. aug 10. 09:30

Munkaterv szerinti ülést tartott augusztus 5-én reggel 8 órától Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A napirendi pontok között a koronavírus járvány megelőzése érdekében tett önkormányzati intézkedésekről szóló tájékoztató is szerepelt.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk