https://kolorline.hu/A zene mindenkié

A zene mindenkié

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Legyen a zene mindenkié! – mondta Kodály Zoltán, hisz szintén a nagy művészt idézve, aki nélküle él, az lelki vérszegénységben él.


Fotók: Szűcs Mara

Valljuk be, a híres zeneszerzőnek igaza volt. A zeneszó létünket határozza meg, feltölt, megnevettet, vagy épp ellenkezőleg, sírásra késztet. A zene a legnagyobb jótétemény, amit a halandók ismerhetnek – fogalmazta meg J. Addison az 1600-as évek végén. Ezt felismerve, az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésére október 1-jét a zene világnapja rangra emelte. Ebből az alkalomból rendezték meg Kurityánban az Amatőr Előadók Találkozóját, a „Kurityánért” Alapítvány szervezésében.

Az előzetes felhívásra huszonegy egyéni és csoportos jelentkezés érkezett. A programot az újonnan átadott Lovarda Színházteremben bonyolították le, szeptember 29-én. A különleges atmoszférájú helyiség nem véletlenül kapta a nevét, ugyanis egykor lovakat tartottak benne. A külső-és belső megújulását követően a mintegy 140 néző befogadására alkalmas terem zsúfolásig megtelt, ahol nagyszerű előadásokat láthatott a közönség.

A megjelenteket a szervező alapítvány részéról Icsó Miklósné elnök, a rendező község nevében Sziráczki Sándor polgármester köszöntötte. A főként a térségből, - Kazincbarcika, Kurityán, Tardona, Izsófalva, Vadna, Bánhorváti, Rudabánya, Edelény, Rudolftelep, Nekézseny, Ózd településeiről érkezett fellépők szólóének, vers, hangszeres zene, tánc, népdal, zenés paródia kategóriában szórakoztatták a publikumot. A cél a közösségépítés, egymás kultúrájának mélyebb megismerése volt.

További híreink

Öt kazincbarcikai arany

Dátum: 2018. okt 20. 17:08

Sikeresen szerepeltek a kazincbarcikaiak az október 20-án megrendezett XI. Szücs Lajos Súlyemelő Emlékversenyen és a VII. Szabó Ferenc Masters Súlyemelő Emlékversenyen.

„Az első laborom”

Dátum: 2018. okt 20. 15:48

Idén először lehetősége nyílt a Szalézis diákoknak, hogy vegyész fakultáción vehessenek részt.

Őrizzük meg csontjaink egészségét!

Dátum: 2018. okt 20. 10:00

A csontritkulás világnapját ünnepeljük!

A gyermekek, szülő, szociális munkás háromszög

Dátum: 2018. okt 19. 11:15

Projektzáró rendezvényt tartott a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja a Mezey István Művészeti Központban október 18-án. Az eseményen a résztvevők értékelték a programban szerzett tapasztalatokat.

Programajánló

Október 23.-i megemlékezés

Bánhorváti Sportcsarnok

1956-os ünnepség

Művelődési Központ - Edelény, Görögkatolikus templom

Október 23-i ünnepi megemlékezés

Kazincbarcika - Fő tér

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

Kolorakadémia - Szenior Szabadegyetem

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk