https://kolorline.hu/Neves operaművészek Perkupán

Neves operaművészek Perkupán

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Nagyszabású, kétnapos eseménynek adott otthont a néhány száz lakost számláló Perkupa, július 6-án és 7-én.


Fotók: Fábián Dóra


 

Harmadik alkalommal rendezték meg a Perkupai Operafesztivált. A rendezvény szervezésében nem kisebb művész vállalt aktívan szerepet, mint a Perkupáról elszármazott Szegedi Csaba, aki a Magyar Állami Operaház egyik legtöbbet foglalkoztatott lírai baritonja.   A református templomban megtartott fesztiválnyitó hangverseny sztárfellépője a Honvéd Férfikar és Budapesti Stúdió kórusa volt, Strausz Kálmán vezényletével. A műsorban közreműködött Szegedi Csaba. Az előadást követően a közönséget szeretetvendégségre invitálták a szervezők, ahol találkozhattak kedvenceikkel.

A következő nap délelőttjén a Paár Julianna, Orbán Johanna és a Tímár Sára alkotta Dalinda énekegyüttes népdalkincsekből merített formációját tekinthették meg az érdeklődők a katolikus templomban.  A déli harangszó elhangzásakor nyitották meg a Perkupai Galyasági Ház kertjében a fesztivál gasztro - és kézműves udvarát. Kora délután a falu másik nagy szülöttére, a József Attila díjas Kalász Lászlóra emlékeztek. A róla elnevezett művelődési házban, a rendhagyó irodalmi órán Kincses Károly színművész szavalta a költő verseit. Késő délután a fesztivál résztvevői hintón bejárták a falut, majd a református templomban kezdetét vette az Operagála, ahol Szegedi Csaba művésztársaival, a fiatal szoprán Sáfár Orsolyával, valamint a Cotton Club Singers alapítójával, László Boldizsárral adott koncertet, aki 15 év után az opera műfajában folytatta karrierjét.

A magas színvonalú rendezvénysorozatot szintén szeretetvendégség és közönségtalálkozó zárta.

További híreink

Az utánpótlás hétvégi eredményei

Dátum: 2019. márc 24. 21:00

KBSC utánpótlás eredmények / U 19, U 17, U 15, U 14, /

Léböjt: egészséges vagy sem?

Dátum: 2019. márc 24. 12:15

Tavasz közeledtével sokakban felmerül az igény, hogy belevágjanak egy léböjt kúrába.

Motivációs nap - Kazincbarcika 100

Dátum: 2019. márc 23. 18:33

Motivációs napot tartott az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub, illetve a Kazincbarcika Város Kommunális és Kulturális Fejlődéséért Alapítvány a Mezey István Művészeti Központban március 23-án tíz órától.

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Dátum: 2019. márc 23. 18:00

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Bódi Ilona Emlékversenyt március 23-án a felújított Kazincbarcikai Sportközpont Tornacsarnokában.

Programajánló

Anyák napi ajándékkészítés

Kazincbarcika

Simon Balázs festő kiállítása a Mezey Művészeti Központban

Kazincbarcika

Rádió Top! Új hangszínben!

Kazincbarcika

Színes Folt Klub

Kazincbarcika

Rajz szakkör

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk