KolorTV élőben

https://kolorline.hu/Amatőr alkotóművészek találkoztak Sajókazán

Amatőr alkotóművészek találkoztak Sajókazán

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás 2011-ben hagyományteremtő céllal indította útjára az alkotóművészek, illetve mesterek kiállítását.

A kezdeményezés célja az volt, hogy a kistérségben élő művészek számára megteremtse a nagyközönség előtti bemutatkozást. Az elgondolás olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy az elmúlt években 400 kiállító, több mint 1600 alkotását láthatták a képzőművészet, az iparművészet és a népi iparművészet szerelmesei. Az eseménynek tradicionálisan helyt adó Radvánszky-kastélyban október 26-án, hetedik alkalommal találkoztak a környék alkotói. Idén sem lehetett panasz a tárlat színvonalára, hiszen 42 kiállító jelentkezett a felhívásra.


Fotók: Szűcs Mara

A Radvánszky Béla Művelődési Ház igazgatójának és a falu polgármesterének, Stefán Lászlónak a köszöntő szavai után Zsuponyóné Újváry Mária, a Gömöri Múzeum igazgatója rendhagyó módon nyitotta meg a kiállítást.

Beszédében kitért az összefogás erejére, a kistérségi alkotók közötti kommunikáció fontosságára, hangsúlyozva, hogy bár számos művészember él a területen, mégis milyen kevéssé ismerik egymást, majd a szokásoktól eltérően teret engedett a résztvevőknek, hogy saját maguk ismertessék meg pályájukat és műveiket a látogatókkal. Az igazgató gesztusának köszönhetően interaktív beszélgetés alakult ki a nézelődők és az alkotók között.

A műsorban a helyi Vécseiné Sándor Barbara gyönyörű énekén kívül P. Dányi Gabriella kiállító festőművész szavalta el a „Színekbe öntött álom” című versét.

A nívós munkák között festményeket, gobelineket, patcwork munkákat, hímzéseket, gyöngyékszereket, festett tojásokat, dekupázs technikával készített dísztárgyakat csodálhatnak meg a vendégek, november 2-ig.

További híreink

Rács mögött a putnoki baltás rablók (Frissítve!)

Dátum: 2019. jan 15. 11:59

A rendőrök őrizetbe vették azt a két rablót, akik még hétfőn rátámadtak egy apára és fiára Putnokon.

Lehetőség 240 l űrmértékű szelektív edényzetre

Dátum: 2019. jan 14. 10:10

Lehetőség van a 2016. év folyamán átvett 120 l űrmértékű szeletív edényzetek 240 l űrmértékűre történő cseréjére.

Szoros időközi önkormányzati választáson az MSZP-DK jelöltje nyert Sajószentpéteren

Dátum: 2019. jan 14. 10:09

A sajószentpéteri 1. egyéni választókerület korábbi jobbikos önkormányzati képviselőjének, Hernádi Norbertnek a halála miatt kellett időközi választást kiírni a településen, melyen összesen hat jelölt indult.

Újévi koncert Illényi Katicával

Dátum: 2019. jan 13. 11:17

Újévi koncert keretében köszöntötte Kazincbarcika városa a 2019-es évet január 11-én és 12-én az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. A kétnapos eseményen fellépett Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész és a Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény „MELÓDIA” kamarazenekara.

KolorTV élőben

Programajánló

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

A bükki füvesember Ózdon

Ózd

Retro Game - Évnyitó

Berente

Floorball Diákolimpia® Országos Döntő - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Harcban a Delfinek

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk