https://kolorline.hu/Jelszó az egészség!

Jelszó az egészség!

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Az EFOP-1.8.5-17-2017-0273 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 2018 február 1-je és 2019 január 31-e közötti időszakban, melyben a múcsonyi Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola 1-8. évfolyamos tanulói, tanárai és dolgozói vesznek részt.

A program célja az egészséges életmód – különösképpen az egészséges táplálkozás – népszerűsítése a felnövekvő generáció számára. A programban dietetikus szakember méri majd fel a tanulók egészségi állapotát és heti 4 órában segíti a diákokat és a dolgozókat az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismeretek elsajátításában.

(Fotók: pixabay)

2018 tavaszán tankertet alakítanak ki az iskola udvarán és egy tankonyha is kialakításra kerül az intézményben. Jelentős hangsúlyt kap a program során a szemléletformálás, ennek érdekében mintaétrendeket állítanak össze, és a konyhai eszközök biztonságos használatát is elsajátíthatják majd a tanulók. A fentieken túl egészségnapok, előadások, fórumok, tankonyhai főzések bővítik a diákok egészséges táplálkozással kapcsolatos ismereteit, fejlesztik egészségkultúrájukat.

Az év során három alkalommal szerveznek majd egészségnapot az intézményben. Közösségformáló, a diákokat és szüleiket is megmozgató egészségformáló iskolai rendezvényeket, valamint főző és rajzversenyt is tartanak.

Ugyancsak a projekt részeként gyümölcspultot működtetnek majd az iskola portájánál, ahol a diákok, tanárok, dolgozók mindig friss gyümölcshöz juthatnak. Szeretnék ráirányítani diákjaik figyelmét a tiszta ivóvíz fogyasztására, ennek részeként iskolánkban hat ivókút kialakítására is sor kerül.

(Forrás: Rakaczki Mária, szakmai vezető)

További híreink

Egy délután a környezettudatosság jegyében

Dátum: 2018. szept 22. 20:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Kft. idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek keretében Nemzetközi Autómentes Napot tartottak Kazincbarcikán, szeptember 22-én.

Győzelem Tállya ellen

Dátum: 2018. szept 22. 17:07

A Kazincbarcikai Sport Club U17-es csapata a Tállya ellen lépett pályára szeptember 22-én.

Születésfát avattak az Anyatejes Világnapon

Dátum: 2018. szept 21. 17:11

Az anyatejjel való táplálás fontosságára hívták fel a kismamák figyelmét az anyatejes világnap alkalmából Kazincbarcikán.

Ötven év munkája fotókban

Dátum: 2018. szept 20. 23:44

Az idén ötven éves Kamera Fotókör tagjainak munkáiból nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében szeptember 20-án csütörtökön. A kiállításon száz alkotó, csaknem százötven fotója tekinthető meg.

Programajánló

Tompa Mihály teljesítménytúra

Putnok

Farkas Mira hárfakoncertje - Borkóstoló

Edelény

Szüreti Vigalom

Kazincbarcika

II. Szuha-parti Futóparty

Felsőnyárád

Közösségi Integrációs Programok a Hámán Kató Akcióterületen

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk