https://kolorline.hu/Nemzeti Kulturális Nap Sajószentpéteren

Nemzeti Kulturális Nap Sajószentpéteren

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Az Összefogás Sajószentpéterért Alapítvány szervezésében Nemzeti Kulturális Napot tartottak Sajószentpéteren a Kulturális Központban, július 1-jén.

A rendezvény keretében díjat adományoztak azoknak a kiváló sportolóknak, akik a városban élnek, éltek, illetve ott kezdték a pályafutásukat. Három, nagyszerű sportember kapott elismerést. Isaszegi Róbert ökölvívó, a Borsodi Bányász versenyzője 1988-ban a Szöuli Olimpián 48 kg-ban bronzérmet szerzett hazánknak, majd egy évvel később az Európa-bajnokságról ezüstéremmel térhetett haza.


Isaszegi Róbert átveszi a díjat

Szász Kitti neve nem ismeretlen a freestyle foci kedvelői körében. Az ifjú hölgy ugyanis e sportág négyszeres világbajnoka. Szász Kitti elfoglaltsága miatt nem vett részt a díjátadón. Bistei Judit Fitnesz Európa - és világbajnok, az Experidance Tánctársulat táncosa. 2015 végén nyerte meg a világbajnokságot és, ugyanebben az esztendőben a tánccsoport az évad legjobb női táncművészének választotta, majd állami kitüntetést kapott művészi és tánckari asszisztensi munkájáért. A díjátadókat a kitüntetetteket bemutató, méltató filmbejátszások előzték meg. A hivatalos etapot a kulturális feltöltődés követte. A műsorban zömmel a folklór kapott szerepet. Közreműködött a felvidéki Borostyán Néptáncegyüttes, a helyi Sajógyöngye Népdalkör,  és az ugyancsak helyi Tücsökmadár Néptáncegyüttes ifjú párosa. A programot társastáncbemutató egészítette ki. A rendezvény fő támogatója Török Dezső, a B-A-Z Megyei Közgyűlés elnöke volt, a rendezvény védnökségét Demeter Zoltán országgyűlési képviselő vállalta magára, az esemény támogatója volt Tóth Gábor, a Kazincbarcikai Kórház ügyvezető igazgatója.  

 

További híreink

Az utánpótlás hétvégi eredményei

Dátum: 2019. márc 24. 21:00

KBSC utánpótlás eredmények / U 19, U 17, U 15, U 14, /

Léböjt: egészséges vagy sem?

Dátum: 2019. márc 24. 12:15

Tavasz közeledtével sokakban felmerül az igény, hogy belevágjanak egy léböjt kúrába.

Motivációs nap - Kazincbarcika 100

Dátum: 2019. márc 23. 18:33

Motivációs napot tartott az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub, illetve a Kazincbarcika Város Kommunális és Kulturális Fejlődéséért Alapítvány a Mezey István Művészeti Központban március 23-án tíz órától.

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Dátum: 2019. márc 23. 18:00

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Bódi Ilona Emlékversenyt március 23-án a felújított Kazincbarcikai Sportközpont Tornacsarnokában.

Programajánló

Anyák napi ajándékkészítés

Kazincbarcika

Simon Balázs festő kiállítása a Mezey Művészeti Központban

Kazincbarcika

Rádió Top! Új hangszínben!

Kazincbarcika

Színes Folt Klub

Kazincbarcika

Rajz szakkör

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk