https://kolorline.hu/Viszoczky Sándorról nevezték el az ormosbányai Bányász Emlékházat

Viszoczky Sándorról nevezték el az ormosbányai Bányász Emlékházat

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Fennállásának 25. évfordulója alkalmából ünnepséget rendezett Ormosbánya Község Önkormányzata, az Ormosiak Baráti köre és az Ormosbányai Megújhodásáért Alapítvány szeptember 8-án.



A jubileumi eseményen elsőként Sike Ferencné, a település polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd évértékelő beszédet mondott. A rendezvényen Almási Aurélia, az Ormosbánya Megújhodásáért Közalapítvány kuratóriumi elnöke tartott tájékoztatót az alapítvány működéséről.


Fotók: Kovács Loretta

A találkozó alkalmából emléklapokat nyújtottak át a kör tagjainak, majd koszorúzás következett.





Az esemény keretében Bányász Emlékház névadó és emléktábla avató ceremóniát is tartottak. Az emlékházat Viszoczky Sándorról, az Ormosbánya Megújhodásáért Közalapítvány egykori elnökéről nevezték el. Viszoczky Sándor tizenegy évig irányította az alapítványt. Ez idő alatt minden olyan tevékenységet felkarolt az alapítvány tagjainak közreműködésével, ami az ormosi kulturális élethez kapcsolódik. Baráti összejöveteleket és szavalóversenyt rendeztek és a mai napig is rendeznek, támogatják a helyi tehetségeket.



Az egykori elnökre és munkásságára Sike Ferencné polgármester emlékezett. Ifjabb Viszoczky Sándor érdeklődésünkre elmondta: nagyon nagy öröm és megtiszteltetés a család számára, hogy édesapjáról nevezték el a Bányász Emlékházat, ahová egy márványtáblát is elhelyeztek, amelyre id. Viszoczky György, a nagyapa neve is felkerült.



Ezen a napon Viszoczky Sándor fotóiból nyílt kiállítás, melyet Boncsér Árpád nyitott meg. A jubileumi összejövetel kötetlen beszélgetéssel ért véget.

További híreink

Indul a vízijátékshow Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 07. 22:54

Május 8-tól ismét élvezhető lesz a víz, a fény és a zene fantasztikus összjátékát kínáló szökőkút vízijátékshow-ja a kazincbarcikai Fő téren. A tavaszi menetrend szerint péntektől vasárnapig csodálható majd meg a látványosság, ami újításokban sem szűkölködik majd.

A Derkovits tér és a Paál László utca következik

Dátum: 2024. máj 07. 22:22

A kivitelező technikai fennakadásának megszűnésével május 9-től újabb városrészben kerül új aszfalt az útra. A Derkovits tér — Paál László utcák külső ívének teljes megújulása fennakadásokkal jár majd a közlekedésben, ami miatt a kivitelező és az önkormányzat a lakosság türelmét és megértését kéri.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 07. 09:44

Frissítve! Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Megkezdődött az érettségi!

Dátum: 2024. máj 07. 09:39

Hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgával indult az idei érettségi időszaka. Kazincbarcikán az Irinyi, a Szalézi, és a Surányi diákjai adtak számot tudásukról.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk