https://kolorline.hu/Negyven éve a gyermekekért

Negyven éve a gyermekekért

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepli idén a Hunyadi Mátyás Tagiskola Sajószentpéteren.

Ez alkalomból az intézmény gyermekei és pedagógusai gálaműsorral emlékeztek a jeles évfordulóra, március 27-én. A tagintézmény vezetője, Szternai Tamásné köszöntőjében felidézte az elmúlt négy évtizedet. A gála témája Magyarország egyes régióinak a felfedezése volt, és az „Utazás a Sajótól a Dunáig” címet viselte. A látványos és sokoldalú produkció a különböző tájegységek jellegzetességeiből merített. A bevezetőben Radnóti Mikós Nem tudhatom című versét szavalta el az iskola egyik pedagógusa, majd születésnapról lévén szó, a közönség egy gyermek szemével láthatta hagyományainkat, nevezetességeinket, valamint nyerhetett bepillantást kultúránkba. Egy születésnapját ünneplő kisfiú és édesapja- magától értetődően ő is az iskola diákja- képzeletbeli, helikopteres utazásának lehettek tanúi. A játékban először természetesen Sajószentpéter jelent meg. A város neves szülöttének, Lévay József költőnek a Száraz ágon megzenésített versét az ötödik osztály kórusa adta elő. A kiindulási pontnál maradva napjaink képei elevenedtek meg. A Sajószentpéteren született Szász Kitti freestyle világbajnok ihlette a következő produkciót. Ezt követően Miskolcon landolt a helikopter. A jelenlévők megünnepelték az első hazai kőszínház születését. A nézők a János vitéz előadásába pillanthattak be. Aztán Tiszafüredre érkezett a mesebeli kis gép. Itt a tiszavirágzás és egy akrobatikus rock and roll kedvéért időztek. Hollókőn palóc népmesét és népi játékot csodálhattak meg. Továbbszállva, Gödöllőn a Grassalkovich – kastélyban udvari bál kellős közepébe csöppentek az utazók, majd Budapesten a Fővárosi Nagycirkuszban szórakoztak a bűvészek, kötéltáncosok, bohócok és állatidomárok bemutatóján. Végül időben visszamenve a reneszánsz világában találták magukat, Visegrádon, a Királyi Palotában reneszánsz táncot tanultak. Az izgalmas utazás hátterét hatalmas, vászonra vetített képekkel biztosították.

További híreink

VRCK - Hazai pályán kezdik a döntőt

Dátum: 2018. ápr 24. 11:15

Május elején elkezdődik a férfi röplabdázóknál a bajnoki döntő.

A gyönyörű magnólia

Dátum: 2018. ápr 24. 08:15

Mire figyeljünk a liliomfa nevelésénél?

Tarolt a Flash Táncstúdió

Dátum: 2018. ápr 23. 17:24

Hatodik alkalommal rendezték meg az Abigél Nemzetközi Minősítő Táncfesztivált április 21-én és 22-én a nyíregyházi Continental Arénában.

Május 1-jei hulladékszállítási és nyitvatartási rend

Dátum: 2018. ápr 23. 15:47

A BMH Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy a hulladékszállítás munkaszüneti napokon, azaz április 30-án és május 1-jén változatlanul, a megszokott ürítési rend szerint történik.

Programajánló

Író - olvasó találkozó Bauer Barbarával

Kazincbarcika - Egrssy Béni Városi Könyvtár

Bödőcs Tibor önálló estje mv.Tóth Edu

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

Láncfűrész kupa

Dédestapolcsány

Ruda - park - Előadássorozat

Rudabánya

Éljen a fagyi

Kazincbarcika

Reklám

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk