KolorTV élőben

https://kolorline.hu/Elmegyek, elmegyek…

Elmegyek, elmegyek…

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Elérkezett a nagy nap a középiskolák végzős tanulói számára. A közeledik a várva-várt nagybetűs élet. A múlt hétvégi ballagás az első lépés a felnőtté válás rögös útján.

A sajószentpéteri telephelyű Ózdi SZC Pattantyús - Ábrahám Géza Szakképző Iskolában május 4-én tartották a ballagási ünnepséget. Az iskola története több mint 60 éves múltra tekint vissza, mely híven tükrözi a társadalmi, gazdasági változásokat, a szakképzés átalakulási folyamatát. Az eredetileg vájárokat képző intézményben az 1960-70-es években 23 szakma közül választhattak a fiatalok. A rendszerváltást követő átalakulás hatására megváltozott az iskola struktúrája. Ma már a kőműves, hegesztő, szociális gondozó és ápoló képzések a mérvadóak.  Idén a két utóbbi osztály búcsúzott iskolájától, pedagógusaitól.

A tanintézmény kapcsolódó A PÁGSZI Alapítvány 1993. december 13-án alakult az iskolában folyó nevelő-oktató munka segítésére. Hagyományaikhoz híven ebben a tanévben is megjutalmazták a kiválóan teljesítő tanulókat és pedagógusokat. Ez évben Tóthné Zavadovics Enikő tanárnő kapta meg a Pattantyús-díjat az évek alatt tanúsított kiemelkedő pedagógiai munkájáért. A tanulmányaik alatt kiemelkedő szorgalmukért, közösségi munkájukért az intézmény tanulói közül Földházi Boglárka, Földházi Katalin, Darmó Vivien, kiemelkedő gyakorlati munkájáért és szakmai versenyen való sikeres szereplésért Gyarmati Gábor részesült jutalomban.

További híreink

Rács mögött a putnoki baltás rablók (Frissítve!)

Dátum: 2019. jan 15. 11:59

A rendőrök őrizetbe vették azt a két rablót, akik még hétfőn rátámadtak egy apára és fiára Putnokon.

Lehetőség 240 l űrmértékű szelektív edényzetre

Dátum: 2019. jan 14. 10:10

Lehetőség van a 2016. év folyamán átvett 120 l űrmértékű szeletív edényzetek 240 l űrmértékűre történő cseréjére.

Szoros időközi önkormányzati választáson az MSZP-DK jelöltje nyert Sajószentpéteren

Dátum: 2019. jan 14. 10:09

A sajószentpéteri 1. egyéni választókerület korábbi jobbikos önkormányzati képviselőjének, Hernádi Norbertnek a halála miatt kellett időközi választást kiírni a településen, melyen összesen hat jelölt indult.

Újévi koncert Illényi Katicával

Dátum: 2019. jan 13. 11:17

Újévi koncert keretében köszöntötte Kazincbarcika városa a 2019-es évet január 11-én és 12-én az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. A kétnapos eseményen fellépett Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész és a Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény „MELÓDIA” kamarazenekara.

KolorTV élőben

Programajánló

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

A bükki füvesember Ózdon

Ózd

Retro Game - Évnyitó

Berente

Floorball Diákolimpia® Országos Döntő - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Harcban a Delfinek

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk