https://kolorline.hu/Tíz év a gyermekekért

Tíz év a gyermekekért

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Október 18-án rendezték meg az Anyatejes Táplálás Világnapját a Berentei Művelődési Házban.

színházi évad

Az idei rendezvény kissé más volt a megszokottaktól, hiszen nemcsak a kicsiny gyermekek, hanem az óvodás korúak és néhány iskoláskorú gyermek is jelen volt. Ennek az volt az oka, hogy a település védőnője, Harzsóné Üveges Szilvia immár tíz éve, hogy gondoskodik a gyermekek, a lakosság ellátásáról. Így a rendezvényre mindazon gyermekek meghívást kaptak, akik az elmúlt tíz évben megszülettek és jelenleg is a településen élnek. Az ünnepséget Roza László István polgármester nyitotta meg, aki polgármesteri díszoklevéllel köszönte meg a védőnő munkáját. Majd a település védőnője az anyatejes táplálás fontosságáról, a csecsemő testi és lelki egészségre kiható pozitívumairól beszélt.

Harzsóné Üveges Szilvia

Ezt követően azon édesanyákat köszöntötték, akik egy éves koron túl is anyatejjel táplálták gyermeküket és azokat, akik jelenleg is anyatejjel táplálják csecsemőjüket. Hagyományteremtő módon idén is sor került születésfa állítására. Először az előző rendezvény óta megszületett kisbabákat köszöntötték, majd minden meghívott kisgyermek felhelyezhette a fára az életet szimbolizáló szívecskéjét. Az előző évek rendezvényeinek fotóiból készült kiállítás, valamint játszóház színesítette a programot. Az ünnepséget a Gézengúzok együttesének fergeteges műsora zárta.

További híreink

Kazincbarcikai rendőr kapta a Tündik Csaba-díjat

Dátum: 2024. szept 03. 14:32

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője négy éve alapított díjat az egykor tragikus hirtelenséggel elhunyt bűnügyi osztályvezető, az emberként és rendőrként is kimagasló kvalitású Tündik Csaba emlékének megőrzésére.

Tanszercsomag érkezett a városvezetőktől

Dátum: 2024. szept 03. 08:58

Minden kazincbarcikai általános iskolás diák tanszercsomagot kapott a város önkormányzatától. A változó tartalmú pakkot a 2024/25-ös tanév elején vehették át a tanulók. A városvezetők minden iskolába személyesen mentek el.

BorsodChem Kolorfutás 2024

Dátum: 2024. szept 02. 11:04

Szeptember 21-én újra elrajtol a BorsodChem Kolorfutás. Cikkünket folyamatosan frissítjük a programmal kapcsolatos tudnivalókkal. Az esemény az útvonal miatt forgalmirend-változásokkal jár, térképen mutatjuk, mire kell számítani.

Gólyafióka-avató a legifjabb iskolakezdőknek

Dátum: 2024. szept 01. 19:52

Idén is megtartotta Kazincbarcika Város Önkormányzata — a Kazincbarcikai Tankerületi Központtal és a Tiszáninneni Református Egyházkerülettel közösen — a már hagyományosnak számító gólyafióka-avató ünnepségét a város új általános iskolás elsősei számára. A program méltó felvezetése lett a kicsik egyik legjelentősebb korszaknyitásának. Volt itt szórakozás, színpadi műsor, sőt eskütétel is.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk