https://kolorline.hu/Nemzeti Kulturális Nap Sajószentpéteren

Nemzeti Kulturális Nap Sajószentpéteren

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Az Összefogás Sajószentpéterért Alapítvány szervezésében Nemzeti Kulturális Napot tartottak Sajószentpéteren a Kulturális Központban, július 1-jén.

A rendezvény keretében díjat adományoztak azoknak a kiváló sportolóknak, akik a városban élnek, éltek, illetve ott kezdték a pályafutásukat. Három, nagyszerű sportember kapott elismerést. Isaszegi Róbert ökölvívó, a Borsodi Bányász versenyzője 1988-ban a Szöuli Olimpián 48 kg-ban bronzérmet szerzett hazánknak, majd egy évvel később az Európa-bajnokságról ezüstéremmel térhetett haza.


Isaszegi Róbert átveszi a díjat

Szász Kitti neve nem ismeretlen a freestyle foci kedvelői körében. Az ifjú hölgy ugyanis e sportág négyszeres világbajnoka. Szász Kitti elfoglaltsága miatt nem vett részt a díjátadón. Bistei Judit Fitnesz Európa - és világbajnok, az Experidance Tánctársulat táncosa. 2015 végén nyerte meg a világbajnokságot és, ugyanebben az esztendőben a tánccsoport az évad legjobb női táncművészének választotta, majd állami kitüntetést kapott művészi és tánckari asszisztensi munkájáért. A díjátadókat a kitüntetetteket bemutató, méltató filmbejátszások előzték meg. A hivatalos etapot a kulturális feltöltődés követte. A műsorban zömmel a folklór kapott szerepet. Közreműködött a felvidéki Borostyán Néptáncegyüttes, a helyi Sajógyöngye Népdalkör,  és az ugyancsak helyi Tücsökmadár Néptáncegyüttes ifjú párosa. A programot társastáncbemutató egészítette ki. A rendezvény fő támogatója Török Dezső, a B-A-Z Megyei Közgyűlés elnöke volt, a rendezvény védnökségét Demeter Zoltán országgyűlési képviselő vállalta magára, az esemény támogatója volt Tóth Gábor, a Kazincbarcikai Kórház ügyvezető igazgatója.  

 

További híreink

Egy délután a környezettudatosság jegyében

Dátum: 2018. szept 22. 20:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Kft. idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek keretében Nemzetközi Autómentes Napot tartottak Kazincbarcikán, szeptember 22-én.

Győzelem Tállya ellen

Dátum: 2018. szept 22. 17:07

A Kazincbarcikai Sport Club U17-es csapata a Tállya ellen lépett pályára szeptember 22-én.

Születésfát avattak az Anyatejes Világnapon

Dátum: 2018. szept 21. 17:11

Az anyatejjel való táplálás fontosságára hívták fel a kismamák figyelmét az anyatejes világnap alkalmából Kazincbarcikán.

Ötven év munkája fotókban

Dátum: 2018. szept 20. 23:44

Az idén ötven éves Kamera Fotókör tagjainak munkáiból nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében szeptember 20-án csütörtökön. A kiállításon száz alkotó, csaknem százötven fotója tekinthető meg.

Programajánló

ELMARAD!! Farkas Mira hárfakoncertje - Borkóstoló

Edelény

Szüreti Vigalom

Kazincbarcika

II. Szuha-parti Futóparty

Felsőnyárád

Közösségi Integrációs Programok a Hámán Kató Akcióterületen

Kazincbarcika

Amatőr Előadók Találkozója - Kurityán

Lovarda Szinházterem - Kurityán

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk