https://kolorline.hu/Együtt könnyebb!

Együtt könnyebb!

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Mellrákinfó-Borsod Fotókampánnyal hívja fel a nők figyelmét a mellrák korai felismerésének, valamint a szűrővizsgálatok fontosságának lehetőségére. A felhívás további célja, hogy a krízishelyzetben lévők tudják, nincsenek egyedül, létezik egy csoport, amely segítséget tud nyújtani odafigyeléssel, információkkal, tanácsadással.  A fotókon gyógyult betegek láthatók, akik arra sarkallják a nézőt, hogy a betegségben szenvedők bátran kérjenek segítséget.

Fotók: Heiszman Adrienn

Az impulzív kiállítást a Nemzetközi Nőnap alkalmából, március 8-án, dr. Kacsándi László, a Sajószentpéteri Gyógyító-Megelőző Intézmény vezetője nyitotta meg, a Sajószentpéteri Művelődési Központ Galériájában. A kampányt ismertette Bodnár Erika, a Mellrákinfó-Borsod vezetője és Karszáné Szalánczi Beáta, a Mellrákinfó-Borsod önkéntese.

Honlapjukon számos tudnivaló, adat korteskedik a prevenció mellett. Alapvető kérdés, hogy a nők tisztában legyenek, miként kerülhető el a késői felismerés, hiszen a weboldal szerint évente 2000 nőt veszítünk el a késői diagnosztizálás miatt. Odafigyeléssel és tudatos életmóddal nagyobb az esélye a gyógyulásnak. Lényeges a gyakori önvizsgálat, a szűrővizsgálatokon való részvétel, illetve bármi szokatlan észlelése a mellben azonnali orvosi kivizsgálást igényel. A tárlatot március 23-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Forrás: mellrakinfo.hu

További híreink

Hópelyhecske a Lévayban

Dátum: 2018. dec 14. 10:00

Fagyapó és Sznyegurocska lepték meg a gyerekeket

A jóságos Mikulás ajándéka

Dátum: 2018. dec 14. 10:00

A jó gyerekekhez megérkezett a Mikulás

Megjelent a Kolorhét Magazin utolsó idei lapszáma

Dátum: 2018. dec 14. 09:30

Kedves Olvasóink, a mai délelőtt minden Kazincbarcikai és térségbeli olvasóink kézzel kaphatták a Kolorhét magazin utolsó idei, ünnepi kiadását!

Advent fényei

Dátum: 2018. dec 14. 09:00

Jézus születésére várva

Programajánló

Nemzetek Kupája - Teke

Kazincbarcika

Karácsony Felső-Barcikán

Kazincbarcika

Szekeres Adrien Adventi koncertje

Kazincbarcika

Angyali érintés - Kissné Király Piroska kiállítása

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk