https://kolorline.hu/A költő titkai

A költő titkai

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Fecske Csaba költővel találkozhattak rajongói Edelényben, a Városi Könyvtárban május 23-án, ahol a Kiűzetés című verseskötetét mutatta be a közönségnek.

A gyűjtemény Fecske Csaba eddigi költői munkásságának kvintesszenciája. Fő szervező elve a kronológia, mely nagy időtávot fog át. A könyv nyitóciklusának alapja az 1998-ban megjelent Majd máshol című kötet, ám korábbi köteteiből nem kerültek be darabok, mint ahogy kimaradtak a munkásságának jelentős részét képező gyermekversek is. Ennek ellenére a gyűjtemény igazán változatos és sokszínű, tükrözi a szerző sokoldalúságát, tehetségét, amely már gyermekkorában megmutatkozott.


Fotók: Dely Diana

Fecske Csaba tizennégy éves volt, mikor első költeményét, a Madárijesztő dala címűt a Szabad Föld közölte, majd bátorságát összeszedve még általános iskolásként megkereste verseivel Weöres Sándort, aki a versírás folytatására biztatta. 1978-ban jelent meg az első műve Arcok holdudvara címmel. A manapság is igen termékeny költő 1976-ban Nívódíjban, 1989-ben és 1994-ben Szabó Lőrinc-díjban részesült. 2003-ban kapta meg az Alkotói díjat, 2006-ban a Pro Literatura díjat. 2008-ban kiemelkedő irodalmi munkásságát József Attila-díjjal jutalmazták. Az esten Dr. Jánosi Zoltán, József Attila-díjas irodalomtörténész, a Magyar Napló főszerkesztője, valamint Kaló Béla tanár, kritikus beszélt a szerzőről. Közreműködtek a Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakképző Iskola tanulói és Hudák Réka.

 

További híreink

Gólyafióka-avató a legifjabb iskolakezdőknek

Dátum: 2024. szept 01. 19:52

Idén is megtartotta Kazincbarcika Város Önkormányzata — a Kazincbarcikai Tankerületi Központtal és a Tiszáninneni Református Egyházkerülettel közösen — a már hagyományosnak számító gólyafióka-avató ünnepségét a város új általános iskolás elsősei számára. A program méltó felvezetése lett a kicsik egyik legjelentősebb korszaknyitásának. Volt itt szórakozás, színpadi műsor, sőt eskütétel is.

Technológiai fejlesztés — forgatható panorámakamera került az Unikornis körforgalomba

Dátum: 2024. szept 01. 08:58

Nemcsak esztétikailag, hanem biztonságtechnikailag is tovább fejlődik, és központi szerepet tölt be Kazincbarcikán az Unikornis körforgalom. A közterületi kamerarendszer telepítésének helyszínei között kiemelt pont ez a körforgalom, ahova már felkerültek a kamerák.

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2024. aug 29. 11:45

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk