https://kolorline.hu/Felcsendült Putnokon a vadászhimnusz

Felcsendült Putnokon a vadászhimnusz

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Kürtösök hangja hívta találkozóra a vadászokat Putnokon, a 26. Országos Vadásznapra, szeptember 8-án. Nagy ünnepnek számított ez a gömöri városban, hiszen az ország minden részéből érkeztek vendégek. 

A vadászok védőszentjéhez, Szent Hubertushoz szólt az imádság, mellyel kezdetét vette a rangos esemény, melynek elmaradhatatlan kelléke volt a vadászzászlók felsorakoztatása. „Vadász vagyok Hunor s Magor nyomán…”  a vadászhimnusz közös eléneklése után az ünnepi köszöntők hangzottak el, majd átadták az országos és megyei szintű kitüntetéseket.

A megyénkből Kriston Nándor, az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke a Magyar Vadászatért Érdemérmet kapta; OMVK aranyéremben részesült Zay Adorján; Borsod Megye Vadászatáért Érdem­éremmel lett gazdagabb Tóth Á. Dénes; Gróf Nádasdy Emlékplakettet kapott a Bélusvölgye Vadásztársaság; Nimród érmet vihetett haza dr. Molnár Tamás; a Kiváló Ifjú Nimród díj boldog tulajdonosa pedig ifj. Bóta István lett. Ezek után felavatták az ifjú vadászokat, majd bemutatták a közönségnek a Budapesten megrendezésre kerülő 2021-es Vadász Világkiállítás logóját. A délutáni program sok érdekességet ígért az odalátogatók számára.

A családi és a folk­lór programokon kívül fegyver­akrobata, solymász-és vadászkutya bemutatót, illetve lovasíjász bemutatót láthattak a jelenlévők. A gasztronómia alapvető kjiegészítője a vadásznapoknak, hiszen a vadhúsokból mennyei falatokat lehet készíteni. Itt sem volt ez másként, sokan kíváncsikodtak a főzősátrak környékén. Diana a római mitológiában egyebek mellett a vadászat istennője. A rendezvényen izgalmas volt találkozni vadászhölgyeivel. Számosan érdeklődtek a különleges trófeakiállítás iránt, ahol az összes Magyarországon lévő világrekord trófeát megtekinthette a publikum, de a természetfotók, valamint a festmények sora sem hiányozhatott a palettáról.  A gyermekeknek népi játszóteret alakítottak ki a szervezők. A sátrak között muzsikálva az Agyagbanda zenekar gondoskodott a jó hangulatról. Az eseményen jelen volt Koncz Gábor, színművész, a vadászat nagy rajongója, aki néhány hónapja városunkban járva elárulta, hogy eleget tesz Kriston Nándor meghívásának. 

További híreink

Asztalitenisz Diákolimpia Körzeti Döntő Kazincbarcikán

Dátum: 2018. nov 19. 16:20

Az Asztalitenisz Diákolimpia kapcsán rendeztek körzeti döntőt November 19-én a Kazincbarcikai Sportközpontban.

Tűz a Hámán Katón

Dátum: 2018. nov 18. 16:12

Egy önkormányzati tulajdonú lakás kiégett, több pedig megrongálódott Kazincbarcikán november 18-án délután.

Régi adósság a Fő tér felújítása

Dátum: 2018. nov 18. 14:20

Az 1979-ben átadott Fő tér korszerűsítését, a mai kor követelményeihez igazodó megszépítését régóta terveztük – emelte ki Szitka Péter polgármester. A meglévő járdák új burkolatot kaptak, valamint új sétányokat alakítottak ki.

Jubileumi díjátadó a szociális munka napja alkalmából

Dátum: 2018. nov 18. 08:06

Díjátadó gálaműsorral egybekötött ünnepségen köszöntették a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ egykori és jelenlegi dolgozóit a Szociális Munka Napja alkalmából a város vezetői.

Programajánló

Turay Ida Színház: Égben maradt repülő

Kazincbarcika- Egressy Béni Művelődési Központ

Színházi évad 2018/2019

Kazincbarcika

60 alkotó év

Kazincbarcika

Legyél Te is Szuperhős

Ózd - Nemzeti Filmtörténeti Élménypark

XII. Krumplis Lángos Fesztivál

Bánhorváti - Tornacsarnok és környéke

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk