https://kolorline.hu/12 és 9 év fegyház a brutális sajóbábonyi gyilkosoknak első fokon

12 és 9 év fegyház a brutális sajóbábonyi gyilkosoknak első fokon

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított büntetőeljárásban hirdetett ítéletet tegnap a Miskolci Törvényszék.

A baráti viszonyt ápoló elkövetők még 2015 nyarán az ismerőseikkel beszélgetve döbbentek rá, hogy nem tudják meggyújtani cigarettájukat így a probléma megoldását a lehető leggyorsabban próbálták véghez vinni. Este 11 órakor egyszerűen berúgták az áldozat, egy sajóbábonyi 78 éves néni lakásának az ajtaját és tüzet, valamint pénzt követeltek tőle.

Mikor az idős nő, a fenyegetés ellenére sem volt hajlandó sem tüzet, sem pénzt átadni egyikük az ágyban fekvő idős nőt fejen rúgta, miközben társa egy seprűnyéllel és ököllel kezdte ütlegelni.
A két fiatal ezután átkutatta a lakást, de mivel nem találtak készpénzt távoztak. a tetthelyről, ahol a magatehetetlen asszonyt másnap reggel találták meg hozzátartozói. Az áldozatot ugyan kórházba szállították, ahonnan később otthonába bocsátották, de ekkor már nem tudott magáról gondoskodni, és néhány nap múlva, ismételt kórházba szállítása után július 20-án meghalt.
A bíróság az elsőrendű vádlottat 12 év fegyházra míg társát, aki a cselekmény elkövetésekor még a 16. életévét sem töltötte be, 9 év, fiatalkorúak börtönében leöltetendő szabadságvesztésre ítélte.
Az ítélet meghozatalakor enyhítő körülmény volt az időmúlás és a vádlottak személyiségzavara. A bíróság súlyosító körülményként értékelte többek közt, hogy az első rendű vádlott büntetett előéletű, és hogy nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel követték el az emberölést.
A két fiatal gyilkos és védőik felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek, így az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik majd, addig a vádlottak előzetes letartóztatásban maradnak.

További híreink

Nemzetközi judo verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2018. dec 12. 11:10

Kazincbarcikán immár IV. alkalommal került megrendezett Judo Csillagok – Mikulás kupa.

Megújult az imolai református templom

Dátum: 2018. dec 12. 11:06

Új külsővel várja a híveket az imolai református templom

A karácsonyi házikó

Dátum: 2018. dec 11. 17:40

Adni jó!

Ismét szalagot tűztek a középiskolások

Dátum: 2018. dec 11. 14:05

Felavatták iskoláik szalagját a kazincbarcikai középiskolások december 7-én. Két iskolában is ünnepséget tartottak a városban péntek este.

Programajánló

Édes karácsony! Süteménysütő verseny

Kazincbarcika

Nemzetek Kupája - Teke

Kazincbarcika

Karácsony Felső-Barcikán

Kazincbarcika

Szekeres Adrien Adventi koncertje

Kazincbarcika

Angyali érintés - Kissné Király Piroska kiállítása

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk