https://kolorline.hu/Együtt könnyebb!

Együtt könnyebb!

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Mellrákinfó-Borsod Fotókampánnyal hívja fel a nők figyelmét a mellrák korai felismerésének, valamint a szűrővizsgálatok fontosságának lehetőségére. A felhívás további célja, hogy a krízishelyzetben lévők tudják, nincsenek egyedül, létezik egy csoport, amely segítséget tud nyújtani odafigyeléssel, információkkal, tanácsadással.  A fotókon gyógyult betegek láthatók, akik arra sarkallják a nézőt, hogy a betegségben szenvedők bátran kérjenek segítséget.

Fotók: Heiszman Adrienn

Az impulzív kiállítást a Nemzetközi Nőnap alkalmából, március 8-án, dr. Kacsándi László, a Sajószentpéteri Gyógyító-Megelőző Intézmény vezetője nyitotta meg, a Sajószentpéteri Művelődési Központ Galériájában. A kampányt ismertette Bodnár Erika, a Mellrákinfó-Borsod vezetője és Karszáné Szalánczi Beáta, a Mellrákinfó-Borsod önkéntese.

Honlapjukon számos tudnivaló, adat korteskedik a prevenció mellett. Alapvető kérdés, hogy a nők tisztában legyenek, miként kerülhető el a késői felismerés, hiszen a weboldal szerint évente 2000 nőt veszítünk el a késői diagnosztizálás miatt. Odafigyeléssel és tudatos életmóddal nagyobb az esélye a gyógyulásnak. Lényeges a gyakori önvizsgálat, a szűrővizsgálatokon való részvétel, illetve bármi szokatlan észlelése a mellben azonnali orvosi kivizsgálást igényel. A tárlatot március 23-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Forrás: mellrakinfo.hu

További híreink

Ballagás és évzáró a Pollackban

Dátum: 2018. jún 20. 16:20

Mintegy kétezer-kétszáz diák kezdte meg a jól megérdemelt nyári szünidőt. A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolában és tagintézményeiben a héten tartják a ballagási ünnepségeket és az évzárókat is.

Dísz tér tervbemutatója

Dátum: 2018. jún 20. 15:31

Meghívó a Kazincbarcika régi-új közösségi terének, a Polgármesteri Hivatal előtti Dísz tér megújulásának tervbemutatójára.

Előkelő helyen végzett a magyar csapat labdarúgásban

Dátum: 2018. jún 20. 15:03

A KBSC játékosa szerezte a gólokat

Kondói rajzos sikerek

Dátum: 2018. jún 20. 14:45

A Kondói Harica-Völgyi Óvoda óvodásai sikeresen szerepelek több országos rajzpályázaton.

Programajánló

Kastély-szerenád

Edelény

I. Császtai Terepfutás és Mountain Bike Verseny

Edelény - Császta Szőlőhegy

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

BLAST!

Berente

Németh Kori Edzés

Dédestapolcsány

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk