https://kolorline.hu/Téli Könyvtári Napok Sajószentpéteren

Téli Könyvtári Napok Sajószentpéteren

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Lévay József Városi Könyvtárban második alkalommal rendezték meg a télköszöntő programsorozatot december 11-16. között. A műsor összeállítás színes és tartalmas időtöltést ígért a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt.

A kezdő napon rögtön az apróságoké volt a főszerep. A „Kincseim” címmel nyílt kiállítás három tagóvoda éves kreatív munkáját mutatta be.  A kis ünnepségen a Móra Úti Tagóvoda kicsinyei léptek fel egy bájos műsorral. A tárlatot, valamint a Téli Könyvtári Napokat Galambos Eszter, a Sajószentpéteri Kulturális és Sportközpont, Városi Könyvtár igazgatóhelyettese nyitotta meg. A gyermekek gyönyörű, tarka-barka munkái pompás hátteret biztosítottak a Téli Könyvtári Napok további programjai számára. Kedden dr. Porkoláb Tibor, Lévay-kutató, a Miskolci Egyetem docense tartott rendkívül érdekes előadást a város nevezetes szülöttéről. December 13-án, Luca napján a Kossuth Lajos Általános Iskola alsósai halhattak előadást az itthoni és külföldi ünnepi hagyományokról, téli népszokásokról. Utána meglepetésként ajándéktasakot hajtogattak és díszítettek. Az elkészült „műveket” nem üresen vitték haza, kaptak néhány szem szaloncukrot ajándékba. Csütörtökön „Spektrum, a világ tükre” címmel rendeztek kvíz vetélkedőt felnőtteknek. Pedagógusokból, polgárőrökből, kulturális szakemberekből, illetve egy vegyes csapat mérte össze tudását a sokszínű világunkat tükröző változatos kérdésekből és feladatokból összeállított Torpedó játékban. Könyvekkel és a könyvtár egyik munkatársa által készített elragadó karácsonyfadíszekkel kedveskedtek a résztvevőknek. Az ízlésesen terített büfé – muffin, tea, forralt bor - még hangulatosabbá tette az összejövetelt. Pénteken a városban működő Kalán Tanodát látták vendégül, melynek tanulói kézműveskedtek és egy kis műsorral készültek. A zárónapon, december 16-án a sajószentpéteri irodalombarátoknak a kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola három növendéke adott koncertet, majd családias körben elhangzottak a versíró pályázatra benyújtott versek, valamint más, az ünnepi hangulathoz illő költemények.

 

További híreink

Sára és Tóbiás élete

Dátum: 2018. júl 15. 20:38

A gemenci gólyapár

Súlyemelő világbajnokság: 11. helyen végzett Holló Szilárd

Dátum: 2018. júl 15. 10:21

Az üzbég fővárosban, Taskentben rendezték meg a súlyemelők 2018- as junior világbajnokságát a héten. Holló Szilárd új egyéni csúcsot állított fel súlylökésben és összetettben is.

Kolorfutás 2018 – Jelentkezz most még kedvezményesen!

Dátum: 2018. júl 15. 08:30

Már csak július 22-éig lehet kedvezményesen nevezni az idei Kolorfutásra, utána „Last ticket” időszak!

Több ittas vezetőt is kiszűrtek a rendőrök

Dátum: 2018. júl 14. 15:05

Iszik vagy vezet?

Programajánló

Múzeumi Kalandorok Nyári Tábor

Ózd

Eunice Kennedy Shriver emléknap

Kazincbarcika

TÓTH VERA KONCERT

Kazincbarcika

DENIZ LIVE

Kazincbarcika

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk