https://kolorline.hu/Pünkösdi forgatag Dubicsányban

Pünkösdi forgatag Dubicsányban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Pünkösd vasárnapján rendezték meg Dubicsányban a hagyományos falunapot.

A nagyjából 320 főt számláló kistelepülés apraja-nagyja kilátogatott az egész napos rendezvényre. A helyszínt a korábban a közösségi tér céljára felújított Magtár épülete és udvara adta.

A szervezők kiválóan ötvözték a tradíciót és az újszerűséget. Megszokott már, hogy az esemény főzőversennyel kezdődik. A csapatok igyekeznek minél finomabb ételt az asztalra varázsolni, hiszen az elkészült fogásokból lehetőség nyílik a kóstolásra. A gyermekek számára népi játszóteret alakítottak ki, illetve kézműves foglalkozással kötötték le a figyelmüket. A Magtár Galériában ezúttal két helybeli tehetséges hölgy mutatkozott be. Radnai Dingir Katinka leginkább grafikáit és rúna köveit, míg Balázs Csabáné, Dóra csodálatos ékszereit vitte el a kiállításra.

Az apróságokat az Eszterlánc mesezenekar szórakoztatta, a felnőttek több opció közül választhattak. A népi vonalat képviselte a Pipás zenekar, a Csillagfürt Néptáncegyüttes, és a zubogyi Macskazaj Dalkör. Az érdeklődők humorral töltődhettek Erdei Sándor műsorán. A mozgalmas napot a Bíborszél együttes koncertje zárta.

Képek forrása: facebook.com Balázs Csabáné és Fignár Zoltán oldala

További híreink

Gólyafióka-avató a legifjabb iskolakezdőknek

Dátum: 2024. szept 01. 19:52

Idén is megtartotta Kazincbarcika Város Önkormányzata — a Kazincbarcikai Tankerületi Központtal és a Tiszáninneni Református Egyházkerülettel közösen — a már hagyományosnak számító gólyafióka-avató ünnepségét a város új általános iskolás elsősei számára. A program méltó felvezetése lett a kicsik egyik legjelentősebb korszaknyitásának. Volt itt szórakozás, színpadi műsor, sőt eskütétel is.

Technológiai fejlesztés — forgatható panorámakamera került az Unikornis körforgalomba

Dátum: 2024. szept 01. 08:58

Nemcsak esztétikailag, hanem biztonságtechnikailag is tovább fejlődik, és központi szerepet tölt be Kazincbarcikán az Unikornis körforgalom. A közterületi kamerarendszer telepítésének helyszínei között kiemelt pont ez a körforgalom, ahova már felkerültek a kamerák.

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2024. aug 29. 11:45

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk