https://kolorline.hu/Solymászat az óvodában

Solymászat az óvodában

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Hatalmas volt az ováció Edelényben az óvodások körében március 28-án, mikor Kisteleki Gergely hivatásos solymász és partnere, Oszkárral és Rékával, a két sólyommal megérkezett a Rendezvények Háza előtti térre.

A szabadban mintegy száz felnőtt és gyermek várta kíváncsian a solymászbemutató kezdetét. Réka és Oszkár igazán türelmesen viselték az apróságok közelségét. A Hortobágyi Madárkórházban dolgozó Kisteleki Gergely és madarai elbűvölték a kis közönséget. Kötetlen beszélgetés alakult ki, melynek során közösen fejtettek meg olyan titkokat, mint hogy, mi célt szolgál az erdei fülesbagoly két kis toll füle, vagy miért fontos a ragadozómadaraknál, hogy nagyobb testű legyen a tojó és kisebb a hím. A jól sikerült délelőtt nem csupán szórakozásként szolgált, hanem tanított is egyben, hiszen a cél elsősorban a természet, az élővilág megszerettetése volt. Szenzációnak számított a madarak röptetése, akik olyan harmonikus kapcsolatban élnek gazdájukkal, hogy teljesen ki tudták zárni a külső tényezőket, a bemutatók alatt nem zavarta őket sem a városi miliő, sem a nagy tömeg.

 

További híreink

Egy délután a környezettudatosság jegyében

Dátum: 2018. szept 22. 20:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Kft. idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek keretében Nemzetközi Autómentes Napot tartottak Kazincbarcikán, szeptember 22-én.

Győzelem Tállya ellen

Dátum: 2018. szept 22. 17:07

A Kazincbarcikai Sport Club U17-es csapata a Tállya ellen lépett pályára szeptember 22-én.

Születésfát avattak az Anyatejes Világnapon

Dátum: 2018. szept 21. 17:11

Az anyatejjel való táplálás fontosságára hívták fel a kismamák figyelmét az anyatejes világnap alkalmából Kazincbarcikán.

Ötven év munkája fotókban

Dátum: 2018. szept 20. 23:44

Az idén ötven éves Kamera Fotókör tagjainak munkáiból nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében szeptember 20-án csütörtökön. A kiállításon száz alkotó, csaknem százötven fotója tekinthető meg.

Programajánló

ELMARAD!! Farkas Mira hárfakoncertje - Borkóstoló

Edelény

Szüreti Vigalom

Kazincbarcika

II. Szuha-parti Futóparty

Felsőnyárád

Közösségi Integrációs Programok a Hámán Kató Akcióterületen

Kazincbarcika

Amatőr Előadók Találkozója - Kurityán

Lovarda Szinházterem - Kurityán

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk