https://kolorline.hu/Az új évre koccintottunk!

Az új évre koccintottunk!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

 Európa országaiban szinte mindenütt egyidőben emelték koccintásra poharaikat az emberek. Hazánkban sem akadt hely, ahol ne ünnepelték volna meg az új év kezdetét, hiszen mindig szebbet, jobbat, sikeresebbet várunk az előzőnél. De ne távolodjunk el ennyire szűkebb pátriánktól. Környékünkön is hatalmas partikkal búcsúztatták az óévet.

Sajószentpéteren nagyjából 150-en vettek részt a sportcsarnokban megrendezett batyus bálon. A hajnali négy óráig tartó mulatság talpalávalóját a Hakni Band zenekar biztosította.

Mályinkán a kultúrházban ugyancsak az óriási divatnak számító batyus bállal zárták az évet. Itt a mintegy 80-90 fős vendégsereget a helyi Sylver együttes szórakoztatta. A fergeteges bulit az értékes nyereményekből álló tombolasorsolás, illetve az éjféli tűzijáték szakította meg egy rövid időre. A nagy sikerre való tekintettel a szervezők bíznak a rendezvény folytatásában, hiszen a községben évtizedek óta ez volt az első szilveszteri parti. Ennek apropóján mondanak minden egyes támogatónak, segítőnek köszönetet a színvonalas megvalósulásért.

Vadnán a szokásoknak megfelelően visszafogottabb hagyománya van az óév búcsúztatásának. A művelődési ház vezetőjének köszönhető az a régi tradíció felélesztése, miszerint december 31-én, éjfélkor a falubelieket a református templomba invitálják egy közös ünneplésre. A  harangszó hívására most is összegyűltek a község lakói, hogy minden jót kívánva egymásnak, együtt lépjenek át az új esztendőbe.

 

További híreink

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk