https://kolorline.hu/IV. GÖRGEY ARTÚR Országos Lövész Emlékverseny

IV. GÖRGEY ARTÚR Országos Lövész Emlékverseny

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

1849. május 21.-én, a magyar honvédsereg hősies csata után visszafoglalta a Budai várat. Ennek emlékére 1992. május 21.-e óta ez a nap a Honvédelem Napja hazánkban. A hős esemény tiszteletére meghirdetjük, a minden évben megrendezendő Görgey Artúr országos lövész emlékversenyt.

V e r s e n y k i í r á s


A verseny célja: A lövészsport népszerűsítése, a fiatalok lő készségének fejlesztése, a lövészsport utánpótlásának biztosítása, a fiatalok versenyeztetése, fizikai állóképességének növelése.

A verseny rendezője: a Magyar Technikai Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége, és a Magyar Sportlövők Szövetsége

Nevezés: A területi verseny előtt két héttel a megadott e-mail címen, vagy személyesen. 2000 és 2008 között született fiatal nevezhető, aki nem igazolt versenyző nem rendelkezik versenyzői engedéllyel, és aki nem indult korábban minősítésre jogosító 40 vagy 60 lövéses versenyszámban. A nevezéskor kérjük a csapatvezetők írásos nyilatkozatát, hogy az indítani kívánt versenyző nem rendelkezik versenyzői engedéllyel és nem indult minősítésre jogosító versenyszámban.

Versenyszámok: két korcsoportban és két kategóriában gyárilag nyíltirányzékú légpuskával, próbalövés, majd 20 értékelt lövés 1/a lőlapra, 5-5 lövés/lőlap álló testhelyzetben. A lő idő a értékelése az MSSZ versenyszabályzata szerint a próbalövésekkel együtt 30 perc. A döntőn egy lőlapra két lövés adható le. Egy résztvevő csak egy kategóriában indulhat.

Korcsoportok: a versenyszámokat fiuk és lányok részére két kategóriában írjuk ki, két korcsoportban. Általános iskolai tanulók (lányok és fiúk) 4-8 osztály 2007- (betöltött 10. év) - 2001. max. 16 év) között született részére, középiskolák tanulói részére (lányok és fiúk)

(hagyományos középiskola I-IV, 6 osztályos III-VI., 8 osztályos IV-VIII betöltött maximum 20. életév Mindkét korcsoportban két kategóriában vagy gyárilag nyílt irányzékú rugós vagy, bármilyen rendszerű (Rugós, gázos, sűrített levegős) nyílt irányzékú, légfegyverrel lehet indulni. A Hammerli AR-20 légfegyverrel, nyílt irányzékkal, lehet indulni

Az elődöntők helyszínei: címük, elérhetősége és időpontok

Ács

 Komárom Városi Lőtér, Laboráns u. 3.

kisvard@citromail.hu

2018. március 29.

Bakonyszentlászló

Nádas u.6.

szucsvali@freemail.hu

2018. április 7.

Miskolc  

MVSE Lőtér Csokonai ut 3.

2011mvse@gmail.com

2018. március 31.

Nyíregyháza

PLE lőtér, Stadion u.7

andreath88@gmail.com

2018.március 13.

Pestszenterzsébet

XX.1204 Pöltemberg u.13.

gajzago.imre04@gmail.com

2018 április 16-20.

Püspökmolnári

Lőtér Úttörő u. vége

piriitam@gmail.com

2018. március 22-24.

Szeged 

Algyő, Kastély kert u. 44.

andrassyarpad@freemail.hu  

2018. április 13.

Székesfehérvár      

Volán lőtér, Börgöndi út 14.    

antall60@gmail.com

2018. április 14.

Szolnok 

 MÁV lőtér, Véső út 

szolnokmavloter@gmail.com  

2018. április 15.

Zirc

Alkotmány u. 14

 varjasek@indamail.hu     

2018. február 24.


Kérünk minden érdeklődőt, hogy a lakóhelyéhez legközelebbi lőtéren adja le a jelentkezését. A jelentkezők létszámától és az érdeklődéstől függően több forduló is megrendezhető a megadott lőtereken. Az érdeklődő klubok rendezzenek háziversenyt március végéig. A házi versenyre jelentkezni 2018. február 28-ig lehet. Kérjük, hogy a háziverseny időpontjáról és a résztvevők számáról valamint az eredményekről at MTTOSZ email címén adjanak információt 2018. március végéig. mttosz@mttosz.eu

Az Országos Döntő: 2018. Május 12 (szombat) 9.30 órakor az Ács Gárdonyi Géza Ált isk. tornaterem. Az Országos Döntőn, az elődöntők mindkét kategória és korcsoport I-III helyezettjei vehetnek részt. Amely iskolából, 3 versenyző, jutott a döntőbe az előzetes nevezés alapján csapatot alkothat, ugyancsak csapatot alkothat az elődöntő szervezője is. Az elődöntőnként két csapat nevezhető, egy iskolai és egy területi. A döntőbe jutott résztvevőknek rendelkeznie kell 6 hónapnál nem régebbi iskolaorvosi, orvosi igazolással és diákigazolvánnyal, amelyet a nevezéskor be kell mutatni.

Díjazás: az elődöntők I-III helyezettjei oklevél és emléklap, díjazásban részesülnek. Az Országos Döntőn az I-III helyezett érmet, emléklapot és serleget kap. A csapatok legjobbjait Oklevéllel jutalmazzuk. A támogatók különdíjait a versenyrendezők adják ki a felajánló hozzájárulásával.

Költségek: a rendezés költségeit a versenyt kiíró fedezi, az egyéb költségek a résztvevőket terhelik. A döntőre utazáshoz csoportos útiköltség hozzájárulást biztosítunk.

Technikai előírások: a verseny az ISSF és az MSSZ érvényben lévő versenyszabályai, valamint a versenykiírásban foglaltak szerint kerül megrendezésre.

Felszerelés: speciális lövészruha nem használható. Csizma és „surranó” nem engedélyezett. Farmer öltözet, póló javasolt, sportruházat engedélyezett. Lövész kesztyű és lövész szemüveg engedélyezett

Fegyver: bármilyen rendszerű, gyárilag nyíltirányzékú, 4,5 mm öbméretű 4,5 kg.-nál nem nehezebb légpuska használható, kiegészítő rögzített magasított pofadékkal és olyan súlyozással, amely támasztékul nem szolgál. A lőállásban fegyvertartó állvány használható. Töltetlenség jelző használata kötelező. Az Országos Döntőn fegyver ellenőrzés lesz

Lövedék: 4,5 mm-es bármelygyártmányú, lágy ólomból, vagy hasonló lágy anyagból készült lövedék. Az Országos Döntőn hegyes végű lövedék nem használható.

Óvás: Vitás esetekben „Sportlövészet Szabályai” szerint a vezetőbíró dönt. Versenybírókat a rendező biztosít.

Magyar Technikai és Tömegsportklubok Magyar Sportlövők Szövetsége Országos Szabadidősport Szövetsége

További híreink

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.