https://kolorline.hu/Hétköznapi varázslat

Hétköznapi varázslat

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Az idősek hónapja alkalmából Neszádeli Gyula Barcika Art – díjas bőr – és papírműves, Putnokon, a Holló László Galériában teljesen új szerepkörben mutatkozott be a helybeli szépkorúak előtt, október 29-én.

A Wlassics Gyula – díjas alkotó, aki az origami terén szintén jelentős eredményeket tudhat magáénak, több mint egy órás bűvészműsorral kápráztatta el a megjelenteket.


Neszádeli Gyula "munka" közben    Fotó: Zsuponyóné Újváry Mária

- Három évvel ezelőtt elevenítettem fel újra a bűvésztudásomat. Unokáimnak szerettem volna ezzel örömet szerezni, aztán kibővült a kör, többek között a volt munkahelyemen és iskolai táborban léptem fel. A gyermekközönség számomra a meghatározó, a kicsik csillogó szeménél és kacagásánál nincs nagyobb érdem. Azonban a Gömöri Múzeum igazgatójának, Zsuponyóné Újváry Máriának a kedves kérését nem tudtam elutasítani. Örömömre szolgált, hogy az idős emberek éppúgy élvezték az előadást, mint a gyerekek. Különösen boldoggá tett, hogy a legidősebb unokámmal mutattuk be a trükköket. Hétköznapi tárgyakkal - fakanállal, papírral, tányérral, pohárral, kötéllel, szívószál, függönykarikával, spárgával – dolgozom, hangsúlyozva, hogy otthoni kellékekkel is meg lehet örvendeztetni valakit. Mivel az origamival a magyarországi megjelenésétől kezdve foglalkozom, az egyik kedvenc mutatványom, mely a közönség tetszését is elnyerte, egy darumadár bekötött szemmel történő kihajtogatása volt. – tájékoztatott a rendezvényről Neszádeli Gyula

További híreink

Az égben maradt repülő - Kezdődik a színházi évad az Egressyben

Dátum: 2018. nov 20. 15:00

A Turay Ida Színház, Edith Piaf életét bemutató zenés darabjával „Az égben maradt repülő” mai előadásával megkezdődik a 2018/2019-es színházi évad az Egressy Béni Művelődési Központban.

Asztalitenisz Diákolimpia Körzeti Döntő Kazincbarcikán

Dátum: 2018. nov 19. 16:20

Az Asztalitenisz Diákolimpia kapcsán rendeztek körzeti döntőt November 19-én a Kazincbarcikai Sportközpontban.

Tűz a Hámán Katón

Dátum: 2018. nov 18. 16:12

Egy önkormányzati tulajdonú lakás kiégett, több pedig megrongálódott Kazincbarcikán november 18-án délután.

Régi adósság a Fő tér felújítása

Dátum: 2018. nov 18. 14:20

Az 1979-ben átadott Fő tér korszerűsítését, a mai kor követelményeihez igazodó megszépítését régóta terveztük – emelte ki Szitka Péter polgármester. A meglévő járdák új burkolatot kaptak, valamint új sétányokat alakítottak ki.

Programajánló

Turay Ida Színház: Égben maradt repülő

Kazincbarcika- Egressy Béni Művelődési Központ

Színházi évad 2018/2019

Kazincbarcika

60 alkotó év

Kazincbarcika

Legyél Te is Szuperhős

Ózd - Nemzeti Filmtörténeti Élménypark

XII. Krumplis Lángos Fesztivál

Bánhorváti - Tornacsarnok és környéke

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk