https://kolorline.hu/Folytatódik az intézmények energetikai korszerűsítése Putnokon

Folytatódik az intézmények energetikai korszerűsítése Putnokon

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Putnok Város Önkormányzata a Top – 3.2.1-15-BO1-2016-00013 azonosító számú „Önkormányzati épületek korszerűsítése megújuló energia felhasználásával Putnokon” elnevezésű projekt keretében öt, a város tulajdonában lévő középületet szerelt fel napelemekkel.

A Széchenyi 2020 program keretében elnyert támogatás összege 52,59 millió Ft. A megújuló-energiaforrás hasznosításából nyert energiával ellátott középületek a PHSZKVárosi Egészségügyi központja; a Családsegítő szolgálat; Putnok Városháza, a Soldos Emília Óvoda Tompa úti és Móricz Zsigmond úti telephelye. A háztartási méretű kiserőmű fotovillamos rendszer kialakítása saját villamosenergia-igény kielégítése céljából történt. A beruházás során megtörtént a napelemek és tartóelemeik beszerzése és telepítése, a helyi elektromos rendszerhez, illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz szükséges elemek (pl.inverterek, kétirányú mérők) rögzítő eszközök és a megtermelt villamos energiát mérő eszközök beszerzése, valamint a belső csatlakozáshoz szükséges hálózatok kiépítése. Az érintett épületekben összesen 306 db napelemet szereltek fel, melyek energiahozama 99 323 kWh, a rendszer teljesítménye: 82,62 kWp. A fejlesztés során javul a környezeti állapot és környezetbiztonság, csökken az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása. A projekt megvalósításának várható eredménye, hogy a beruházás után a fenntartási költségek csökkennek, ezáltal több forrás marad egyéb fejlesztésekre, amely hozzájárul az életkörülmények javulásához. 

 

További híreink

Intézmények nevezhetnek még a Kolorfutásra

Dátum: 2024. szept 03. 18:57

Csak pár napra és csak pár száz regisztráció erejéig újranyílt a BorsodChem Kolorfutás nevezési ablaka meghatározott csoportok részére.

Kazincbarcikai rendőr kapta a Tündik Csaba-díjat

Dátum: 2024. szept 03. 14:32

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője négy éve alapított díjat az egykor tragikus hirtelenséggel elhunyt bűnügyi osztályvezető, az emberként és rendőrként is kimagasló kvalitású Tündik Csaba emlékének megőrzésére.

Tanszercsomag érkezett a városvezetőktől

Dátum: 2024. szept 03. 08:58

Minden kazincbarcikai általános iskolás diák tanszercsomagot kapott a város önkormányzatától. A változó tartalmú pakkot a 2024/25-ös tanév elején vehették át a tanulók. A városvezetők minden iskolába személyesen mentek el.

BorsodChem Kolorfutás 2024

Dátum: 2024. szept 02. 11:04

Szeptember 21-én újra elrajtol a BorsodChem Kolorfutás. Cikkünket folyamatosan frissítjük a programmal kapcsolatos tudnivalókkal. Az esemény az útvonal miatt forgalmirend-változásokkal jár, térképen mutatjuk, mire kell számítani.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk