KolorTV élőben

https://kolorline.hu/Hétköznapi varázslat

Hétköznapi varázslat

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Az idősek hónapja alkalmából Neszádeli Gyula Barcika Art – díjas bőr – és papírműves, Putnokon, a Holló László Galériában teljesen új szerepkörben mutatkozott be a helybeli szépkorúak előtt, október 29-én.

A Wlassics Gyula – díjas alkotó, aki az origami terén szintén jelentős eredményeket tudhat magáénak, több mint egy órás bűvészműsorral kápráztatta el a megjelenteket.


Neszádeli Gyula "munka" közben    Fotó: Zsuponyóné Újváry Mária

- Három évvel ezelőtt elevenítettem fel újra a bűvésztudásomat. Unokáimnak szerettem volna ezzel örömet szerezni, aztán kibővült a kör, többek között a volt munkahelyemen és iskolai táborban léptem fel. A gyermekközönség számomra a meghatározó, a kicsik csillogó szeménél és kacagásánál nincs nagyobb érdem. Azonban a Gömöri Múzeum igazgatójának, Zsuponyóné Újváry Máriának a kedves kérését nem tudtam elutasítani. Örömömre szolgált, hogy az idős emberek éppúgy élvezték az előadást, mint a gyerekek. Különösen boldoggá tett, hogy a legidősebb unokámmal mutattuk be a trükköket. Hétköznapi tárgyakkal - fakanállal, papírral, tányérral, pohárral, kötéllel, szívószál, függönykarikával, spárgával – dolgozom, hangsúlyozva, hogy otthoni kellékekkel is meg lehet örvendeztetni valakit. Mivel az origamival a magyarországi megjelenésétől kezdve foglalkozom, az egyik kedvenc mutatványom, mely a közönség tetszését is elnyerte, egy darumadár bekötött szemmel történő kihajtogatása volt. – tájékoztatott a rendezvényről Neszádeli Gyula

További híreink

Rács mögött a putnoki baltás rablók (Frissítve!)

Dátum: 2019. jan 15. 11:59

A rendőrök őrizetbe vették azt a két rablót, akik még hétfőn rátámadtak egy apára és fiára Putnokon.

Lehetőség 240 l űrmértékű szelektív edényzetre

Dátum: 2019. jan 14. 10:10

Lehetőség van a 2016. év folyamán átvett 120 l űrmértékű szeletív edényzetek 240 l űrmértékűre történő cseréjére.

Szoros időközi önkormányzati választáson az MSZP-DK jelöltje nyert Sajószentpéteren

Dátum: 2019. jan 14. 10:09

A sajószentpéteri 1. egyéni választókerület korábbi jobbikos önkormányzati képviselőjének, Hernádi Norbertnek a halála miatt kellett időközi választást kiírni a településen, melyen összesen hat jelölt indult.

Újévi koncert Illényi Katicával

Dátum: 2019. jan 13. 11:17

Újévi koncert keretében köszöntötte Kazincbarcika városa a 2019-es évet január 11-én és 12-én az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. A kétnapos eseményen fellépett Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész és a Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény „MELÓDIA” kamarazenekara.

KolorTV élőben

Programajánló

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

A bükki füvesember Ózdon

Ózd

Retro Game - Évnyitó

Berente

Floorball Diákolimpia® Országos Döntő - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Harcban a Delfinek

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk