https://kolorline.hu/Elmegyek, elmegyek…

Elmegyek, elmegyek…

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Elérkezett a nagy nap a középiskolák végzős tanulói számára. A közeledik a várva-várt nagybetűs élet. A múlt hétvégi ballagás az első lépés a felnőtté válás rögös útján.

A sajószentpéteri telephelyű Ózdi SZC Pattantyús - Ábrahám Géza Szakképző Iskolában május 4-én tartották a ballagási ünnepséget. Az iskola története több mint 60 éves múltra tekint vissza, mely híven tükrözi a társadalmi, gazdasági változásokat, a szakképzés átalakulási folyamatát. Az eredetileg vájárokat képző intézményben az 1960-70-es években 23 szakma közül választhattak a fiatalok. A rendszerváltást követő átalakulás hatására megváltozott az iskola struktúrája. Ma már a kőműves, hegesztő, szociális gondozó és ápoló képzések a mérvadóak.  Idén a két utóbbi osztály búcsúzott iskolájától, pedagógusaitól.

A tanintézmény kapcsolódó A PÁGSZI Alapítvány 1993. december 13-án alakult az iskolában folyó nevelő-oktató munka segítésére. Hagyományaikhoz híven ebben a tanévben is megjutalmazták a kiválóan teljesítő tanulókat és pedagógusokat. Ez évben Tóthné Zavadovics Enikő tanárnő kapta meg a Pattantyús-díjat az évek alatt tanúsított kiemelkedő pedagógiai munkájáért. A tanulmányaik alatt kiemelkedő szorgalmukért, közösségi munkájukért az intézmény tanulói közül Földházi Boglárka, Földházi Katalin, Darmó Vivien, kiemelkedő gyakorlati munkájáért és szakmai versenyen való sikeres szereplésért Gyarmati Gábor részesült jutalomban.

További híreink

„Nem mindenki zenész, akinek hangszere van”

Dátum: 2018. okt 18. 21:03

KolorAkadémia – Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal

Költséghatékonyságra törekednek

Dátum: 2018. okt 18. 15:04

Munkaterv szerinti ülést tartott Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete október 18-án.

Megváltozik a forgalmi rend vasárnaptól Sajószentpéteren

Dátum: 2018. okt 18. 13:19

Vasárnaptól megváltozik a forgalmi rend Sajószentpéter belterületén a 26-os és 27-es főutak keresztezésében épülő körforgalomnál.

Újra elnyerte a „Családbarát Munkahely” címet az ÉRV. Zrt.

Dátum: 2018. okt 18. 13:16

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi Államtitkársága megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására.

Programajánló

1956-os ünnepi megemlékezés

Művelődési Központ - Sajószentpéter, Sport út 32/1.

MVSC - Rudabánya

Miskolc

Október 23.-i megemlékezés

Bánhorváti Sportcsarnok

1956-os ünnepség

Művelődési Központ - Edelény, Görögkatolikus templom

Október 23-i ünnepi megemlékezés

Kazincbarcika - Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk