https://kolorline.hu/Együtt könnyebb!

Együtt könnyebb!

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Mellrákinfó-Borsod Fotókampánnyal hívja fel a nők figyelmét a mellrák korai felismerésének, valamint a szűrővizsgálatok fontosságának lehetőségére. A felhívás további célja, hogy a krízishelyzetben lévők tudják, nincsenek egyedül, létezik egy csoport, amely segítséget tud nyújtani odafigyeléssel, információkkal, tanácsadással.  A fotókon gyógyult betegek láthatók, akik arra sarkallják a nézőt, hogy a betegségben szenvedők bátran kérjenek segítséget.

Fotók: Heiszman Adrienn

Az impulzív kiállítást a Nemzetközi Nőnap alkalmából, március 8-án, dr. Kacsándi László, a Sajószentpéteri Gyógyító-Megelőző Intézmény vezetője nyitotta meg, a Sajószentpéteri Művelődési Központ Galériájában. A kampányt ismertette Bodnár Erika, a Mellrákinfó-Borsod vezetője és Karszáné Szalánczi Beáta, a Mellrákinfó-Borsod önkéntese.

Honlapjukon számos tudnivaló, adat korteskedik a prevenció mellett. Alapvető kérdés, hogy a nők tisztában legyenek, miként kerülhető el a késői felismerés, hiszen a weboldal szerint évente 2000 nőt veszítünk el a késői diagnosztizálás miatt. Odafigyeléssel és tudatos életmóddal nagyobb az esélye a gyógyulásnak. Lényeges a gyakori önvizsgálat, a szűrővizsgálatokon való részvétel, illetve bármi szokatlan észlelése a mellben azonnali orvosi kivizsgálást igényel. A tárlatot március 23-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Forrás: mellrakinfo.hu

További híreink

Győzelem Tállya ellen

Dátum: 2018. szept 22. 17:07

A Kazincbarcikai Sport Club U17-es csapata a Tállya ellen lépett pályára szeptember 22-én.

Születésfát avattak az Anyatejes Világnapon

Dátum: 2018. szept 21. 17:11

Az anyatejjel való táplálás fontosságára hívták fel a kismamák figyelmét az anyatejes világnap alkalmából Kazincbarcikán.

Ötven év munkája fotókban

Dátum: 2018. szept 20. 23:44

Az idén ötven éves Kamera Fotókör tagjainak munkáiból nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében szeptember 20-án csütörtökön. A kiállításon száz alkotó, csaknem százötven fotója tekinthető meg.

Két betongolyót vitt el a kamion

Dátum: 2018. szept 20. 19:55

Ma Kazincbarcikán, az unikornisos körforgalomnál egy pótkocsis kamion két betongolyót sodort el.

Programajánló

Tompa Mihály teljesítménytúra

Putnok

Farkas Mira hárfakoncertje - Borkóstoló

Edelény

Szüreti Vigalom

Kazincbarcika

II. Szuha-parti Futóparty

Felsőnyárád

Közösségi Integrációs Programok a Hámán Kató Akcióterületen

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk