https://kolorline.hu/Viszoczky Sándorról nevezték el az ormosbányai Bányász Emlékházat

Viszoczky Sándorról nevezték el az ormosbányai Bányász Emlékházat

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Fennállásának 25. évfordulója alkalmából ünnepséget rendezett Ormosbánya Község Önkormányzata, az Ormosiak Baráti köre és az Ormosbányai Megújhodásáért Alapítvány szeptember 8-án.A jubileumi eseményen elsőként Sike Ferencné, a település polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd évértékelő beszédet mondott. A rendezvényen Almási Aurélia, az Ormosbánya Megújhodásáért Közalapítvány kuratóriumi elnöke tartott tájékoztatót az alapítvány működéséről.


Fotók: Kovács Loretta

A találkozó alkalmából emléklapokat nyújtottak át a kör tagjainak, majd koszorúzás következett.

Az esemény keretében Bányász Emlékház névadó és emléktábla avató ceremóniát is tartottak. Az emlékházat Viszoczky Sándorról, az Ormosbánya Megújhodásáért Közalapítvány egykori elnökéről nevezték el. Viszoczky Sándor tizenegy évig irányította az alapítványt. Ez idő alatt minden olyan tevékenységet felkarolt az alapítvány tagjainak közreműködésével, ami az ormosi kulturális élethez kapcsolódik. Baráti összejöveteleket és szavalóversenyt rendeztek és a mai napig is rendeznek, támogatják a helyi tehetségeket.Az egykori elnökre és munkásságára Sike Ferencné polgármester emlékezett. Ifjabb Viszoczky Sándor érdeklődésünkre elmondta: nagyon nagy öröm és megtiszteltetés a család számára, hogy édesapjáról nevezték el a Bányász Emlékházat, ahová egy márványtáblát is elhelyeztek, amelyre id. Viszoczky György, a nagyapa neve is felkerült.Ezen a napon Viszoczky Sándor fotóiból nyílt kiállítás, melyet Boncsér Árpád nyitott meg. A jubileumi összejövetel kötetlen beszélgetéssel ért véget.

További híreink

Elmélet és gyakorlat, Fizikaverseny a Szaléziban

Dátum: 2019. febr 22. 17:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium harmincnegyedik alkalommal rendezte meg a Nagy László Fizikaversenyt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gimnazisták részére.

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell”

Dátum: 2019. febr 22. 16:30

III. Senior Sportkavalkád a Don Bosco Sportcsarnokban

Stabil, feszes és felelősségteljes gazdálkodásra lesz szükség 2019-ben is

Dátum: 2019. febr 22. 15:11

Február 14-én, közel három­órás testületi ülésen tárgyalta Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei költségvetést. A több mint 120 oldalas, részletes testületi anyagban egyértelműen látszik, hogy a megközelítőleg 2.6 milliárd forintos kormányzati elvonások ellenére stabil lábakon áll a város.

A kicsik és az idősek is farsangoltak

Dátum: 2019. febr 22. 15:04

A héten tovább folytatódtak a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ intézményeiben a farsangi mulatságok. A jeles alkalom kapcsán ezúttal az I.sz. Bölcsibe és az Időskorúak Gondozóházába is jelmezbe bújtak a kicsik és az idősek is.

Programajánló

Amerre még nem jártunk

Tardona

Szezon első motorozása

Dédestapolcsány

Szécsi Pál emlékkoncert Nőnap alkalmából!

Sajószentpéter

Állásbörze az Északkal - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk