KolorTV élőben

https://kolorline.hu/Sikerkönyvek – sikeres írók Edelényben

Sikerkönyvek – sikeres írók Edelényben

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A 89. Ünnepi Könyvhét alkalmából a kortárs irodalom toplistás szerzőivel találkozhattak az érdeklődők június 6. és 11. között Edelényben, a Városi Könyvtárban.

 


Nagy Bendegúz előadása

 


Bónizs Róbert a könyveivel

 

A kezdőnapon Nagy Bendegúz, kerekesszékes világjáró csodás történeteit ismerhették meg a jelenlévők. A sportbaleset következtében kerekesszékbe kényszerült utazó bejárta a fél világot, nem törődve kalandozásai nehézségeivel. Legutóbbi, három hónapos utazásáról 2017 szeptemberében tért haza. Könyvében, mely a BENDEGÚZ, a kerekesszékes világjáró címet viseli, a 2002 és 2013 között Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában készült útinaplójából válogatott érdekességeket az olvasók számára, fotókkal gazdagon illusztrálva. Június 8-án a Dubicsányban élő Bónizs Róbert volt a könyvtár vendége. Az író A kőfaragó és a Szent László íja című kötetek után Nagy Lajos király és Toldi Miklós életét dolgozta fel az Ördögi erő című, az 2016-ban megjelent kötetében, melyet az Ünnepi Könyvhét keretében mutatott be a résztvevőknek. Nyáry Krisztián neve nyilván sokat mond az irodalmat, irodalomtörténetet kedvelő olvasó számára. Az író, irodalomtörténész, kommunikációs szakember olyan népszerű kötetek szerzője, mint például az Így szerettek ők 1-2., melyben magyar írók és költők szerelmi életét eleveníti meg, vagy a magyar festők magánéletéről szóló Festői szerelmek című könyve. Az íróval június 11-én a Szent Miklós Görögkatolikus Iskola hetedikes gyermekeit követően a felnőttek is találkozhattak. Nyáry Krisztián beszélgetőpartnere a fiatal költőnő, Hevesi Judit volt, aki a találkozóra szintén elvitte a Hálátlanok búcsúja, valamint a Holnap ne gyere című két verseskötetét.

További híreink

Rács mögött a putnoki baltás rablók (Frissítve!)

Dátum: 2019. jan 15. 11:59

A rendőrök őrizetbe vették azt a két rablót, akik még hétfőn rátámadtak egy apára és fiára Putnokon.

Lehetőség 240 l űrmértékű szelektív edényzetre

Dátum: 2019. jan 14. 10:10

Lehetőség van a 2016. év folyamán átvett 120 l űrmértékű szeletív edényzetek 240 l űrmértékűre történő cseréjére.

Szoros időközi önkormányzati választáson az MSZP-DK jelöltje nyert Sajószentpéteren

Dátum: 2019. jan 14. 10:09

A sajószentpéteri 1. egyéni választókerület korábbi jobbikos önkormányzati képviselőjének, Hernádi Norbertnek a halála miatt kellett időközi választást kiírni a településen, melyen összesen hat jelölt indult.

Újévi koncert Illényi Katicával

Dátum: 2019. jan 13. 11:17

Újévi koncert keretében köszöntötte Kazincbarcika városa a 2019-es évet január 11-én és 12-én az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. A kétnapos eseményen fellépett Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész és a Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény „MELÓDIA” kamarazenekara.

KolorTV élőben

Programajánló

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

A bükki füvesember Ózdon

Ózd

Retro Game - Évnyitó

Berente

Floorball Diákolimpia® Országos Döntő - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Harcban a Delfinek

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk