https://kolorline.hu/Amatőr alkotóművészek találkoztak Sajókazán

Amatőr alkotóművészek találkoztak Sajókazán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás 2011-ben hagyományteremtő céllal indította útjára az alkotóművészek, illetve mesterek kiállítását.

A kezdeményezés célja az volt, hogy a kistérségben élő művészek számára megteremtse a nagyközönség előtti bemutatkozást. Az elgondolás olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy az elmúlt években 400 kiállító, több mint 1600 alkotását láthatták a képzőművészet, az iparművészet és a népi iparművészet szerelmesei. Az eseménynek tradicionálisan helyt adó Radvánszky-kastélyban október 26-án, hetedik alkalommal találkoztak a környék alkotói. Idén sem lehetett panasz a tárlat színvonalára, hiszen 42 kiállító jelentkezett a felhívásra.


Fotók: Szűcs Mara

A Radvánszky Béla Művelődési Ház igazgatójának és a falu polgármesterének, Stefán Lászlónak a köszöntő szavai után Zsuponyóné Újváry Mária, a Gömöri Múzeum igazgatója rendhagyó módon nyitotta meg a kiállítást.

Beszédében kitért az összefogás erejére, a kistérségi alkotók közötti kommunikáció fontosságára, hangsúlyozva, hogy bár számos művészember él a területen, mégis milyen kevéssé ismerik egymást, majd a szokásoktól eltérően teret engedett a résztvevőknek, hogy saját maguk ismertessék meg pályájukat és műveiket a látogatókkal. Az igazgató gesztusának köszönhetően interaktív beszélgetés alakult ki a nézelődők és az alkotók között.

A műsorban a helyi Vécseiné Sándor Barbara gyönyörű énekén kívül P. Dányi Gabriella kiállító festőművész szavalta el a „Színekbe öntött álom” című versét.

A nívós munkák között festményeket, gobelineket, patcwork munkákat, hímzéseket, gyöngyékszereket, festett tojásokat, dekupázs technikával készített dísztárgyakat csodálhatnak meg a vendégek, november 2-ig.

További híreink

Intézmények nevezhetnek még a Kolorfutásra

Dátum: 2024. szept 03. 18:57

Csak pár napra és csak pár száz regisztráció erejéig újranyílt a BorsodChem Kolorfutás nevezési ablaka meghatározott csoportok részére.

Kazincbarcikai rendőr kapta a Tündik Csaba-díjat

Dátum: 2024. szept 03. 14:32

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője négy éve alapított díjat az egykor tragikus hirtelenséggel elhunyt bűnügyi osztályvezető, az emberként és rendőrként is kimagasló kvalitású Tündik Csaba emlékének megőrzésére.

Tanszercsomag érkezett a városvezetőktől

Dátum: 2024. szept 03. 08:58

Minden kazincbarcikai általános iskolás diák tanszercsomagot kapott a város önkormányzatától. A változó tartalmú pakkot a 2024/25-ös tanév elején vehették át a tanulók. A városvezetők minden iskolába személyesen mentek el.

BorsodChem Kolorfutás 2024

Dátum: 2024. szept 02. 11:04

Szeptember 21-én újra elrajtol a BorsodChem Kolorfutás. Cikkünket folyamatosan frissítjük a programmal kapcsolatos tudnivalókkal. Az esemény az útvonal miatt forgalmirend-változásokkal jár, térképen mutatjuk, mire kell számítani.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk