https://kolorline.hu/Jelszó az egészség!

Jelszó az egészség!

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Az EFOP-1.8.5-17-2017-0273 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 2018 február 1-je és 2019 január 31-e közötti időszakban, melyben a múcsonyi Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola 1-8. évfolyamos tanulói, tanárai és dolgozói vesznek részt.

A program célja az egészséges életmód – különösképpen az egészséges táplálkozás – népszerűsítése a felnövekvő generáció számára. A programban dietetikus szakember méri majd fel a tanulók egészségi állapotát és heti 4 órában segíti a diákokat és a dolgozókat az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismeretek elsajátításában.

(Fotók: pixabay)

2018 tavaszán tankertet alakítanak ki az iskola udvarán és egy tankonyha is kialakításra kerül az intézményben. Jelentős hangsúlyt kap a program során a szemléletformálás, ennek érdekében mintaétrendeket állítanak össze, és a konyhai eszközök biztonságos használatát is elsajátíthatják majd a tanulók. A fentieken túl egészségnapok, előadások, fórumok, tankonyhai főzések bővítik a diákok egészséges táplálkozással kapcsolatos ismereteit, fejlesztik egészségkultúrájukat.

Az év során három alkalommal szerveznek majd egészségnapot az intézményben. Közösségformáló, a diákokat és szüleiket is megmozgató egészségformáló iskolai rendezvényeket, valamint főző és rajzversenyt is tartanak.

Ugyancsak a projekt részeként gyümölcspultot működtetnek majd az iskola portájánál, ahol a diákok, tanárok, dolgozók mindig friss gyümölcshöz juthatnak. Szeretnék ráirányítani diákjaik figyelmét a tiszta ivóvíz fogyasztására, ennek részeként iskolánkban hat ivókút kialakítására is sor kerül.

(Forrás: Rakaczki Mária, szakmai vezető)

További híreink

Hópelyhecske a Lévayban

Dátum: 2018. dec 14. 10:00

Fagyapó és Sznyegurocska lepték meg a gyerekeket

A jóságos Mikulás ajándéka

Dátum: 2018. dec 14. 10:00

A jó gyerekekhez megérkezett a Mikulás

Megjelent a Kolorhét Magazin utolsó idei lapszáma

Dátum: 2018. dec 14. 09:30

Kedves Olvasóink, a mai délelőtt minden Kazincbarcikai és térségbeli olvasóink kézzel kaphatták a Kolorhét magazin utolsó idei, ünnepi kiadását!

Advent fényei

Dátum: 2018. dec 14. 09:00

Jézus születésére várva

Programajánló

Nemzetek Kupája - Teke

Kazincbarcika

Karácsony Felső-Barcikán

Kazincbarcika

Szekeres Adrien Adventi koncertje

Kazincbarcika

Angyali érintés - Kissné Király Piroska kiállítása

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk