https://kolorline.hu/Neves operaművészek Perkupán

Neves operaművészek Perkupán

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Nagyszabású, kétnapos eseménynek adott otthont a néhány száz lakost számláló Perkupa, július 6-án és 7-én.


Fotók: Fábián Dóra


 

Harmadik alkalommal rendezték meg a Perkupai Operafesztivált. A rendezvény szervezésében nem kisebb művész vállalt aktívan szerepet, mint a Perkupáról elszármazott Szegedi Csaba, aki a Magyar Állami Operaház egyik legtöbbet foglalkoztatott lírai baritonja.   A református templomban megtartott fesztiválnyitó hangverseny sztárfellépője a Honvéd Férfikar és Budapesti Stúdió kórusa volt, Strausz Kálmán vezényletével. A műsorban közreműködött Szegedi Csaba. Az előadást követően a közönséget szeretetvendégségre invitálták a szervezők, ahol találkozhattak kedvenceikkel.

A következő nap délelőttjén a Paár Julianna, Orbán Johanna és a Tímár Sára alkotta Dalinda énekegyüttes népdalkincsekből merített formációját tekinthették meg az érdeklődők a katolikus templomban.  A déli harangszó elhangzásakor nyitották meg a Perkupai Galyasági Ház kertjében a fesztivál gasztro - és kézműves udvarát. Kora délután a falu másik nagy szülöttére, a József Attila díjas Kalász Lászlóra emlékeztek. A róla elnevezett művelődési házban, a rendhagyó irodalmi órán Kincses Károly színművész szavalta a költő verseit. Késő délután a fesztivál résztvevői hintón bejárták a falut, majd a református templomban kezdetét vette az Operagála, ahol Szegedi Csaba művésztársaival, a fiatal szoprán Sáfár Orsolyával, valamint a Cotton Club Singers alapítójával, László Boldizsárral adott koncertet, aki 15 év után az opera műfajában folytatta karrierjét.

A magas színvonalú rendezvénysorozatot szintén szeretetvendégség és közönségtalálkozó zárta.

További híreink

Kolorfutás 2018 – Jelentkezz most még kedvezményesen!

Dátum: 2018. júl 21. 13:38

Már csak július 22-éig lehet kedvezményesen nevezni az idei Kolorfutásra, utána „Last ticket” időszak!

Sport és művészet a Kennedy Shriver emléknapon

Dátum: 2018. júl 20. 20:53

Kazincbarcika adott otthont a IX. Eunice Kennedy Shriver Emléknapnak július 20-án. Az eseményre színes programokkal várták az érdeklődőket a szervezők.

Új beruházás Putnokon

Dátum: 2018. júl 20. 13:49

Sikeres pályázatnak köszönhetően Putnok Város Önkormányzata 5 különböző üzletet alakít ki a Serényi tér 7. szám alatt, a volt VÁM épületében.

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2018. júl 20. 12:09

2018. augusztus 5-én 7.00 - 13.00 között kerül megrendezésre az 5. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Programajánló

ÁRPA 2018

Edelény

Futóklub Powered by Polar Kazincbarcikán

Kazincbarcika - KSK

Steve Taylor - Szabó pánsípművész koncertje

Putnok

Tilles Béla képzőművész tárlata a Mezeyben - Kozmosz sorozat

Kazincbarcika - Mezey István Művészeti Központ

Szabó István: Csillagok háborúja - makettkiállítás

Kazincbarcika

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk