https://kolorline.hu/Együtt könnyebb!

Együtt könnyebb!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Mellrákinfó-Borsod Fotókampánnyal hívja fel a nők figyelmét a mellrák korai felismerésének, valamint a szűrővizsgálatok fontosságának lehetőségére. A felhívás további célja, hogy a krízishelyzetben lévők tudják, nincsenek egyedül, létezik egy csoport, amely segítséget tud nyújtani odafigyeléssel, információkkal, tanácsadással.  A fotókon gyógyult betegek láthatók, akik arra sarkallják a nézőt, hogy a betegségben szenvedők bátran kérjenek segítséget.

Fotók: Heiszman Adrienn

Az impulzív kiállítást a Nemzetközi Nőnap alkalmából, március 8-án, dr. Kacsándi László, a Sajószentpéteri Gyógyító-Megelőző Intézmény vezetője nyitotta meg, a Sajószentpéteri Művelődési Központ Galériájában. A kampányt ismertette Bodnár Erika, a Mellrákinfó-Borsod vezetője és Karszáné Szalánczi Beáta, a Mellrákinfó-Borsod önkéntese.

Honlapjukon számos tudnivaló, adat korteskedik a prevenció mellett. Alapvető kérdés, hogy a nők tisztában legyenek, miként kerülhető el a késői felismerés, hiszen a weboldal szerint évente 2000 nőt veszítünk el a késői diagnosztizálás miatt. Odafigyeléssel és tudatos életmóddal nagyobb az esélye a gyógyulásnak. Lényeges a gyakori önvizsgálat, a szűrővizsgálatokon való részvétel, illetve bármi szokatlan észlelése a mellben azonnali orvosi kivizsgálást igényel. A tárlatot március 23-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Forrás: mellrakinfo.hu

További híreink

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk