https://kolorline.hu/Solymászat az óvodában

Solymászat az óvodában

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Hatalmas volt az ováció Edelényben az óvodások körében március 28-án, mikor Kisteleki Gergely hivatásos solymász és partnere, Oszkárral és Rékával, a két sólyommal megérkezett a Rendezvények Háza előtti térre.

A szabadban mintegy száz felnőtt és gyermek várta kíváncsian a solymászbemutató kezdetét. Réka és Oszkár igazán türelmesen viselték az apróságok közelségét. A Hortobágyi Madárkórházban dolgozó Kisteleki Gergely és madarai elbűvölték a kis közönséget. Kötetlen beszélgetés alakult ki, melynek során közösen fejtettek meg olyan titkokat, mint hogy, mi célt szolgál az erdei fülesbagoly két kis toll füle, vagy miért fontos a ragadozómadaraknál, hogy nagyobb testű legyen a tojó és kisebb a hím. A jól sikerült délelőtt nem csupán szórakozásként szolgált, hanem tanított is egyben, hiszen a cél elsősorban a természet, az élővilág megszerettetése volt. Szenzációnak számított a madarak röptetése, akik olyan harmonikus kapcsolatban élnek gazdájukkal, hogy teljesen ki tudták zárni a külső tényezőket, a bemutatók alatt nem zavarta őket sem a városi miliő, sem a nagy tömeg.

 

További híreink

VRCK - Hazai pályán kezdik a döntőt

Dátum: 2018. ápr 24. 11:15

Május elején elkezdődik a férfi röplabdázóknál a bajnoki döntő.

A gyönyörű magnólia

Dátum: 2018. ápr 24. 08:15

Mire figyeljünk a liliomfa nevelésénél?

Tarolt a Flash Táncstúdió

Dátum: 2018. ápr 23. 17:24

Hatodik alkalommal rendezték meg az Abigél Nemzetközi Minősítő Táncfesztivált április 21-én és 22-én a nyíregyházi Continental Arénában.

Május 1-jei hulladékszállítási és nyitvatartási rend

Dátum: 2018. ápr 23. 15:47

A BMH Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy a hulladékszállítás munkaszüneti napokon, azaz április 30-án és május 1-jén változatlanul, a megszokott ürítési rend szerint történik.

Programajánló

Író - olvasó találkozó Bauer Barbarával

Kazincbarcika - Egrssy Béni Városi Könyvtár

Bödőcs Tibor önálló estje mv.Tóth Edu

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

Láncfűrész kupa

Dédestapolcsány

Ruda - park - Előadássorozat

Rudabánya

Éljen a fagyi

Kazincbarcika

Reklám

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk