https://kolorline.hu/Bál a pincesoron

Bál a pincesoron

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Sajóvámoson huszonötödik alkalommal rendezték meg a Pincebált, július 21-én, a sajóvámosi belső pincesoron.

kolorfesztivál általános

Sajóvámos pincebál
Fotók: Galambos Máté Péter

A nagy volumenű eseményre a déli harangszó hívta a lakosságot. Ekkor lehetett nevezni a bográcsban főtt ételek és a sütemények versenyére, valamint a borlopó versenyre. Ez utóbbi főként a férfiak fantáziáját, no meg a tüdejét mozgatta meg, ugyanis a megmérettetés győztesének egy levegő vétellel minél nagyobb mennyiségű bort kellett egy hagyományos lopófal felszívnia. A párbajok hangulatát az Agyagbanda zenekar muzsikája alapozta meg. Kora délután a gyermekeknek szóló programok kerültek előtérbe. Ki-ki kedve szerint kedvenc figuráját festhette az arcára, de nagy sikert aratott a lufihajtogató bohóc, az óriáscsúszda és a kastély ugráló. A felnőttek számára pincelátogatást szerveztek. Az utóbbi években vált szokássá, hogy az önkormányzat a település címerével ellátott poharakat készíttet a rendezvényre. Aki vásárol a különleges poharakból, ingyen kóstolhatja meg a helyi termelők nedűit, az önkormányzat pincéjében. Az esti programokat Váradi Lajos, Sajóvámos polgármesterének köszöntője nyitotta meg.

Sajóvámos pincebál

Sajóvámos

Ezt követően a folklór szerelmesei szemezgethettek a műsorokból. Fellépett a Sajóvámosi Népdalkör, a Csemete Néptánccsoport, és az utánpótlás csoport, a Sajóvámosi Néptánccsoport, a Kicsi Madár Néptáncegyüttes, végül Debreceni Rita és társainak táncát láthatta a közönség. A korábban meghirdetett versenyek első helyezettjei kupával és tárgynyereménnyel, a dobogón végzettek tárgynyereménnyel lettek gazdagabbak. A nap sztárvendége Laci betyár volt, a hajnalig tartó mulatozást utcabál zárta.

Sajóvámos

Sajóvámos

 

További híreink

BorsodChem Kolorfutás 2024

Dátum: 2024. szept 02. 11:04

Szeptember 21-én újra elrajtol a BorsodChem Kolorfutás. Cikkünket folyamatosan frissítjük a programmal kapcsolatos tudnivalókkal. Az esemény az útvonal miatt forgalmirend-változásokkal jár, térképen mutatjuk, mire kell számítani.

Gólyafióka-avató a legifjabb iskolakezdőknek

Dátum: 2024. szept 01. 19:52

Idén is megtartotta Kazincbarcika Város Önkormányzata — a Kazincbarcikai Tankerületi Központtal és a Tiszáninneni Református Egyházkerülettel közösen — a már hagyományosnak számító gólyafióka-avató ünnepségét a város új általános iskolás elsősei számára. A program méltó felvezetése lett a kicsik egyik legjelentősebb korszaknyitásának. Volt itt szórakozás, színpadi műsor, sőt eskütétel is.

Technológiai fejlesztés — forgatható panorámakamera került az Unikornis körforgalomba

Dátum: 2024. szept 01. 08:58

Nemcsak esztétikailag, hanem biztonságtechnikailag is tovább fejlődik, és központi szerepet tölt be Kazincbarcikán az Unikornis körforgalom. A közterületi kamerarendszer telepítésének helyszínei között kiemelt pont ez a körforgalom, ahova már felkerültek a kamerák.

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk