https://kolorline.hu/Elstartolt a Kolorcountry Dubicsányban

Elstartolt a Kolorcountry Dubicsányban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Kolorcountry dubicsányi helyszínén, a Magtár udvarban augusztus 1-jén, szerdán délután 17 órakor kezdődtek a programok. Az elmúlt tíz évben a Fignár Fesztiváludvarként ismert programsorozat idén újdonságként a nemrégiben felújított Magtár közvetlen környezetében kapott helyet.

Dubicsány,új helyszín
Dubicsányban az új fesztiválhelyszín a Magtár udvara, fotók: Zele Tímea

A megnyitón Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, Radnai Zsolt a település első embere, valamint Fignár Zoltán ötletgazda és szervező köszöntötték a megjelenteket. A köszöntő beszédekben Kazincbarcika polgármestere hangsúlyozta, fontos a települések közötti együttműködés, valamint visszaemlékezett az elmúlt évekre, amikor még a Fignár-udvarban kapott helyet a rendezvény.


Fignár Zoltán és Szitka Péter

Radnai Zsolt polgármester kiemelte, fontos változás ez a település életében, aminek a célja az idegenforgalom további élénkítése.Fignár Zoltán ismertette a rendezvény programjait, bemutatta a kiállítókat, valamint beszélt azokról a jól megszokott elemekről, amit a régi helyszínről hoztak át, mint például az antikvárium, a dubicsányi töltöttkáposzta, a jó muzsika és az igényes tárlatok.
A köszöntő beszédek után az érdeklődők öt kiállítást tekinthettek meg a Magtár épületében. Sarkadi Péter „A 101 Legszentebb” című elektrográfiáját, a Felföldi Fotográfusok Szövetségének munkáit Erdély gyöngyszemeiről, Vincze Viktória Andrea festményeit „Árnyékaim” elnevezéssel nézhette meg a nagyérdemű. Ezen kívül egy állandó helytörténeti kiállítás a település életét mutatta be, „Mi Dubicsányiak” címmel. A Fignár-udvar elmúlt 10 évéből készült fotók között pedig egy szabadtéri tárlaton lehetett csemegézni.

Kiállítás a magtárban
Sarkadi Péter

Dubicsány Magtár
A Felföldi Fotográfusok Szövetségének képviselői

alkotások
Erdély gyöngyszemei

A könnyűzene kedvelői ezen a napon az Rozsnyóról érkezett Endorfin nevű együttes, valamint Fekete Jenő és barátai bluesestjén szórakozhattak.

6. Kolorfesztivál Dubicsányban
A rozsnyói Endorfin együttes

6. Kolorfesztivál Dubicsányban
Fekete Jenő és barátai estje

A délután folyamán a gasztronómia is előtérbe került, ahol a már jól ismert helyi töltöttkáposztát fogyaszthatták a fesztiválozók.

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk