https://kolorline.hu/Sikerkönyvek – sikeres írók Edelényben

Sikerkönyvek – sikeres írók Edelényben

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A 89. Ünnepi Könyvhét alkalmából a kortárs irodalom toplistás szerzőivel találkozhattak az érdeklődők június 6. és 11. között Edelényben, a Városi Könyvtárban.

 


Nagy Bendegúz előadása

 


Bónizs Róbert a könyveivel

 

A kezdőnapon Nagy Bendegúz, kerekesszékes világjáró csodás történeteit ismerhették meg a jelenlévők. A sportbaleset következtében kerekesszékbe kényszerült utazó bejárta a fél világot, nem törődve kalandozásai nehézségeivel. Legutóbbi, három hónapos utazásáról 2017 szeptemberében tért haza. Könyvében, mely a BENDEGÚZ, a kerekesszékes világjáró címet viseli, a 2002 és 2013 között Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában készült útinaplójából válogatott érdekességeket az olvasók számára, fotókkal gazdagon illusztrálva. Június 8-án a Dubicsányban élő Bónizs Róbert volt a könyvtár vendége. Az író A kőfaragó és a Szent László íja című kötetek után Nagy Lajos király és Toldi Miklós életét dolgozta fel az Ördögi erő című, az 2016-ban megjelent kötetében, melyet az Ünnepi Könyvhét keretében mutatott be a résztvevőknek. Nyáry Krisztián neve nyilván sokat mond az irodalmat, irodalomtörténetet kedvelő olvasó számára. Az író, irodalomtörténész, kommunikációs szakember olyan népszerű kötetek szerzője, mint például az Így szerettek ők 1-2., melyben magyar írók és költők szerelmi életét eleveníti meg, vagy a magyar festők magánéletéről szóló Festői szerelmek című könyve. Az íróval június 11-én a Szent Miklós Görögkatolikus Iskola hetedikes gyermekeit követően a felnőttek is találkozhattak. Nyáry Krisztián beszélgetőpartnere a fiatal költőnő, Hevesi Judit volt, aki a találkozóra szintén elvitte a Hálátlanok búcsúja, valamint a Holnap ne gyere című két verseskötetét.

További híreink

Ballagás és évzáró a Pollackban

Dátum: 2018. jún 20. 16:20

Mintegy kétezer-kétszáz diák kezdte meg a jól megérdemelt nyári szünidőt. A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolában és tagintézményeiben a héten tartják a ballagási ünnepségeket és az évzárókat is.

Dísz tér tervbemutatója

Dátum: 2018. jún 20. 15:31

Meghívó a Kazincbarcika régi-új közösségi terének, a Polgármesteri Hivatal előtti Dísz tér megújulásának tervbemutatójára.

Előkelő helyen végzett a magyar csapat labdarúgásban

Dátum: 2018. jún 20. 15:03

A KBSC játékosa szerezte a gólokat

Kondói rajzos sikerek

Dátum: 2018. jún 20. 14:45

A Kondói Harica-Völgyi Óvoda óvodásai sikeresen szerepelek több országos rajzpályázaton.

Programajánló

Kastély-szerenád

Edelény

I. Császtai Terepfutás és Mountain Bike Verseny

Edelény - Császta Szőlőhegy

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

BLAST!

Berente

Németh Kori Edzés

Dédestapolcsány

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk