https://kolorline.hu/Nemzeti Kulturális Nap Sajószentpéteren

Nemzeti Kulturális Nap Sajószentpéteren

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Az Összefogás Sajószentpéterért Alapítvány szervezésében Nemzeti Kulturális Napot tartottak Sajószentpéteren a Kulturális Központban, július 1-jén.

A rendezvény keretében díjat adományoztak azoknak a kiváló sportolóknak, akik a városban élnek, éltek, illetve ott kezdték a pályafutásukat. Három, nagyszerű sportember kapott elismerést. Isaszegi Róbert ökölvívó, a Borsodi Bányász versenyzője 1988-ban a Szöuli Olimpián 48 kg-ban bronzérmet szerzett hazánknak, majd egy évvel később az Európa-bajnokságról ezüstéremmel térhetett haza.


Isaszegi Róbert átveszi a díjat

Szász Kitti neve nem ismeretlen a freestyle foci kedvelői körében. Az ifjú hölgy ugyanis e sportág négyszeres világbajnoka. Szász Kitti elfoglaltsága miatt nem vett részt a díjátadón. Bistei Judit Fitnesz Európa - és világbajnok, az Experidance Tánctársulat táncosa. 2015 végén nyerte meg a világbajnokságot és, ugyanebben az esztendőben a tánccsoport az évad legjobb női táncművészének választotta, majd állami kitüntetést kapott művészi és tánckari asszisztensi munkájáért. A díjátadókat a kitüntetetteket bemutató, méltató filmbejátszások előzték meg. A hivatalos etapot a kulturális feltöltődés követte. A műsorban zömmel a folklór kapott szerepet. Közreműködött a felvidéki Borostyán Néptáncegyüttes, a helyi Sajógyöngye Népdalkör,  és az ugyancsak helyi Tücsökmadár Néptáncegyüttes ifjú párosa. A programot társastáncbemutató egészítette ki. A rendezvény fő támogatója Török Dezső, a B-A-Z Megyei Közgyűlés elnöke volt, a rendezvény védnökségét Demeter Zoltán országgyűlési képviselő vállalta magára, az esemény támogatója volt Tóth Gábor, a Kazincbarcikai Kórház ügyvezető igazgatója.  

 

További híreink

Kolorfutás 2018 – Jelentkezz most még kedvezményesen!

Dátum: 2018. júl 21. 13:38

Már csak július 22-éig lehet kedvezményesen nevezni az idei Kolorfutásra, utána „Last ticket” időszak!

Sport és művészet a Kennedy Shriver emléknapon

Dátum: 2018. júl 20. 20:53

Kazincbarcika adott otthont a IX. Eunice Kennedy Shriver Emléknapnak július 20-án. Az eseményre színes programokkal várták az érdeklődőket a szervezők.

Új beruházás Putnokon

Dátum: 2018. júl 20. 13:49

Sikeres pályázatnak köszönhetően Putnok Város Önkormányzata 5 különböző üzletet alakít ki a Serényi tér 7. szám alatt, a volt VÁM épületében.

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2018. júl 20. 12:09

2018. augusztus 5-én 7.00 - 13.00 között kerül megrendezésre az 5. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Programajánló

ÁRPA 2018

Edelény

Futóklub Powered by Polar Kazincbarcikán

Kazincbarcika - KSK

Steve Taylor - Szabó pánsípművész koncertje

Putnok

Tilles Béla képzőművész tárlata a Mezeyben - Kozmosz sorozat

Kazincbarcika - Mezey István Művészeti Központ

Szabó István: Csillagok háborúja - makettkiállítás

Kazincbarcika

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk