https://kolorline.hu/Sikerkönyvek – sikeres írók Edelényben

Sikerkönyvek – sikeres írók Edelényben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A 89. Ünnepi Könyvhét alkalmából a kortárs irodalom toplistás szerzőivel találkozhattak az érdeklődők június 6. és 11. között Edelényben, a Városi Könyvtárban.

 


Nagy Bendegúz előadása

 


Bónizs Róbert a könyveivel

 

A kezdőnapon Nagy Bendegúz, kerekesszékes világjáró csodás történeteit ismerhették meg a jelenlévők. A sportbaleset következtében kerekesszékbe kényszerült utazó bejárta a fél világot, nem törődve kalandozásai nehézségeivel. Legutóbbi, három hónapos utazásáról 2017 szeptemberében tért haza. Könyvében, mely a BENDEGÚZ, a kerekesszékes világjáró címet viseli, a 2002 és 2013 között Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában készült útinaplójából válogatott érdekességeket az olvasók számára, fotókkal gazdagon illusztrálva. Június 8-án a Dubicsányban élő Bónizs Róbert volt a könyvtár vendége. Az író A kőfaragó és a Szent László íja című kötetek után Nagy Lajos király és Toldi Miklós életét dolgozta fel az Ördögi erő című, az 2016-ban megjelent kötetében, melyet az Ünnepi Könyvhét keretében mutatott be a résztvevőknek. Nyáry Krisztián neve nyilván sokat mond az irodalmat, irodalomtörténetet kedvelő olvasó számára. Az író, irodalomtörténész, kommunikációs szakember olyan népszerű kötetek szerzője, mint például az Így szerettek ők 1-2., melyben magyar írók és költők szerelmi életét eleveníti meg, vagy a magyar festők magánéletéről szóló Festői szerelmek című könyve. Az íróval június 11-én a Szent Miklós Görögkatolikus Iskola hetedikes gyermekeit követően a felnőttek is találkozhattak. Nyáry Krisztián beszélgetőpartnere a fiatal költőnő, Hevesi Judit volt, aki a találkozóra szintén elvitte a Hálátlanok búcsúja, valamint a Holnap ne gyere című két verseskötetét.

További híreink

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk