https://kolorline.hu/Neves operaművészek Perkupán

Neves operaművészek Perkupán

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Nagyszabású, kétnapos eseménynek adott otthont a néhány száz lakost számláló Perkupa, július 6-án és 7-én.


Fotók: Fábián Dóra


 

Harmadik alkalommal rendezték meg a Perkupai Operafesztivált. A rendezvény szervezésében nem kisebb művész vállalt aktívan szerepet, mint a Perkupáról elszármazott Szegedi Csaba, aki a Magyar Állami Operaház egyik legtöbbet foglalkoztatott lírai baritonja.   A református templomban megtartott fesztiválnyitó hangverseny sztárfellépője a Honvéd Férfikar és Budapesti Stúdió kórusa volt, Strausz Kálmán vezényletével. A műsorban közreműködött Szegedi Csaba. Az előadást követően a közönséget szeretetvendégségre invitálták a szervezők, ahol találkozhattak kedvenceikkel.

A következő nap délelőttjén a Paár Julianna, Orbán Johanna és a Tímár Sára alkotta Dalinda énekegyüttes népdalkincsekből merített formációját tekinthették meg az érdeklődők a katolikus templomban.  A déli harangszó elhangzásakor nyitották meg a Perkupai Galyasági Ház kertjében a fesztivál gasztro - és kézműves udvarát. Kora délután a falu másik nagy szülöttére, a József Attila díjas Kalász Lászlóra emlékeztek. A róla elnevezett művelődési házban, a rendhagyó irodalmi órán Kincses Károly színművész szavalta a költő verseit. Késő délután a fesztivál résztvevői hintón bejárták a falut, majd a református templomban kezdetét vette az Operagála, ahol Szegedi Csaba művésztársaival, a fiatal szoprán Sáfár Orsolyával, valamint a Cotton Club Singers alapítójával, László Boldizsárral adott koncertet, aki 15 év után az opera műfajában folytatta karrierjét.

A magas színvonalú rendezvénysorozatot szintén szeretetvendégség és közönségtalálkozó zárta.

További híreink

Egy délután a környezettudatosság jegyében

Dátum: 2018. szept 22. 20:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Kft. idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek keretében Nemzetközi Autómentes Napot tartottak Kazincbarcikán, szeptember 22-én.

Győzelem Tállya ellen

Dátum: 2018. szept 22. 17:07

A Kazincbarcikai Sport Club U17-es csapata a Tállya ellen lépett pályára szeptember 22-én.

Születésfát avattak az Anyatejes Világnapon

Dátum: 2018. szept 21. 17:11

Az anyatejjel való táplálás fontosságára hívták fel a kismamák figyelmét az anyatejes világnap alkalmából Kazincbarcikán.

Ötven év munkája fotókban

Dátum: 2018. szept 20. 23:44

Az idén ötven éves Kamera Fotókör tagjainak munkáiból nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében szeptember 20-án csütörtökön. A kiállításon száz alkotó, csaknem százötven fotója tekinthető meg.

Programajánló

ELMARAD!! Farkas Mira hárfakoncertje - Borkóstoló

Edelény

Szüreti Vigalom

Kazincbarcika

II. Szuha-parti Futóparty

Felsőnyárád

Közösségi Integrációs Programok a Hámán Kató Akcióterületen

Kazincbarcika

Amatőr Előadók Találkozója - Kurityán

Lovarda Szinházterem - Kurityán

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk