https://kolorline.hu/Nemzeti Kulturális Nap Sajószentpéteren

Nemzeti Kulturális Nap Sajószentpéteren

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Az Összefogás Sajószentpéterért Alapítvány szervezésében Nemzeti Kulturális Napot tartottak Sajószentpéteren a Kulturális Központban, július 1-jén.

A rendezvény keretében díjat adományoztak azoknak a kiváló sportolóknak, akik a városban élnek, éltek, illetve ott kezdték a pályafutásukat. Három, nagyszerű sportember kapott elismerést. Isaszegi Róbert ökölvívó, a Borsodi Bányász versenyzője 1988-ban a Szöuli Olimpián 48 kg-ban bronzérmet szerzett hazánknak, majd egy évvel később az Európa-bajnokságról ezüstéremmel térhetett haza.


Isaszegi Róbert átveszi a díjat

Szász Kitti neve nem ismeretlen a freestyle foci kedvelői körében. Az ifjú hölgy ugyanis e sportág négyszeres világbajnoka. Szász Kitti elfoglaltsága miatt nem vett részt a díjátadón. Bistei Judit Fitnesz Európa - és világbajnok, az Experidance Tánctársulat táncosa. 2015 végén nyerte meg a világbajnokságot és, ugyanebben az esztendőben a tánccsoport az évad legjobb női táncművészének választotta, majd állami kitüntetést kapott művészi és tánckari asszisztensi munkájáért. A díjátadókat a kitüntetetteket bemutató, méltató filmbejátszások előzték meg. A hivatalos etapot a kulturális feltöltődés követte. A műsorban zömmel a folklór kapott szerepet. Közreműködött a felvidéki Borostyán Néptáncegyüttes, a helyi Sajógyöngye Népdalkör,  és az ugyancsak helyi Tücsökmadár Néptáncegyüttes ifjú párosa. A programot társastáncbemutató egészítette ki. A rendezvény fő támogatója Török Dezső, a B-A-Z Megyei Közgyűlés elnöke volt, a rendezvény védnökségét Demeter Zoltán országgyűlési képviselő vállalta magára, az esemény támogatója volt Tóth Gábor, a Kazincbarcikai Kórház ügyvezető igazgatója.  

 

További híreink

Hópelyhecske a Lévayban

Dátum: 2018. dec 14. 10:00

Fagyapó és Sznyegurocska lepték meg a gyerekeket

A jóságos Mikulás ajándéka

Dátum: 2018. dec 14. 10:00

A jó gyerekekhez megérkezett a Mikulás

Megjelent a Kolorhét Magazin utolsó idei lapszáma

Dátum: 2018. dec 14. 09:30

Kedves Olvasóink, a mai délelőtt minden Kazincbarcikai és térségbeli olvasóink kézzel kaphatták a Kolorhét magazin utolsó idei, ünnepi kiadását!

Advent fényei

Dátum: 2018. dec 14. 09:00

Jézus születésére várva

Programajánló

Angyali érintés - Kissné Király Piroska kiállítása

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Kazincbarcika

Kazincbarcikai Ördögök - Dunai Krokodilok / OBII 8. forduló

Kazincbarcika

Hamupipőke

Kazincbarcika

Vegyész RC Kazincbarcika - Mladost Zagreb

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk