https://kolorline.hu/Jelszó az egészség!

Jelszó az egészség!

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Az EFOP-1.8.5-17-2017-0273 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 2018 február 1-je és 2019 január 31-e közötti időszakban, melyben a múcsonyi Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola 1-8. évfolyamos tanulói, tanárai és dolgozói vesznek részt.

A program célja az egészséges életmód – különösképpen az egészséges táplálkozás – népszerűsítése a felnövekvő generáció számára. A programban dietetikus szakember méri majd fel a tanulók egészségi állapotát és heti 4 órában segíti a diákokat és a dolgozókat az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismeretek elsajátításában.

(Fotók: pixabay)

2018 tavaszán tankertet alakítanak ki az iskola udvarán és egy tankonyha is kialakításra kerül az intézményben. Jelentős hangsúlyt kap a program során a szemléletformálás, ennek érdekében mintaétrendeket állítanak össze, és a konyhai eszközök biztonságos használatát is elsajátíthatják majd a tanulók. A fentieken túl egészségnapok, előadások, fórumok, tankonyhai főzések bővítik a diákok egészséges táplálkozással kapcsolatos ismereteit, fejlesztik egészségkultúrájukat.

Az év során három alkalommal szerveznek majd egészségnapot az intézményben. Közösségformáló, a diákokat és szüleiket is megmozgató egészségformáló iskolai rendezvényeket, valamint főző és rajzversenyt is tartanak.

Ugyancsak a projekt részeként gyümölcspultot működtetnek majd az iskola portájánál, ahol a diákok, tanárok, dolgozók mindig friss gyümölcshöz juthatnak. Szeretnék ráirányítani diákjaik figyelmét a tiszta ivóvíz fogyasztására, ennek részeként iskolánkban hat ivókút kialakítására is sor kerül.

(Forrás: Rakaczki Mária, szakmai vezető)

További híreink

Ballagás és évzáró a Pollackban

Dátum: 2018. jún 20. 16:20

Mintegy kétezer-kétszáz diák kezdte meg a jól megérdemelt nyári szünidőt. A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolában és tagintézményeiben a héten tartják a ballagási ünnepségeket és az évzárókat is.

Dísz tér tervbemutatója

Dátum: 2018. jún 20. 15:31

Meghívó a Kazincbarcika régi-új közösségi terének, a Polgármesteri Hivatal előtti Dísz tér megújulásának tervbemutatójára.

Előkelő helyen végzett a magyar csapat labdarúgásban

Dátum: 2018. jún 20. 15:03

A KBSC játékosa szerezte a gólokat

Kondói rajzos sikerek

Dátum: 2018. jún 20. 14:45

A Kondói Harica-Völgyi Óvoda óvodásai sikeresen szerepelek több országos rajzpályázaton.

Programajánló

Kastély-szerenád

Edelény

I. Császtai Terepfutás és Mountain Bike Verseny

Edelény - Császta Szőlőhegy

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

BLAST!

Berente

Németh Kori Edzés

Dédestapolcsány

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk