https://kolorline.hu/A magyar kultúráért a gyermekekkel

A magyar kultúráért a gyermekekkel

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Kurityánért Alapítvány január 26-án szervezett ünnepséget a magyar kultúra napja alkalmából.

A műsorban elhangzott Füst Milántól A magyarokhoz című vers és Ady Endre költeménye, az Őrizem a szemed. A helyi népdalkör egy népdalcsokrot, az általános iskola diákjai pedig a Nemes Nagy Ágnes verséből megzenésített Bodzavirág dalt adták elő. A megemlékezésről Icsó Miklósné, az alapítvány elnöke ekképpen osztotta meg emocionális gondolatait:

-  Egy dal, amit előbb megtanulsz, még mielőtt a tartalmát megismernéd. Először csak hallgatod a televízióban, amikor a győztes magyar sportolók tiszteletére felhúzzák a piros - fehér - zöld nemzeti lobogót. Vagy az iskolai ünnepségeken, ahol tiszteletadással és meghatottan éneklik a résztvevők a magyar Himnuszt!


Olyan nagy szeretettel és tisztelettel fogadták a megjelent vendégek e kis ünnepélyt, ahogyan azt szerveztük és készültünk rá. Köszönetet szeretnék mondani a szereplőknek: Szántóné Bárdos Anikónak, a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulóinak és Gula Bencének, a Búzavirág Népdalkör tagjainak, valamint Zsurek Edina felkészítő tanárnak, hisz ők igazi szeretettel idézték fel a kultúra szellemi értékeit.

 

 

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk