https://kolorline.hu/A zene mindenkié

A zene mindenkié

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Legyen a zene mindenkié! – mondta Kodály Zoltán, hisz szintén a nagy művészt idézve, aki nélküle él, az lelki vérszegénységben él.


Fotók: Szűcs Mara

Valljuk be, a híres zeneszerzőnek igaza volt. A zeneszó létünket határozza meg, feltölt, megnevettet, vagy épp ellenkezőleg, sírásra késztet. A zene a legnagyobb jótétemény, amit a halandók ismerhetnek – fogalmazta meg J. Addison az 1600-as évek végén. Ezt felismerve, az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésére október 1-jét a zene világnapja rangra emelte. Ebből az alkalomból rendezték meg Kurityánban az Amatőr Előadók Találkozóját, a „Kurityánért” Alapítvány szervezésében.

Az előzetes felhívásra huszonegy egyéni és csoportos jelentkezés érkezett. A programot az újonnan átadott Lovarda Színházteremben bonyolították le, szeptember 29-én. A különleges atmoszférájú helyiség nem véletlenül kapta a nevét, ugyanis egykor lovakat tartottak benne. A külső-és belső megújulását követően a mintegy 140 néző befogadására alkalmas terem zsúfolásig megtelt, ahol nagyszerű előadásokat láthatott a közönség.

A megjelenteket a szervező alapítvány részéról Icsó Miklósné elnök, a rendező község nevében Sziráczki Sándor polgármester köszöntötte. A főként a térségből, - Kazincbarcika, Kurityán, Tardona, Izsófalva, Vadna, Bánhorváti, Rudabánya, Edelény, Rudolftelep, Nekézseny, Ózd településeiről érkezett fellépők szólóének, vers, hangszeres zene, tánc, népdal, zenés paródia kategóriában szórakoztatták a publikumot. A cél a közösségépítés, egymás kultúrájának mélyebb megismerése volt.

További híreink

Tanévzáró előadás és diplomaosztó a Szenior Szabadegyetemen

Dátum: 2019. ápr 19. 11:42

Utolsó előadásához érkezett a Szenior Szabadegyetem 2018/2019-es tanéve április 18-án a Mezey István Művészeti Központban.

Életterünk, a Föld

Dátum: 2019. ápr 19. 10:00

Mennyire óvjuk Földünket?

Mit hozott a feltámadott?

Dátum: 2019. ápr 19. 08:26

Az egyházi év húsvéti ünnepköre hamvazószerdától áldozócsütörtökig tart. Ezen belül hamvazószerdától nagyszombatig a böjt időszaka van, mintegy felkészülés a feltámadás ünnepére.

Tovább szépült az Irinyi úti pihenőpark

Dátum: 2019. ápr 18. 14:36

Új fákat ültettek Kazincbarcikán

Programajánló

II. VIZAMO Edelényi Kastélysziget Körök

Edelény

Húsvét az Edelényi kastélyszigeten

Edelényi kastélysziget

József Attila Színház: Boldogság

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

III. Barcikai Emelkedők terepfutó verseny

Kazincbarcika

Véradás

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk