https://kolorline.hu/Viszoczky Sándorról nevezték el az ormosbányai Bányász Emlékházat

Viszoczky Sándorról nevezték el az ormosbányai Bányász Emlékházat

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Fennállásának 25. évfordulója alkalmából ünnepséget rendezett Ormosbánya Község Önkormányzata, az Ormosiak Baráti köre és az Ormosbányai Megújhodásáért Alapítvány szeptember 8-án.A jubileumi eseményen elsőként Sike Ferencné, a település polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd évértékelő beszédet mondott. A rendezvényen Almási Aurélia, az Ormosbánya Megújhodásáért Közalapítvány kuratóriumi elnöke tartott tájékoztatót az alapítvány működéséről.


Fotók: Kovács Loretta

A találkozó alkalmából emléklapokat nyújtottak át a kör tagjainak, majd koszorúzás következett.

Az esemény keretében Bányász Emlékház névadó és emléktábla avató ceremóniát is tartottak. Az emlékházat Viszoczky Sándorról, az Ormosbánya Megújhodásáért Közalapítvány egykori elnökéről nevezték el. Viszoczky Sándor tizenegy évig irányította az alapítványt. Ez idő alatt minden olyan tevékenységet felkarolt az alapítvány tagjainak közreműködésével, ami az ormosi kulturális élethez kapcsolódik. Baráti összejöveteleket és szavalóversenyt rendeztek és a mai napig is rendeznek, támogatják a helyi tehetségeket.Az egykori elnökre és munkásságára Sike Ferencné polgármester emlékezett. Ifjabb Viszoczky Sándor érdeklődésünkre elmondta: nagyon nagy öröm és megtiszteltetés a család számára, hogy édesapjáról nevezték el a Bányász Emlékházat, ahová egy márványtáblát is elhelyeztek, amelyre id. Viszoczky György, a nagyapa neve is felkerült.Ezen a napon Viszoczky Sándor fotóiból nyílt kiállítás, melyet Boncsér Árpád nyitott meg. A jubileumi összejövetel kötetlen beszélgetéssel ért véget.

További híreink

Egy délután a környezettudatosság jegyében

Dátum: 2018. szept 22. 20:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Kft. idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek keretében Nemzetközi Autómentes Napot tartottak Kazincbarcikán, szeptember 22-én.

Győzelem Tállya ellen

Dátum: 2018. szept 22. 17:07

A Kazincbarcikai Sport Club U17-es csapata a Tállya ellen lépett pályára szeptember 22-én.

Születésfát avattak az Anyatejes Világnapon

Dátum: 2018. szept 21. 17:11

Az anyatejjel való táplálás fontosságára hívták fel a kismamák figyelmét az anyatejes világnap alkalmából Kazincbarcikán.

Ötven év munkája fotókban

Dátum: 2018. szept 20. 23:44

Az idén ötven éves Kamera Fotókör tagjainak munkáiból nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében szeptember 20-án csütörtökön. A kiállításon száz alkotó, csaknem százötven fotója tekinthető meg.

Programajánló

Tompa Mihály teljesítménytúra

Putnok

Farkas Mira hárfakoncertje - Borkóstoló

Edelény

Szüreti Vigalom

Kazincbarcika

II. Szuha-parti Futóparty

Felsőnyárád

Közösségi Integrációs Programok a Hámán Kató Akcióterületen

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk