https://kolorline.hu/Sissi ruhái a Platthy-kastélyban

Sissi ruhái a Platthy-kastélyban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Több mint három hónapon át, szeptember közepéig tekinthető meg a Bánhorváti Platth-kastélyban az a kiállítás, amely a méltán népszerű Erzsébet királyné „újragombolt” ruháit vonultatja fel.

Az öltözékeket korabeli fotók, festmények, levelezések és kutatások alapján Czédly Mónika készítette el, melyek elmesélik Erzsébet királyné aranykalitkába zárt, tragédiákkal tarkított életét. Az osztrák udvar szigorú szabályait nehezen viselő Bajor Erzsébet azonban mindig kifogástalanul, csodaszép ruhákban lépett színre, melyet a mostani tárlat kivételesen nagyszerűen tár a nagyközönség elé.

A ruhák alkotója az első viseletet 2007-ben készítette el, a királyné koronázásának 140. évfordulójára. Czédly Mónika azóta 14 újragondolt darabot alkotott, melyeket több külföldi és magyar helyszínen mutatott már be, ezzel is ápolva Erzsébet királyné kultuszát.

További híreink

Gólyafióka-avató a legifjabb iskolakezdőknek

Dátum: 2024. szept 01. 19:52

Idén is megtartotta Kazincbarcika Város Önkormányzata — a Kazincbarcikai Tankerületi Központtal és a Tiszáninneni Református Egyházkerülettel közösen — a már hagyományosnak számító gólyafióka-avató ünnepségét a város új általános iskolás elsősei számára. A program méltó felvezetése lett a kicsik egyik legjelentősebb korszaknyitásának. Volt itt szórakozás, színpadi műsor, sőt eskütétel is.

Technológiai fejlesztés — forgatható panorámakamera került az Unikornis körforgalomba

Dátum: 2024. szept 01. 08:58

Nemcsak esztétikailag, hanem biztonságtechnikailag is tovább fejlődik, és központi szerepet tölt be Kazincbarcikán az Unikornis körforgalom. A közterületi kamerarendszer telepítésének helyszínei között kiemelt pont ez a körforgalom, ahova már felkerültek a kamerák.

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2024. aug 29. 11:45

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk