https://kolorline.hu/A tehetséges „virtuóz”

A tehetséges „virtuóz”

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Edelényben, a Művelődési Központban egy helyi tehetséges fiatal, a nyolcadik osztályos Szalovszky Viktória adott nagy sikerű zongoraestet, március 23-án.

Viktória az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Művészeti Iskola diákja. Zenei tehetsége hamar megmutatkozott, elsősként kezdett furulyázni, másodikos korában már zongoraleckéket vett.  A miskolci Egressy Béni Zeneiskola növendéke ma mindkét hangszer kiválósága. Mi sem jelzi ezt jobban, mint az a sok díj, melyet a kislány magáénak mondhat.  A kis művész többek között furulya szakágban bejutott a köztelevízió által sugárzott komolyzenei tehetségkutató, a Virtuózok című műsor elődöntőjébe. A pénteki koncerten közreműködött: Végső Valdemár Norton, a miskolci Herman Ottó Gimnázium 5. osztályos tanulója zongorán, Pető Márk, az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium diákja és Kálmán Rita az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Művészeti Iskola tanára, valamint a miskolci Egressy Béni Zeneiskola Kamara-zenekara, a Régi Zene Együttes.

 

 

További híreink

Egy délután a környezettudatosság jegyében

Dátum: 2018. szept 22. 20:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Kft. idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek keretében Nemzetközi Autómentes Napot tartottak Kazincbarcikán, szeptember 22-én.

Győzelem Tállya ellen

Dátum: 2018. szept 22. 17:07

A Kazincbarcikai Sport Club U17-es csapata a Tállya ellen lépett pályára szeptember 22-én.

Születésfát avattak az Anyatejes Világnapon

Dátum: 2018. szept 21. 17:11

Az anyatejjel való táplálás fontosságára hívták fel a kismamák figyelmét az anyatejes világnap alkalmából Kazincbarcikán.

Ötven év munkája fotókban

Dátum: 2018. szept 20. 23:44

Az idén ötven éves Kamera Fotókör tagjainak munkáiból nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében szeptember 20-án csütörtökön. A kiállításon száz alkotó, csaknem százötven fotója tekinthető meg.

Programajánló

ELMARAD!! Farkas Mira hárfakoncertje - Borkóstoló

Edelény

Szüreti Vigalom

Kazincbarcika

II. Szuha-parti Futóparty

Felsőnyárád

Közösségi Integrációs Programok a Hámán Kató Akcióterületen

Kazincbarcika

Amatőr Előadók Találkozója - Kurityán

Lovarda Szinházterem - Kurityán

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk