https://kolorline.hu/Pályaorientációs nap Sajószentpéteren

Pályaorientációs nap Sajószentpéteren

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola mindhárom feladatellátási helyén pályaorientációs napot tartott 2018. május 18-án, kihasználva azt a lehetőséget, hogy ettől a tanévtől egy tanítás nélküli munkanap erre a célra fordítható.

A székhelyintézmény és a Móra Tagiskola hetedikes tanulói a Borsodi Iparkamara szervezésében a Sajóbábonyi Ipari Parkba látogattak el. A BOSCH miskolci gyáregységének munkatársai egy különleges léghoki asztalt mutattak be, amelyet a duális képzésben résztvevő tanulóik készítettek. A gyerekek megismerhették a cég új büszkeségét, az e-bike-ot, amelynek motorját nemrégiben kezdték el gyártani. A felsősök nagy érdeklődéssel próbálták ki a csodabringát s tanulmányozták, miben is más ez, mint a hagyományos eszköz.

Az igazi szakmabemutatót az Ózdi Szakképzési Centrum Surányi Endre Szakközépiskolája tanárainak és diákjainak segítségével valósították meg. Hat helyszínen interaktív előadás keretében mutatták meg, mit  csinál a cukrász, az eladó, a pincér, a fodrász, a betegápoló és a villanyszerelő. Valódi boltot, fodrászműhelyt varázsoltak az érdeklődő fiataloknak, rengeteg eszközt vittek az iskolába. Az osztályok forgószínpad - szerűen látogatták meg az egyes tantermekben berendezett helyszíneket s próbálták ki a különböző szakmákat. A boltban kiszolgáltak, mértek, csomagoltak, a cukrászoknál palacsintát sütöttek és sok régi cukrász eszközt ismertek meg. A pincéreknél a tálcafogásokat gyakorolták elég szép sikerrel. Népszerű volt az egészségügyisek „standja” is, ahol vérnyomást mértek, egyszerű kötözési módokat tanultak és három bábun gyakorolták az újraélesztést. A stabil oldalfekvés technikáját egymáson próbálgatták. A rendészetisekkel eleinte félősen, később bátrabban próbálták ki a támadó és önvédelmi technikákat.

A Hunyadi Mátyás Tagiskola az egészséges életmód köré csoportosította programját. A helyi Pattantyús Ábrahám Géza Szakképző Intézmény diákjai a csecsemőgondozás tudnivalóival ismertették meg a gyerekeket, a védőnőkkel vércukrot mértek, a mentőállomás vezetője mesélt a mentők áldozatos munkájáról. Ezt követően egészséges ételekből, italokból rendeztek bemutatót.

A Móra Ferenc Tagintézményben a Készenléti Rendőrség rendészeti feladatokból tartott bemutatót, Kresz-pályán ismerkedhettek a tanulók a közlekedési szabályokkal, majd a Tűzoltóság előadását tekinthették meg. A felsőbb évfolyam tanulóinak a Borsodi Iparkamara munkatársa tartott pályaorientációs előadást.

 

 

További híreink

Gólyafióka-avató a legifjabb iskolakezdőknek

Dátum: 2024. szept 01. 19:52

Idén is megtartotta Kazincbarcika Város Önkormányzata — a Kazincbarcikai Tankerületi Központtal és a Tiszáninneni Református Egyházkerülettel közösen — a már hagyományosnak számító gólyafióka-avató ünnepségét a város új általános iskolás elsősei számára. A program méltó felvezetése lett a kicsik egyik legjelentősebb korszaknyitásának. Volt itt szórakozás, színpadi műsor, sőt eskütétel is.

Technológiai fejlesztés — forgatható panorámakamera került az Unikornis körforgalomba

Dátum: 2024. szept 01. 08:58

Nemcsak esztétikailag, hanem biztonságtechnikailag is tovább fejlődik, és központi szerepet tölt be Kazincbarcikán az Unikornis körforgalom. A közterületi kamerarendszer telepítésének helyszínei között kiemelt pont ez a körforgalom, ahova már felkerültek a kamerák.

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2024. aug 29. 11:45

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk