https://kolorline.hu/Felcsendült Putnokon a vadászhimnusz

Felcsendült Putnokon a vadászhimnusz

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Kürtösök hangja hívta találkozóra a vadászokat Putnokon, a 26. Országos Vadásznapra, szeptember 8-án. Nagy ünnepnek számított ez a gömöri városban, hiszen az ország minden részéből érkeztek vendégek. 

A vadászok védőszentjéhez, Szent Hubertushoz szólt az imádság, mellyel kezdetét vette a rangos esemény, melynek elmaradhatatlan kelléke volt a vadászzászlók felsorakoztatása. „Vadász vagyok Hunor s Magor nyomán…”  a vadászhimnusz közös eléneklése után az ünnepi köszöntők hangzottak el, majd átadták az országos és megyei szintű kitüntetéseket.

A megyénkből Kriston Nándor, az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke a Magyar Vadászatért Érdemérmet kapta; OMVK aranyéremben részesült Zay Adorján; Borsod Megye Vadászatáért Érdem­éremmel lett gazdagabb Tóth Á. Dénes; Gróf Nádasdy Emlékplakettet kapott a Bélusvölgye Vadásztársaság; Nimród érmet vihetett haza dr. Molnár Tamás; a Kiváló Ifjú Nimród díj boldog tulajdonosa pedig ifj. Bóta István lett. Ezek után felavatták az ifjú vadászokat, majd bemutatták a közönségnek a Budapesten megrendezésre kerülő 2021-es Vadász Világkiállítás logóját. A délutáni program sok érdekességet ígért az odalátogatók számára.

A családi és a folk­lór programokon kívül fegyver­akrobata, solymász-és vadászkutya bemutatót, illetve lovasíjász bemutatót láthattak a jelenlévők. A gasztronómia alapvető kjiegészítője a vadásznapoknak, hiszen a vadhúsokból mennyei falatokat lehet készíteni. Itt sem volt ez másként, sokan kíváncsikodtak a főzősátrak környékén. Diana a római mitológiában egyebek mellett a vadászat istennője. A rendezvényen izgalmas volt találkozni vadászhölgyeivel. Számosan érdeklődtek a különleges trófeakiállítás iránt, ahol az összes Magyarországon lévő világrekord trófeát megtekinthette a publikum, de a természetfotók, valamint a festmények sora sem hiányozhatott a palettáról.  A gyermekeknek népi játszóteret alakítottak ki a szervezők. A sátrak között muzsikálva az Agyagbanda zenekar gondoskodott a jó hangulatról. Az eseményen jelen volt Koncz Gábor, színművész, a vadászat nagy rajongója, aki néhány hónapja városunkban járva elárulta, hogy eleget tesz Kriston Nándor meghívásának. 

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk