https://kolorline.hu/Sikerkönyvek – sikeres írók Edelényben

Sikerkönyvek – sikeres írók Edelényben

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A 89. Ünnepi Könyvhét alkalmából a kortárs irodalom toplistás szerzőivel találkozhattak az érdeklődők június 6. és 11. között Edelényben, a Városi Könyvtárban.

 


Nagy Bendegúz előadása

 


Bónizs Róbert a könyveivel

 

A kezdőnapon Nagy Bendegúz, kerekesszékes világjáró csodás történeteit ismerhették meg a jelenlévők. A sportbaleset következtében kerekesszékbe kényszerült utazó bejárta a fél világot, nem törődve kalandozásai nehézségeivel. Legutóbbi, három hónapos utazásáról 2017 szeptemberében tért haza. Könyvében, mely a BENDEGÚZ, a kerekesszékes világjáró címet viseli, a 2002 és 2013 között Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában készült útinaplójából válogatott érdekességeket az olvasók számára, fotókkal gazdagon illusztrálva. Június 8-án a Dubicsányban élő Bónizs Róbert volt a könyvtár vendége. Az író A kőfaragó és a Szent László íja című kötetek után Nagy Lajos király és Toldi Miklós életét dolgozta fel az Ördögi erő című, az 2016-ban megjelent kötetében, melyet az Ünnepi Könyvhét keretében mutatott be a résztvevőknek. Nyáry Krisztián neve nyilván sokat mond az irodalmat, irodalomtörténetet kedvelő olvasó számára. Az író, irodalomtörténész, kommunikációs szakember olyan népszerű kötetek szerzője, mint például az Így szerettek ők 1-2., melyben magyar írók és költők szerelmi életét eleveníti meg, vagy a magyar festők magánéletéről szóló Festői szerelmek című könyve. Az íróval június 11-én a Szent Miklós Görögkatolikus Iskola hetedikes gyermekeit követően a felnőttek is találkozhattak. Nyáry Krisztián beszélgetőpartnere a fiatal költőnő, Hevesi Judit volt, aki a találkozóra szintén elvitte a Hálátlanok búcsúja, valamint a Holnap ne gyere című két verseskötetét.

További híreink

„Nem mindenki zenész, akinek hangszere van”

Dátum: 2018. okt 18. 21:03

KolorAkadémia – Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal

Költséghatékonyságra törekednek

Dátum: 2018. okt 18. 15:04

Munkaterv szerinti ülést tartott Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete október 18-án.

Megváltozik a forgalmi rend vasárnaptól Sajószentpéteren

Dátum: 2018. okt 18. 13:19

Vasárnaptól megváltozik a forgalmi rend Sajószentpéter belterületén a 26-os és 27-es főutak keresztezésében épülő körforgalomnál.

Újra elnyerte a „Családbarát Munkahely” címet az ÉRV. Zrt.

Dátum: 2018. okt 18. 13:16

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi Államtitkársága megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására.

Programajánló

1956-os ünnepi megemlékezés

Művelődési Központ - Sajószentpéter, Sport út 32/1.

MVSC - Rudabánya

Miskolc

Október 23.-i megemlékezés

Bánhorváti Sportcsarnok

1956-os ünnepség

Művelődési Központ - Edelény, Görögkatolikus templom

Október 23-i ünnepi megemlékezés

Kazincbarcika - Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk