https://kolorline.hu/A zene mindenkié

A zene mindenkié

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Legyen a zene mindenkié! – mondta Kodály Zoltán, hisz szintén a nagy művészt idézve, aki nélküle él, az lelki vérszegénységben él.


Fotók: Szűcs Mara

Valljuk be, a híres zeneszerzőnek igaza volt. A zeneszó létünket határozza meg, feltölt, megnevettet, vagy épp ellenkezőleg, sírásra késztet. A zene a legnagyobb jótétemény, amit a halandók ismerhetnek – fogalmazta meg J. Addison az 1600-as évek végén. Ezt felismerve, az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésére október 1-jét a zene világnapja rangra emelte. Ebből az alkalomból rendezték meg Kurityánban az Amatőr Előadók Találkozóját, a „Kurityánért” Alapítvány szervezésében.

Az előzetes felhívásra huszonegy egyéni és csoportos jelentkezés érkezett. A programot az újonnan átadott Lovarda Színházteremben bonyolították le, szeptember 29-én. A különleges atmoszférájú helyiség nem véletlenül kapta a nevét, ugyanis egykor lovakat tartottak benne. A külső-és belső megújulását követően a mintegy 140 néző befogadására alkalmas terem zsúfolásig megtelt, ahol nagyszerű előadásokat láthatott a közönség.

A megjelenteket a szervező alapítvány részéról Icsó Miklósné elnök, a rendező község nevében Sziráczki Sándor polgármester köszöntötte. A főként a térségből, - Kazincbarcika, Kurityán, Tardona, Izsófalva, Vadna, Bánhorváti, Rudabánya, Edelény, Rudolftelep, Nekézseny, Ózd településeiről érkezett fellépők szólóének, vers, hangszeres zene, tánc, népdal, zenés paródia kategóriában szórakoztatták a publikumot. A cél a közösségépítés, egymás kultúrájának mélyebb megismerése volt.

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk