https://kolorline.hu/Sohasem késő

Sohasem késő

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A fenti címmel nyílt kiállítás Tardonán, a Jókai Művelődési Házban Vida Jánosné Jenei Gizella amatőr festőművész képeiből július 13-án.


A kép jobb oldalán a kiállító, Vida Jánosné. 

A mottó nem véletlen, hiszen a művész ars poeticája szerint az életben sosem késő újrakezdeni, vagy éppen elkezdeni valamit, ami nem csupán saját lényünket szabadítja fel, hanem örömöt hozhat mások életébe is. Hitvallásának megfelelően elővette  ötven éve a fiók mélyén lapuló vázlatait, hogy megvalósítsa álmait. Most, öt évvel később nagyjából 150 alkotást mondhat magáénak. Elsősorban tájképeket, csendéleteket varázsol a vászonra akrillal, de szívesen fest portrékat, modern képeket, valamint ragasztott technikával, préselt növényekből csodálatos kompozíciókat készít. Műveit saját maga látja el kerettel, a festmények hangulatának megfelelően. A minap megnyílt tárlaton huszonöt műalkotását láthatja a közönség. A megnyitón Angáné Nagy Anita, a rendezvény szervezője méltatta a festőt, köszöntőt mondott Tardona alpolgármestere, Szűcsné Pál-Kutas Orsolya. A kiállító pályatársa, P. Dányi Gabriella festőművész a Színekbe öntött álom című versét szavalta el, majd Dányi Krisztián színművész P. Dányi Gabriella szintén az alkalomhoz illő költeményét, az Alkotók mámora címet viselő vers előadásával kedveskedett a jelenlévőknek. A kiállítás augusztus 10-ig tekinthető meg a településen.

 

További híreink

BorsodChem Kolorfutás 2024

Dátum: 2024. szept 02. 11:04

Szeptember 21-én újra elrajtol a BorsodChem Kolorfutás. Cikkünket folyamatosan frissítjük a programmal kapcsolatos tudnivalókkal. Az esemény az útvonal miatt forgalmirend-változásokkal jár, térképen mutatjuk, mire kell számítani.

Gólyafióka-avató a legifjabb iskolakezdőknek

Dátum: 2024. szept 01. 19:52

Idén is megtartotta Kazincbarcika Város Önkormányzata — a Kazincbarcikai Tankerületi Központtal és a Tiszáninneni Református Egyházkerülettel közösen — a már hagyományosnak számító gólyafióka-avató ünnepségét a város új általános iskolás elsősei számára. A program méltó felvezetése lett a kicsik egyik legjelentősebb korszaknyitásának. Volt itt szórakozás, színpadi műsor, sőt eskütétel is.

Technológiai fejlesztés — forgatható panorámakamera került az Unikornis körforgalomba

Dátum: 2024. szept 01. 08:58

Nemcsak esztétikailag, hanem biztonságtechnikailag is tovább fejlődik, és központi szerepet tölt be Kazincbarcikán az Unikornis körforgalom. A közterületi kamerarendszer telepítésének helyszínei között kiemelt pont ez a körforgalom, ahova már felkerültek a kamerák.

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk