https://kolorline.hu/Amatőr alkotóművészek találkoztak Sajókazán

Amatőr alkotóművészek találkoztak Sajókazán

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás 2011-ben hagyományteremtő céllal indította útjára az alkotóművészek, illetve mesterek kiállítását.

A kezdeményezés célja az volt, hogy a kistérségben élő művészek számára megteremtse a nagyközönség előtti bemutatkozást. Az elgondolás olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy az elmúlt években 400 kiállító, több mint 1600 alkotását láthatták a képzőművészet, az iparművészet és a népi iparművészet szerelmesei. Az eseménynek tradicionálisan helyt adó Radvánszky-kastélyban október 26-án, hetedik alkalommal találkoztak a környék alkotói. Idén sem lehetett panasz a tárlat színvonalára, hiszen 42 kiállító jelentkezett a felhívásra.


Fotók: Szűcs Mara

A Radvánszky Béla Művelődési Ház igazgatójának és a falu polgármesterének, Stefán Lászlónak a köszöntő szavai után Zsuponyóné Újváry Mária, a Gömöri Múzeum igazgatója rendhagyó módon nyitotta meg a kiállítást.

Beszédében kitért az összefogás erejére, a kistérségi alkotók közötti kommunikáció fontosságára, hangsúlyozva, hogy bár számos művészember él a területen, mégis milyen kevéssé ismerik egymást, majd a szokásoktól eltérően teret engedett a résztvevőknek, hogy saját maguk ismertessék meg pályájukat és műveiket a látogatókkal. Az igazgató gesztusának köszönhetően interaktív beszélgetés alakult ki a nézelődők és az alkotók között.

A műsorban a helyi Vécseiné Sándor Barbara gyönyörű énekén kívül P. Dányi Gabriella kiállító festőművész szavalta el a „Színekbe öntött álom” című versét.

A nívós munkák között festményeket, gobelineket, patcwork munkákat, hímzéseket, gyöngyékszereket, festett tojásokat, dekupázs technikával készített dísztárgyakat csodálhatnak meg a vendégek, november 2-ig.

További híreink

Az utánpótlás hétvégi eredményei

Dátum: 2019. márc 24. 21:00

KBSC utánpótlás eredmények / U 19, U 17, U 15, U 14, /

Léböjt: egészséges vagy sem?

Dátum: 2019. márc 24. 12:15

Tavasz közeledtével sokakban felmerül az igény, hogy belevágjanak egy léböjt kúrába.

Motivációs nap - Kazincbarcika 100

Dátum: 2019. márc 23. 18:33

Motivációs napot tartott az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub, illetve a Kazincbarcika Város Kommunális és Kulturális Fejlődéséért Alapítvány a Mezey István Művészeti Központban március 23-án tíz órától.

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Dátum: 2019. márc 23. 18:00

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Bódi Ilona Emlékversenyt március 23-án a felújított Kazincbarcikai Sportközpont Tornacsarnokában.

Programajánló

Anyák napi ajándékkészítés

Kazincbarcika

Simon Balázs festő kiállítása a Mezey Művészeti Központban

Kazincbarcika

Rádió Top! Új hangszínben!

Kazincbarcika

Színes Folt Klub

Kazincbarcika

Rajz szakkör

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk