https://kolorline.hu/Felcsendült Putnokon a vadászhimnusz

Felcsendült Putnokon a vadászhimnusz

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Kürtösök hangja hívta találkozóra a vadászokat Putnokon, a 26. Országos Vadásznapra, szeptember 8-án. Nagy ünnepnek számított ez a gömöri városban, hiszen az ország minden részéből érkeztek vendégek. 

A vadászok védőszentjéhez, Szent Hubertushoz szólt az imádság, mellyel kezdetét vette a rangos esemény, melynek elmaradhatatlan kelléke volt a vadászzászlók felsorakoztatása. „Vadász vagyok Hunor s Magor nyomán…”  a vadászhimnusz közös eléneklése után az ünnepi köszöntők hangzottak el, majd átadták az országos és megyei szintű kitüntetéseket.

A megyénkből Kriston Nándor, az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke a Magyar Vadászatért Érdemérmet kapta; OMVK aranyéremben részesült Zay Adorján; Borsod Megye Vadászatáért Érdem­éremmel lett gazdagabb Tóth Á. Dénes; Gróf Nádasdy Emlékplakettet kapott a Bélusvölgye Vadásztársaság; Nimród érmet vihetett haza dr. Molnár Tamás; a Kiváló Ifjú Nimród díj boldog tulajdonosa pedig ifj. Bóta István lett. Ezek után felavatták az ifjú vadászokat, majd bemutatták a közönségnek a Budapesten megrendezésre kerülő 2021-es Vadász Világkiállítás logóját. A délutáni program sok érdekességet ígért az odalátogatók számára.

A családi és a folk­lór programokon kívül fegyver­akrobata, solymász-és vadászkutya bemutatót, illetve lovasíjász bemutatót láthattak a jelenlévők. A gasztronómia alapvető kjiegészítője a vadásznapoknak, hiszen a vadhúsokból mennyei falatokat lehet készíteni. Itt sem volt ez másként, sokan kíváncsikodtak a főzősátrak környékén. Diana a római mitológiában egyebek mellett a vadászat istennője. A rendezvényen izgalmas volt találkozni vadászhölgyeivel. Számosan érdeklődtek a különleges trófeakiállítás iránt, ahol az összes Magyarországon lévő világrekord trófeát megtekinthette a publikum, de a természetfotók, valamint a festmények sora sem hiányozhatott a palettáról.  A gyermekeknek népi játszóteret alakítottak ki a szervezők. A sátrak között muzsikálva az Agyagbanda zenekar gondoskodott a jó hangulatról. Az eseményen jelen volt Koncz Gábor, színművész, a vadászat nagy rajongója, aki néhány hónapja városunkban járva elárulta, hogy eleget tesz Kriston Nándor meghívásának. 

További híreink

Győzelem Tállya ellen

Dátum: 2018. szept 22. 17:07

A Kazincbarcikai Sport Club U17-es csapata a Tállya ellen lépett pályára szeptember 22-én.

Születésfát avattak az Anyatejes Világnapon

Dátum: 2018. szept 21. 17:11

Az anyatejjel való táplálás fontosságára hívták fel a kismamák figyelmét az anyatejes világnap alkalmából Kazincbarcikán.

Ötven év munkája fotókban

Dátum: 2018. szept 20. 23:44

Az idén ötven éves Kamera Fotókör tagjainak munkáiból nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében szeptember 20-án csütörtökön. A kiállításon száz alkotó, csaknem százötven fotója tekinthető meg.

Két betongolyót vitt el a kamion

Dátum: 2018. szept 20. 19:55

Ma Kazincbarcikán, az unikornisos körforgalomnál egy pótkocsis kamion két betongolyót sodort el.

Programajánló

Tompa Mihály teljesítménytúra

Putnok

Farkas Mira hárfakoncertje - Borkóstoló

Edelény

Szüreti Vigalom

Kazincbarcika

II. Szuha-parti Futóparty

Felsőnyárád

Közösségi Integrációs Programok a Hámán Kató Akcióterületen

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk