https://kolorline.hu/Sikerkönyvek – sikeres írók Edelényben

Sikerkönyvek – sikeres írók Edelényben

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A 89. Ünnepi Könyvhét alkalmából a kortárs irodalom toplistás szerzőivel találkozhattak az érdeklődők június 6. és 11. között Edelényben, a Városi Könyvtárban.

 


Nagy Bendegúz előadása

 


Bónizs Róbert a könyveivel

 

A kezdőnapon Nagy Bendegúz, kerekesszékes világjáró csodás történeteit ismerhették meg a jelenlévők. A sportbaleset következtében kerekesszékbe kényszerült utazó bejárta a fél világot, nem törődve kalandozásai nehézségeivel. Legutóbbi, három hónapos utazásáról 2017 szeptemberében tért haza. Könyvében, mely a BENDEGÚZ, a kerekesszékes világjáró címet viseli, a 2002 és 2013 között Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában készült útinaplójából válogatott érdekességeket az olvasók számára, fotókkal gazdagon illusztrálva. Június 8-án a Dubicsányban élő Bónizs Róbert volt a könyvtár vendége. Az író A kőfaragó és a Szent László íja című kötetek után Nagy Lajos király és Toldi Miklós életét dolgozta fel az Ördögi erő című, az 2016-ban megjelent kötetében, melyet az Ünnepi Könyvhét keretében mutatott be a résztvevőknek. Nyáry Krisztián neve nyilván sokat mond az irodalmat, irodalomtörténetet kedvelő olvasó számára. Az író, irodalomtörténész, kommunikációs szakember olyan népszerű kötetek szerzője, mint például az Így szerettek ők 1-2., melyben magyar írók és költők szerelmi életét eleveníti meg, vagy a magyar festők magánéletéről szóló Festői szerelmek című könyve. Az íróval június 11-én a Szent Miklós Görögkatolikus Iskola hetedikes gyermekeit követően a felnőttek is találkozhattak. Nyáry Krisztián beszélgetőpartnere a fiatal költőnő, Hevesi Judit volt, aki a találkozóra szintén elvitte a Hálátlanok búcsúja, valamint a Holnap ne gyere című két verseskötetét.

További híreink

A háromszoros kupagyőztes Németh Szabolcs edzőként folytatja tovább

Dátum: 2019. máj 19. 13:50

A hatvankilencszeres magyar válogatott röplabdázó a Fatum-Nyíregyháza kispadján

Fiatal sakkosok a Mezeyben

Dátum: 2019. máj 18. 11:58

III. Kolorcity Open címmel egyéni és csapat utánpótlás sakkversenyt szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sakkszövetség és Kazincbarcika Város Önkormányzata május 18-án a Mezey István Művészeti Központban.

Figyelem! Csalók járják a várost - pénzt kérnek, radiátorcserét ígérnek

Dátum: 2019. máj 16. 13:58

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy Kazincbarcikán zöld munkaruhában csalók járják a várost, akik szolgáltatónak adják ki magukat.

Elmaradt a pontszerzés

Dátum: 2019. máj 15. 15:29

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 37. fordulójában az ETO FC Győr együttesét látta vendégül a Kazincbarcika.

Programajánló

Kassai Thália Színház: A Montmartre-i ibolya

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

Porfogó

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Somodi-Hornyák Szilárd: "Porfogó" kiállítás

Kazincbarcika

Gyere és fuss velünk a sérült gyermekekért!"

Sajóbábony

III. Fitness Day Kazincbarcika

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk