https://kolorline.hu/Téli Könyvtári Napok Sajószentpéteren

Téli Könyvtári Napok Sajószentpéteren

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Lévay József Városi Könyvtárban második alkalommal rendezték meg a télköszöntő programsorozatot december 11-16. között. A műsor összeállítás színes és tartalmas időtöltést ígért a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt.

A kezdő napon rögtön az apróságoké volt a főszerep. A „Kincseim” címmel nyílt kiállítás három tagóvoda éves kreatív munkáját mutatta be.  A kis ünnepségen a Móra Úti Tagóvoda kicsinyei léptek fel egy bájos műsorral. A tárlatot, valamint a Téli Könyvtári Napokat Galambos Eszter, a Sajószentpéteri Kulturális és Sportközpont, Városi Könyvtár igazgatóhelyettese nyitotta meg. A gyermekek gyönyörű, tarka-barka munkái pompás hátteret biztosítottak a Téli Könyvtári Napok további programjai számára. Kedden dr. Porkoláb Tibor, Lévay-kutató, a Miskolci Egyetem docense tartott rendkívül érdekes előadást a város nevezetes szülöttéről. December 13-án, Luca napján a Kossuth Lajos Általános Iskola alsósai halhattak előadást az itthoni és külföldi ünnepi hagyományokról, téli népszokásokról. Utána meglepetésként ajándéktasakot hajtogattak és díszítettek. Az elkészült „műveket” nem üresen vitték haza, kaptak néhány szem szaloncukrot ajándékba. Csütörtökön „Spektrum, a világ tükre” címmel rendeztek kvíz vetélkedőt felnőtteknek. Pedagógusokból, polgárőrökből, kulturális szakemberekből, illetve egy vegyes csapat mérte össze tudását a sokszínű világunkat tükröző változatos kérdésekből és feladatokból összeállított Torpedó játékban. Könyvekkel és a könyvtár egyik munkatársa által készített elragadó karácsonyfadíszekkel kedveskedtek a résztvevőknek. Az ízlésesen terített büfé – muffin, tea, forralt bor - még hangulatosabbá tette az összejövetelt. Pénteken a városban működő Kalán Tanodát látták vendégül, melynek tanulói kézműveskedtek és egy kis műsorral készültek. A zárónapon, december 16-án a sajószentpéteri irodalombarátoknak a kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola három növendéke adott koncertet, majd családias körben elhangzottak a versíró pályázatra benyújtott versek, valamint más, az ünnepi hangulathoz illő költemények.

 

További híreink

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk