https://kolorline.hu/Elstartolt a Kolorcountry Dubicsányban

Elstartolt a Kolorcountry Dubicsányban

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Kolorcountry dubicsányi helyszínén, a Magtár udvarban augusztus 1-jén, szerdán délután 17 órakor kezdődtek a programok. Az elmúlt tíz évben a Fignár Fesztiváludvarként ismert programsorozat idén újdonságként a nemrégiben felújított Magtár közvetlen környezetében kapott helyet.

Dubicsány,új helyszín
Dubicsányban az új fesztiválhelyszín a Magtár udvara, fotók: Zele Tímea

A megnyitón Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, Radnai Zsolt a település első embere, valamint Fignár Zoltán ötletgazda és szervező köszöntötték a megjelenteket. A köszöntő beszédekben Kazincbarcika polgármestere hangsúlyozta, fontos a települések közötti együttműködés, valamint visszaemlékezett az elmúlt évekre, amikor még a Fignár-udvarban kapott helyet a rendezvény.


Fignár Zoltán és Szitka Péter

Radnai Zsolt polgármester kiemelte, fontos változás ez a település életében, aminek a célja az idegenforgalom további élénkítése.Fignár Zoltán ismertette a rendezvény programjait, bemutatta a kiállítókat, valamint beszélt azokról a jól megszokott elemekről, amit a régi helyszínről hoztak át, mint például az antikvárium, a dubicsányi töltöttkáposzta, a jó muzsika és az igényes tárlatok.
A köszöntő beszédek után az érdeklődők öt kiállítást tekinthettek meg a Magtár épületében. Sarkadi Péter „A 101 Legszentebb” című elektrográfiáját, a Felföldi Fotográfusok Szövetségének munkáit Erdély gyöngyszemeiről, Vincze Viktória Andrea festményeit „Árnyékaim” elnevezéssel nézhette meg a nagyérdemű. Ezen kívül egy állandó helytörténeti kiállítás a település életét mutatta be, „Mi Dubicsányiak” címmel. A Fignár-udvar elmúlt 10 évéből készült fotók között pedig egy szabadtéri tárlaton lehetett csemegézni.

Kiállítás a magtárban
Sarkadi Péter

Dubicsány Magtár
A Felföldi Fotográfusok Szövetségének képviselői

alkotások
Erdély gyöngyszemei

A könnyűzene kedvelői ezen a napon az Rozsnyóról érkezett Endorfin nevű együttes, valamint Fekete Jenő és barátai bluesestjén szórakozhattak.

6. Kolorfesztivál Dubicsányban
A rozsnyói Endorfin együttes

6. Kolorfesztivál Dubicsányban
Fekete Jenő és barátai estje

A délután folyamán a gasztronómia is előtérbe került, ahol a már jól ismert helyi töltöttkáposztát fogyaszthatták a fesztiválozók.

További híreink

„Nem mindenki zenész, akinek hangszere van”

Dátum: 2018. okt 18. 21:03

KolorAkadémia – Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal

Költséghatékonyságra törekednek

Dátum: 2018. okt 18. 15:04

Munkaterv szerinti ülést tartott Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete október 18-án.

Megváltozik a forgalmi rend vasárnaptól Sajószentpéteren

Dátum: 2018. okt 18. 13:19

Vasárnaptól megváltozik a forgalmi rend Sajószentpéter belterületén a 26-os és 27-es főutak keresztezésében épülő körforgalomnál.

Újra elnyerte a „Családbarát Munkahely” címet az ÉRV. Zrt.

Dátum: 2018. okt 18. 13:16

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi Államtitkársága megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására.

Programajánló

1956-os ünnepi megemlékezés

Művelődési Központ - Sajószentpéter, Sport út 32/1.

MVSC - Rudabánya

Miskolc

Október 23.-i megemlékezés

Bánhorváti Sportcsarnok

1956-os ünnepség

Művelődési Központ - Edelény, Görögkatolikus templom

Október 23-i ünnepi megemlékezés

Kazincbarcika - Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk