https://kolorline.hu/Hétköznapi varázslat

Hétköznapi varázslat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Az idősek hónapja alkalmából Neszádeli Gyula Barcika Art – díjas bőr – és papírműves, Putnokon, a Holló László Galériában teljesen új szerepkörben mutatkozott be a helybeli szépkorúak előtt, október 29-én.

A Wlassics Gyula – díjas alkotó, aki az origami terén szintén jelentős eredményeket tudhat magáénak, több mint egy órás bűvészműsorral kápráztatta el a megjelenteket.


Neszádeli Gyula "munka" közben    Fotó: Zsuponyóné Újváry Mária

- Három évvel ezelőtt elevenítettem fel újra a bűvésztudásomat. Unokáimnak szerettem volna ezzel örömet szerezni, aztán kibővült a kör, többek között a volt munkahelyemen és iskolai táborban léptem fel. A gyermekközönség számomra a meghatározó, a kicsik csillogó szeménél és kacagásánál nincs nagyobb érdem. Azonban a Gömöri Múzeum igazgatójának, Zsuponyóné Újváry Máriának a kedves kérését nem tudtam elutasítani. Örömömre szolgált, hogy az idős emberek éppúgy élvezték az előadást, mint a gyerekek. Különösen boldoggá tett, hogy a legidősebb unokámmal mutattuk be a trükköket. Hétköznapi tárgyakkal - fakanállal, papírral, tányérral, pohárral, kötéllel, szívószál, függönykarikával, spárgával – dolgozom, hangsúlyozva, hogy otthoni kellékekkel is meg lehet örvendeztetni valakit. Mivel az origamival a magyarországi megjelenésétől kezdve foglalkozom, az egyik kedvenc mutatványom, mely a közönség tetszését is elnyerte, egy darumadár bekötött szemmel történő kihajtogatása volt. – tájékoztatott a rendezvényről Neszádeli Gyula

További híreink

Intézmények nevezhetnek még a Kolorfutásra

Dátum: 2024. szept 03. 18:57

Csak pár napra és csak pár száz regisztráció erejéig újranyílt a BorsodChem Kolorfutás nevezési ablaka meghatározott csoportok részére.

Kazincbarcikai rendőr kapta a Tündik Csaba-díjat

Dátum: 2024. szept 03. 14:32

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője négy éve alapított díjat az egykor tragikus hirtelenséggel elhunyt bűnügyi osztályvezető, az emberként és rendőrként is kimagasló kvalitású Tündik Csaba emlékének megőrzésére.

Tanszercsomag érkezett a városvezetőktől

Dátum: 2024. szept 03. 08:58

Minden kazincbarcikai általános iskolás diák tanszercsomagot kapott a város önkormányzatától. A változó tartalmú pakkot a 2024/25-ös tanév elején vehették át a tanulók. A városvezetők minden iskolába személyesen mentek el.

BorsodChem Kolorfutás 2024

Dátum: 2024. szept 02. 11:04

Szeptember 21-én újra elrajtol a BorsodChem Kolorfutás. Cikkünket folyamatosan frissítjük a programmal kapcsolatos tudnivalókkal. Az esemény az útvonal miatt forgalmirend-változásokkal jár, térképen mutatjuk, mire kell számítani.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk