https://kolorline.hu/Negyven éve a gyermekekért

Negyven éve a gyermekekért

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepli idén a Hunyadi Mátyás Tagiskola Sajószentpéteren.

Ez alkalomból az intézmény gyermekei és pedagógusai gálaműsorral emlékeztek a jeles évfordulóra, március 27-én. A tagintézmény vezetője, Szternai Tamásné köszöntőjében felidézte az elmúlt négy évtizedet. A gála témája Magyarország egyes régióinak a felfedezése volt, és az „Utazás a Sajótól a Dunáig” címet viselte. A látványos és sokoldalú produkció a különböző tájegységek jellegzetességeiből merített. A bevezetőben Radnóti Mikós Nem tudhatom című versét szavalta el az iskola egyik pedagógusa, majd születésnapról lévén szó, a közönség egy gyermek szemével láthatta hagyományainkat, nevezetességeinket, valamint nyerhetett bepillantást kultúránkba. Egy születésnapját ünneplő kisfiú és édesapja- magától értetődően ő is az iskola diákja- képzeletbeli, helikopteres utazásának lehettek tanúi. A játékban először természetesen Sajószentpéter jelent meg. A város neves szülöttének, Lévay József költőnek a Száraz ágon megzenésített versét az ötödik osztály kórusa adta elő. A kiindulási pontnál maradva napjaink képei elevenedtek meg. A Sajószentpéteren született Szász Kitti freestyle világbajnok ihlette a következő produkciót. Ezt követően Miskolcon landolt a helikopter. A jelenlévők megünnepelték az első hazai kőszínház születését. A nézők a János vitéz előadásába pillanthattak be. Aztán Tiszafüredre érkezett a mesebeli kis gép. Itt a tiszavirágzás és egy akrobatikus rock and roll kedvéért időztek. Hollókőn palóc népmesét és népi játékot csodálhattak meg. Továbbszállva, Gödöllőn a Grassalkovich – kastélyban udvari bál kellős közepébe csöppentek az utazók, majd Budapesten a Fővárosi Nagycirkuszban szórakoztak a bűvészek, kötéltáncosok, bohócok és állatidomárok bemutatóján. Végül időben visszamenve a reneszánsz világában találták magukat, Visegrádon, a Királyi Palotában reneszánsz táncot tanultak. Az izgalmas utazás hátterét hatalmas, vászonra vetített képekkel biztosították.

További híreink

Egy délután a környezettudatosság jegyében

Dátum: 2018. szept 22. 20:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Kft. idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek keretében Nemzetközi Autómentes Napot tartottak Kazincbarcikán, szeptember 22-én.

Győzelem Tállya ellen

Dátum: 2018. szept 22. 17:07

A Kazincbarcikai Sport Club U17-es csapata a Tállya ellen lépett pályára szeptember 22-én.

Születésfát avattak az Anyatejes Világnapon

Dátum: 2018. szept 21. 17:11

Az anyatejjel való táplálás fontosságára hívták fel a kismamák figyelmét az anyatejes világnap alkalmából Kazincbarcikán.

Ötven év munkája fotókban

Dátum: 2018. szept 20. 23:44

Az idén ötven éves Kamera Fotókör tagjainak munkáiból nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében szeptember 20-án csütörtökön. A kiállításon száz alkotó, csaknem százötven fotója tekinthető meg.

Programajánló

ELMARAD!! Farkas Mira hárfakoncertje - Borkóstoló

Edelény

Szüreti Vigalom

Kazincbarcika

II. Szuha-parti Futóparty

Felsőnyárád

Közösségi Integrációs Programok a Hámán Kató Akcióterületen

Kazincbarcika

Amatőr Előadók Találkozója - Kurityán

Lovarda Szinházterem - Kurityán

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk