https://kolorline.hu/Felcsendült Putnokon a vadászhimnusz

Felcsendült Putnokon a vadászhimnusz

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Kürtösök hangja hívta találkozóra a vadászokat Putnokon, a 26. Országos Vadásznapra, szeptember 8-án. Nagy ünnepnek számított ez a gömöri városban, hiszen az ország minden részéből érkeztek vendégek. 

A vadászok védőszentjéhez, Szent Hubertushoz szólt az imádság, mellyel kezdetét vette a rangos esemény, melynek elmaradhatatlan kelléke volt a vadászzászlók felsorakoztatása. „Vadász vagyok Hunor s Magor nyomán…”  a vadászhimnusz közös eléneklése után az ünnepi köszöntők hangzottak el, majd átadták az országos és megyei szintű kitüntetéseket.

A megyénkből Kriston Nándor, az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke a Magyar Vadászatért Érdemérmet kapta; OMVK aranyéremben részesült Zay Adorján; Borsod Megye Vadászatáért Érdem­éremmel lett gazdagabb Tóth Á. Dénes; Gróf Nádasdy Emlékplakettet kapott a Bélusvölgye Vadásztársaság; Nimród érmet vihetett haza dr. Molnár Tamás; a Kiváló Ifjú Nimród díj boldog tulajdonosa pedig ifj. Bóta István lett. Ezek után felavatták az ifjú vadászokat, majd bemutatták a közönségnek a Budapesten megrendezésre kerülő 2021-es Vadász Világkiállítás logóját. A délutáni program sok érdekességet ígért az odalátogatók számára.

A családi és a folk­lór programokon kívül fegyver­akrobata, solymász-és vadászkutya bemutatót, illetve lovasíjász bemutatót láthattak a jelenlévők. A gasztronómia alapvető kjiegészítője a vadásznapoknak, hiszen a vadhúsokból mennyei falatokat lehet készíteni. Itt sem volt ez másként, sokan kíváncsikodtak a főzősátrak környékén. Diana a római mitológiában egyebek mellett a vadászat istennője. A rendezvényen izgalmas volt találkozni vadászhölgyeivel. Számosan érdeklődtek a különleges trófeakiállítás iránt, ahol az összes Magyarországon lévő világrekord trófeát megtekinthette a publikum, de a természetfotók, valamint a festmények sora sem hiányozhatott a palettáról.  A gyermekeknek népi játszóteret alakítottak ki a szervezők. A sátrak között muzsikálva az Agyagbanda zenekar gondoskodott a jó hangulatról. Az eseményen jelen volt Koncz Gábor, színművész, a vadászat nagy rajongója, aki néhány hónapja városunkban járva elárulta, hogy eleget tesz Kriston Nándor meghívásának. 

További híreink

Elmélet és gyakorlat, Fizikaverseny a Szaléziban

Dátum: 2019. febr 22. 17:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium harmincnegyedik alkalommal rendezte meg a Nagy László Fizikaversenyt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gimnazisták részére.

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell”

Dátum: 2019. febr 22. 16:30

III. Senior Sportkavalkád a Don Bosco Sportcsarnokban

Stabil, feszes és felelősségteljes gazdálkodásra lesz szükség 2019-ben is

Dátum: 2019. febr 22. 15:11

Február 14-én, közel három­órás testületi ülésen tárgyalta Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei költségvetést. A több mint 120 oldalas, részletes testületi anyagban egyértelműen látszik, hogy a megközelítőleg 2.6 milliárd forintos kormányzati elvonások ellenére stabil lábakon áll a város.

A kicsik és az idősek is farsangoltak

Dátum: 2019. febr 22. 15:04

A héten tovább folytatódtak a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ intézményeiben a farsangi mulatságok. A jeles alkalom kapcsán ezúttal az I.sz. Bölcsibe és az Időskorúak Gondozóházába is jelmezbe bújtak a kicsik és az idősek is.

Programajánló

Amerre még nem jártunk

Tardona

Szezon első motorozása

Dédestapolcsány

Szécsi Pál emlékkoncert Nőnap alkalmából!

Sajószentpéter

Állásbörze az Északkal - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk