https://kolorline.hu/Negyven éve a gyermekekért

Negyven éve a gyermekekért

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepli idén a Hunyadi Mátyás Tagiskola Sajószentpéteren.

Ez alkalomból az intézmény gyermekei és pedagógusai gálaműsorral emlékeztek a jeles évfordulóra, március 27-én. A tagintézmény vezetője, Szternai Tamásné köszöntőjében felidézte az elmúlt négy évtizedet. A gála témája Magyarország egyes régióinak a felfedezése volt, és az „Utazás a Sajótól a Dunáig” címet viselte. A látványos és sokoldalú produkció a különböző tájegységek jellegzetességeiből merített. A bevezetőben Radnóti Mikós Nem tudhatom című versét szavalta el az iskola egyik pedagógusa, majd születésnapról lévén szó, a közönség egy gyermek szemével láthatta hagyományainkat, nevezetességeinket, valamint nyerhetett bepillantást kultúránkba. Egy születésnapját ünneplő kisfiú és édesapja- magától értetődően ő is az iskola diákja- képzeletbeli, helikopteres utazásának lehettek tanúi. A játékban először természetesen Sajószentpéter jelent meg. A város neves szülöttének, Lévay József költőnek a Száraz ágon megzenésített versét az ötödik osztály kórusa adta elő. A kiindulási pontnál maradva napjaink képei elevenedtek meg. A Sajószentpéteren született Szász Kitti freestyle világbajnok ihlette a következő produkciót. Ezt követően Miskolcon landolt a helikopter. A jelenlévők megünnepelték az első hazai kőszínház születését. A nézők a János vitéz előadásába pillanthattak be. Aztán Tiszafüredre érkezett a mesebeli kis gép. Itt a tiszavirágzás és egy akrobatikus rock and roll kedvéért időztek. Hollókőn palóc népmesét és népi játékot csodálhattak meg. Továbbszállva, Gödöllőn a Grassalkovich – kastélyban udvari bál kellős közepébe csöppentek az utazók, majd Budapesten a Fővárosi Nagycirkuszban szórakoztak a bűvészek, kötéltáncosok, bohócok és állatidomárok bemutatóján. Végül időben visszamenve a reneszánsz világában találták magukat, Visegrádon, a Királyi Palotában reneszánsz táncot tanultak. Az izgalmas utazás hátterét hatalmas, vászonra vetített képekkel biztosították.

További híreink

Ismét spártaiak lepik el Kazincbarcikát!

Dátum: 2019. márc 20. 10:28

A 2017-es Kazincbarcika Supert követően 2019-ben kétnapos megmérettetéssel érkezik Kazincbarcikára a Spartan Race akadályfutó verseny október 5-én és 6-án.

A Tour de Hongrie története

Dátum: 2019. márc 20. 09:29

Több mint kilenc évtizeddel ezelőtt, 1925. június 27-én indult útjára először a Tour de Hongrie mezőnye. Az első magyar Tour hajnali négy órakor a budapesti Gellért-szálló elől indult.

Ragyogj kéken!

Dátum: 2019. márc 19. 12:15

Közös séta az Autizmus Világnapján

Az utánpótlásé volt a főszerep

Dátum: 2019. márc 18. 11:28

KBSC utánpótlás eredmények / U 19, U 17, U 15, U 14,  /

Programajánló

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Simon Balázs festő kiállítása a Mezey Művészeti Központban

Kazincbarcika

Hangszert a kézbe

Kazincbarcika

14. Vitézlő teljesítménytúra

Kazincbarcika

II. Edelényi Kastélysziget Körök

Edelény

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk