https://kolorline.hu/12 és 9 év fegyház a brutális sajóbábonyi gyilkosoknak első fokon

12 és 9 év fegyház a brutális sajóbábonyi gyilkosoknak első fokon

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított büntetőeljárásban hirdetett ítéletet tegnap a Miskolci Törvényszék.

A baráti viszonyt ápoló elkövetők még 2015 nyarán az ismerőseikkel beszélgetve döbbentek rá, hogy nem tudják meggyújtani cigarettájukat így a probléma megoldását a lehető leggyorsabban próbálták véghez vinni. Este 11 órakor egyszerűen berúgták az áldozat, egy sajóbábonyi 78 éves néni lakásának az ajtaját és tüzet, valamint pénzt követeltek tőle.

Mikor az idős nő, a fenyegetés ellenére sem volt hajlandó sem tüzet, sem pénzt átadni egyikük az ágyban fekvő idős nőt fejen rúgta, miközben társa egy seprűnyéllel és ököllel kezdte ütlegelni.
A két fiatal ezután átkutatta a lakást, de mivel nem találtak készpénzt távoztak. a tetthelyről, ahol a magatehetetlen asszonyt másnap reggel találták meg hozzátartozói. Az áldozatot ugyan kórházba szállították, ahonnan később otthonába bocsátották, de ekkor már nem tudott magáról gondoskodni, és néhány nap múlva, ismételt kórházba szállítása után július 20-án meghalt.
A bíróság az elsőrendű vádlottat 12 év fegyházra míg társát, aki a cselekmény elkövetésekor még a 16. életévét sem töltötte be, 9 év, fiatalkorúak börtönében leöltetendő szabadságvesztésre ítélte.
Az ítélet meghozatalakor enyhítő körülmény volt az időmúlás és a vádlottak személyiségzavara. A bíróság súlyosító körülményként értékelte többek közt, hogy az első rendű vádlott büntetett előéletű, és hogy nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel követték el az emberölést.
A két fiatal gyilkos és védőik felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek, így az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik majd, addig a vádlottak előzetes letartóztatásban maradnak.

További híreink

Elmélet és gyakorlat, Fizikaverseny a Szaléziban

Dátum: 2019. febr 22. 17:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium harmincnegyedik alkalommal rendezte meg a Nagy László Fizikaversenyt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gimnazisták részére.

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell”

Dátum: 2019. febr 22. 16:30

III. Senior Sportkavalkád a Don Bosco Sportcsarnokban

Stabil, feszes és felelősségteljes gazdálkodásra lesz szükség 2019-ben is

Dátum: 2019. febr 22. 15:11

Február 14-én, közel három­órás testületi ülésen tárgyalta Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei költségvetést. A több mint 120 oldalas, részletes testületi anyagban egyértelműen látszik, hogy a megközelítőleg 2.6 milliárd forintos kormányzati elvonások ellenére stabil lábakon áll a város.

A kicsik és az idősek is farsangoltak

Dátum: 2019. febr 22. 15:04

A héten tovább folytatódtak a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ intézményeiben a farsangi mulatságok. A jeles alkalom kapcsán ezúttal az I.sz. Bölcsibe és az Időskorúak Gondozóházába is jelmezbe bújtak a kicsik és az idősek is.

Programajánló

Amerre még nem jártunk

Tardona

Szezon első motorozása

Dédestapolcsány

Szécsi Pál emlékkoncert Nőnap alkalmából!

Sajószentpéter

Állásbörze az Északkal - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk