https://kolorline.hu/„Kreatív” kiállítás Berentén

„Kreatív” kiállítás Berentén

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A sajóbábonyi Kreatív Klub 2011-ben alakult. Létrejötte Varga Attiláné vezetőnek köszönhető, aki összefogta az ügyes kezű tagokat. Összejöveteleiket hetente egyszer tartják, hogy - mint mondják – megmutassák munkáikat, ötleteket adjanak egymásnak, tanuljanak és tanítsanak.

A nagyjából 20 fős, az idősebb korosztályból kikerülő alkotói kör tagjai szorgalmasan készítik a különböző remekműveket, mindenki saját érdeklődési körének megfelelően. A legkülönfélébb kreációk születnek a mesterek keze nyomán, a kézimunkától az üvegfestésen, a harisnyából készült virágokon át a makett készítésig. A legérdekesebb tevékenységük a quilling- azaz papírcsíktechnika. A módszer népszerűsége abban rejlik, hogy az alapok elsajátítása igazán látványos formákat eredményez, ráadásul nem igényel túl sok és különleges alapanyagot. A technika lényege, hogy a különböző színű papírcsíkokat a sodrórúd segítségével feltekerik, összeragasztják, a tekercsekből különféle formákat hajtogatnak. Ezen formák kombinációi pazar mintákat adnak. A klub tagjai rendszeresen tesznek eleget meghívásoknak, és állítják ki munkáikat. Ezúttal a magyar kultúra napja alkalmából a berentei művelődési házban mutatkoztak be a közönségnek. A tárlat január 26-ig látogatható.  

 

 

 

 

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk