https://kolorline.hu/Solymászat az óvodában

Solymászat az óvodában

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Hatalmas volt az ováció Edelényben az óvodások körében március 28-án, mikor Kisteleki Gergely hivatásos solymász és partnere, Oszkárral és Rékával, a két sólyommal megérkezett a Rendezvények Háza előtti térre.

A szabadban mintegy száz felnőtt és gyermek várta kíváncsian a solymászbemutató kezdetét. Réka és Oszkár igazán türelmesen viselték az apróságok közelségét. A Hortobágyi Madárkórházban dolgozó Kisteleki Gergely és madarai elbűvölték a kis közönséget. Kötetlen beszélgetés alakult ki, melynek során közösen fejtettek meg olyan titkokat, mint hogy, mi célt szolgál az erdei fülesbagoly két kis toll füle, vagy miért fontos a ragadozómadaraknál, hogy nagyobb testű legyen a tojó és kisebb a hím. A jól sikerült délelőtt nem csupán szórakozásként szolgált, hanem tanított is egyben, hiszen a cél elsősorban a természet, az élővilág megszerettetése volt. Szenzációnak számított a madarak röptetése, akik olyan harmonikus kapcsolatban élnek gazdájukkal, hogy teljesen ki tudták zárni a külső tényezőket, a bemutatók alatt nem zavarta őket sem a városi miliő, sem a nagy tömeg.

 

További híreink

Folytatódik a Fitt Ovi Kazincbarcika programsorozat

Dátum: 2019. márc 25. 10:49

Március 25-től folytatódik a Fitt Ovi Kazincbarcika programsorozat, amelynek célja az óvodás korú gyermekek mozgáskultúrájának fejlesztése.

Az utánpótlás hétvégi eredményei

Dátum: 2019. márc 24. 21:00

KBSC utánpótlás eredmények / U 19, U 17, U 15, U 14, /

Léböjt: egészséges vagy sem?

Dátum: 2019. márc 24. 12:15

Tavasz közeledtével sokakban felmerül az igény, hogy belevágjanak egy léböjt kúrába.

Motivációs nap - Kazincbarcika 100

Dátum: 2019. márc 23. 18:33

Motivációs napot tartott az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub, illetve a Kazincbarcika Város Kommunális és Kulturális Fejlődéséért Alapítvány a Mezey István Művészeti Központban március 23-án tíz órától.

Programajánló

Anyák napi ajándékkészítés

Kazincbarcika

Simon Balázs festő kiállítása a Mezey Művészeti Központban

Kazincbarcika

Rádió Top! Új hangszínben!

Kazincbarcika

Színes Folt Klub

Kazincbarcika

Rajz szakkör

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk