https://kolorline.hu/Amatőr alkotóművészek találkoztak Sajókazán

Amatőr alkotóművészek találkoztak Sajókazán

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás 2011-ben hagyományteremtő céllal indította útjára az alkotóművészek, illetve mesterek kiállítását.

A kezdeményezés célja az volt, hogy a kistérségben élő művészek számára megteremtse a nagyközönség előtti bemutatkozást. Az elgondolás olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy az elmúlt években 400 kiállító, több mint 1600 alkotását láthatták a képzőművészet, az iparművészet és a népi iparművészet szerelmesei. Az eseménynek tradicionálisan helyt adó Radvánszky-kastélyban október 26-án, hetedik alkalommal találkoztak a környék alkotói. Idén sem lehetett panasz a tárlat színvonalára, hiszen 42 kiállító jelentkezett a felhívásra.


Fotók: Szűcs Mara

A Radvánszky Béla Művelődési Ház igazgatójának és a falu polgármesterének, Stefán Lászlónak a köszöntő szavai után Zsuponyóné Újváry Mária, a Gömöri Múzeum igazgatója rendhagyó módon nyitotta meg a kiállítást.

Beszédében kitért az összefogás erejére, a kistérségi alkotók közötti kommunikáció fontosságára, hangsúlyozva, hogy bár számos művészember él a területen, mégis milyen kevéssé ismerik egymást, majd a szokásoktól eltérően teret engedett a résztvevőknek, hogy saját maguk ismertessék meg pályájukat és műveiket a látogatókkal. Az igazgató gesztusának köszönhetően interaktív beszélgetés alakult ki a nézelődők és az alkotók között.

A műsorban a helyi Vécseiné Sándor Barbara gyönyörű énekén kívül P. Dányi Gabriella kiállító festőművész szavalta el a „Színekbe öntött álom” című versét.

A nívós munkák között festményeket, gobelineket, patcwork munkákat, hímzéseket, gyöngyékszereket, festett tojásokat, dekupázs technikával készített dísztárgyakat csodálhatnak meg a vendégek, november 2-ig.

További híreink

Asztalitenisz Diákolimpia Körzeti Döntő Kazincbarcikán

Dátum: 2018. nov 19. 16:20

Az Asztalitenisz Diákolimpia kapcsán rendeztek körzeti döntőt November 19-én a Kazincbarcikai Sportközpontban.

Tűz a Hámán Katón

Dátum: 2018. nov 18. 16:12

Egy önkormányzati tulajdonú lakás kiégett, több pedig megrongálódott Kazincbarcikán november 18-án délután.

Régi adósság a Fő tér felújítása

Dátum: 2018. nov 18. 14:20

Az 1979-ben átadott Fő tér korszerűsítését, a mai kor követelményeihez igazodó megszépítését régóta terveztük – emelte ki Szitka Péter polgármester. A meglévő járdák új burkolatot kaptak, valamint új sétányokat alakítottak ki.

Jubileumi díjátadó a szociális munka napja alkalmából

Dátum: 2018. nov 18. 08:06

Díjátadó gálaműsorral egybekötött ünnepségen köszöntették a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ egykori és jelenlegi dolgozóit a Szociális Munka Napja alkalmából a város vezetői.

Programajánló

Turay Ida Színház: Égben maradt repülő

Kazincbarcika- Egressy Béni Művelődési Központ

Színházi évad 2018/2019

Kazincbarcika

60 alkotó év

Kazincbarcika

Legyél Te is Szuperhős

Ózd - Nemzeti Filmtörténeti Élménypark

XII. Krumplis Lángos Fesztivál

Bánhorváti - Tornacsarnok és környéke

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk