https://kolorline.hu/Vándortábor mókával és kacagással

Vándortábor mókával és kacagással

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Az idén a tizedik születésnapját ünneplő, hat falut tömörítő Sajómenti Civilek Egyesülete tradicionálisan évek óta szervez vándortábort a társközségek gyermekeinek.

 

A szórakozáson, kikapcsolódáson kívül a legfőbb célja a rendezvénynek, hogy a gyermekek megismerjék szűkebb pátriájukat, képet kapjanak a településekről, az ott fellelhető nevezetességekről, illetve betekintést nyerjenek a népszokásokba, helyi sajátosságokba. Ez évben június 25. és 29. között rendezték meg a tábort, 7-12 éves korú gyermekek részvételével. Az egy nap, egy falu elve alapján, a kezdőnapon Sajógalgócra látogatott el a nagyjából 25 nebulóból és néhány felnőtt kísérőből álló csoport. A galgóciak a hagyományos kemencékkel ismertették meg a társaságot. Jókat főztek-sütöttek, később pedig agyagfigurákat, tálkákat készítettek. A vándortábor következő állomása Sajóivánka volt, ahol kézműves foglalkozással kezdődött a nap, majd a szabadidőparkban ügyességi játékokkal és sorversenyekkel múlatták az időt. A szerda Vadnán érte a csapatot. Itt visszacsöppentek a középkorba. I. Mátyás királyunk uralkodásának 560 éves évfordulója alkalmából a reneszánsz világában találták magukat a táborozók. A Göőz Pál Művelődési Ház nagytermében berendezték Mátyás udvarát. A jelmezbe öltözött kis látogatók a mesevilágon keresztül tanultak az „igazságos” királyról, melyet dramatizált játék formájában elő is adtak. A jelenbe visszatérve léghoki meccset játszottak. Csütörtökön Sajókazát járták be a gyerekek. A faluséta alkalmával meglátogatták a község nevezetességeit, többek között a 13. századra tehető református templomot, a 18. századi, a Radvánszkyak által építtetett evangélikus templomot, és nem utolsó sorban a fő vonalaiban klasszicista stílusban épült, és nemrégen felújított Radvánszky – kastélyt. A látnivalók egyben feladatot is jelentettek, hiszen a délután folyamán a látottakból vetélkedőt tartottak. A gyerekek nagyon élvezték a kastélykertben rendezett számháborút, többször revansot kértek. Az eseménydús napot kavics-és mandalafestéssel zárták. A vándortúra utolsó napján Hétben barangoltak a résztvevők. A település nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, ennek megfelelően alakították a programokat. Természetesen a szellemi kvízjáték a természetvédelem fontos kérdéseit boncolgatta, majd a Héti-tó partján a vízi világgal kapcsolatos megfigyeléseket tettek a gyerekek. Az élővilág rejtelmeivel való ismerkedést izgalmas futballmeccs követte. A gyermekek minden faluból oklevéllel és éremmel tértek haza. A kicsik szállítását mindenhol az önkormányzatok és a helyi egyesületek kisbuszaival oldották meg.

További híreink

Kolorfutás 2018 – Jelentkezz most még kedvezményesen!

Dátum: 2018. júl 21. 13:38

Már csak július 22-éig lehet kedvezményesen nevezni az idei Kolorfutásra, utána „Last ticket” időszak!

Sport és művészet a Kennedy Shriver emléknapon

Dátum: 2018. júl 20. 20:53

Kazincbarcika adott otthont a IX. Eunice Kennedy Shriver Emléknapnak július 20-án. Az eseményre színes programokkal várták az érdeklődőket a szervezők.

Új beruházás Putnokon

Dátum: 2018. júl 20. 13:49

Sikeres pályázatnak köszönhetően Putnok Város Önkormányzata 5 különböző üzletet alakít ki a Serényi tér 7. szám alatt, a volt VÁM épületében.

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2018. júl 20. 12:09

2018. augusztus 5-én 7.00 - 13.00 között kerül megrendezésre az 5. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Programajánló

ÁRPA 2018

Edelény

Futóklub Powered by Polar Kazincbarcikán

Kazincbarcika - KSK

Steve Taylor - Szabó pánsípművész koncertje

Putnok

Tilles Béla képzőművész tárlata a Mezeyben - Kozmosz sorozat

Kazincbarcika - Mezey István Művészeti Központ

Szabó István: Csillagok háborúja - makettkiállítás

Kazincbarcika

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk