https://kolorline.hu/Viszoczky Sándorról nevezték el az ormosbányai Bányász Emlékházat

Viszoczky Sándorról nevezték el az ormosbányai Bányász Emlékházat

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Fennállásának 25. évfordulója alkalmából ünnepséget rendezett Ormosbánya Község Önkormányzata, az Ormosiak Baráti köre és az Ormosbányai Megújhodásáért Alapítvány szeptember 8-án.A jubileumi eseményen elsőként Sike Ferencné, a település polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd évértékelő beszédet mondott. A rendezvényen Almási Aurélia, az Ormosbánya Megújhodásáért Közalapítvány kuratóriumi elnöke tartott tájékoztatót az alapítvány működéséről.


Fotók: Kovács Loretta

A találkozó alkalmából emléklapokat nyújtottak át a kör tagjainak, majd koszorúzás következett.

Az esemény keretében Bányász Emlékház névadó és emléktábla avató ceremóniát is tartottak. Az emlékházat Viszoczky Sándorról, az Ormosbánya Megújhodásáért Közalapítvány egykori elnökéről nevezték el. Viszoczky Sándor tizenegy évig irányította az alapítványt. Ez idő alatt minden olyan tevékenységet felkarolt az alapítvány tagjainak közreműködésével, ami az ormosi kulturális élethez kapcsolódik. Baráti összejöveteleket és szavalóversenyt rendeztek és a mai napig is rendeznek, támogatják a helyi tehetségeket.Az egykori elnökre és munkásságára Sike Ferencné polgármester emlékezett. Ifjabb Viszoczky Sándor érdeklődésünkre elmondta: nagyon nagy öröm és megtiszteltetés a család számára, hogy édesapjáról nevezték el a Bányász Emlékházat, ahová egy márványtáblát is elhelyeztek, amelyre id. Viszoczky György, a nagyapa neve is felkerült.Ezen a napon Viszoczky Sándor fotóiból nyílt kiállítás, melyet Boncsér Árpád nyitott meg. A jubileumi összejövetel kötetlen beszélgetéssel ért véget.

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk