https://kolorline.hu/Elstartolt a Kolorcountry Dubicsányban

Elstartolt a Kolorcountry Dubicsányban

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Kolorcountry dubicsányi helyszínén, a Magtár udvarban augusztus 1-jén, szerdán délután 17 órakor kezdődtek a programok. Az elmúlt tíz évben a Fignár Fesztiváludvarként ismert programsorozat idén újdonságként a nemrégiben felújított Magtár közvetlen környezetében kapott helyet.

Dubicsány,új helyszín
Dubicsányban az új fesztiválhelyszín a Magtár udvara, fotók: Zele Tímea

A megnyitón Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, Radnai Zsolt a település első embere, valamint Fignár Zoltán ötletgazda és szervező köszöntötték a megjelenteket. A köszöntő beszédekben Kazincbarcika polgármestere hangsúlyozta, fontos a települések közötti együttműködés, valamint visszaemlékezett az elmúlt évekre, amikor még a Fignár-udvarban kapott helyet a rendezvény.


Fignár Zoltán és Szitka Péter

Radnai Zsolt polgármester kiemelte, fontos változás ez a település életében, aminek a célja az idegenforgalom további élénkítése.Fignár Zoltán ismertette a rendezvény programjait, bemutatta a kiállítókat, valamint beszélt azokról a jól megszokott elemekről, amit a régi helyszínről hoztak át, mint például az antikvárium, a dubicsányi töltöttkáposzta, a jó muzsika és az igényes tárlatok.
A köszöntő beszédek után az érdeklődők öt kiállítást tekinthettek meg a Magtár épületében. Sarkadi Péter „A 101 Legszentebb” című elektrográfiáját, a Felföldi Fotográfusok Szövetségének munkáit Erdély gyöngyszemeiről, Vincze Viktória Andrea festményeit „Árnyékaim” elnevezéssel nézhette meg a nagyérdemű. Ezen kívül egy állandó helytörténeti kiállítás a település életét mutatta be, „Mi Dubicsányiak” címmel. A Fignár-udvar elmúlt 10 évéből készült fotók között pedig egy szabadtéri tárlaton lehetett csemegézni.

Kiállítás a magtárban
Sarkadi Péter

Dubicsány Magtár
A Felföldi Fotográfusok Szövetségének képviselői

alkotások
Erdély gyöngyszemei

A könnyűzene kedvelői ezen a napon az Rozsnyóról érkezett Endorfin nevű együttes, valamint Fekete Jenő és barátai bluesestjén szórakozhattak.

6. Kolorfesztivál Dubicsányban
A rozsnyói Endorfin együttes

6. Kolorfesztivál Dubicsányban
Fekete Jenő és barátai estje

A délután folyamán a gasztronómia is előtérbe került, ahol a már jól ismert helyi töltöttkáposztát fogyaszthatták a fesztiválozók.

További híreink

VRCK - MÁV Előre Székesfehérvár 3-0

Dátum: 2018. dec 09. 18:51

A Vegyész RC Kazincbarcika vasárnap délután 3-0-ra legyőzte a MÁV Előre Székesfehérvár csapatát az NB I 5. fordulójából elmaradt mérkőzésen.

Advent a kastélyban

Dátum: 2018. dec 09. 07:00

Advent második vasárnapját ünnepeljük

Tedd képessé

Dátum: 2018. dec 08. 09:37

A Don Bosco roma szakképzés-fejlesztési mintaprogram nyitókonferenciájának adott otthont a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpont december 7-én. A „Szegregáció vagy pasztoráció?” elnevezésű előadássorozaton a keresztény egyházak romák felzárkóztatására irányuló tevékenységébe nyertek betekintést az idelátogatók az érintett intézmények jó gyakorlatain keresztül.

Elmaradt a Vegyész csoda

Dátum: 2018. dec 07. 12:47

A férfi röplabda CEV kupában a legjobb 16 közé jutás volt a tét a Vegyész RC Kazincbarcika számára. A kék-sárgáknak nem sikerült a továbbjutás, hiszen a cseh Kladno 3-2-re győzött Kazincbarcikán.

Programajánló

Édes karácsony! Süteménysütő verseny

Kazincbarcika

Nagycsaládosok Karácsonya

Kazincbarcika

Szekeres Adrien Adventi koncertje

Kazincbarcika

Angyali érintés - Kissné Király Piroska kiállítása

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk