https://kolorline.hu/12 és 9 év fegyház a brutális sajóbábonyi gyilkosoknak első fokon

12 és 9 év fegyház a brutális sajóbábonyi gyilkosoknak első fokon

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított büntetőeljárásban hirdetett ítéletet tegnap a Miskolci Törvényszék.

A baráti viszonyt ápoló elkövetők még 2015 nyarán az ismerőseikkel beszélgetve döbbentek rá, hogy nem tudják meggyújtani cigarettájukat így a probléma megoldását a lehető leggyorsabban próbálták véghez vinni. Este 11 órakor egyszerűen berúgták az áldozat, egy sajóbábonyi 78 éves néni lakásának az ajtaját és tüzet, valamint pénzt követeltek tőle.

Mikor az idős nő, a fenyegetés ellenére sem volt hajlandó sem tüzet, sem pénzt átadni egyikük az ágyban fekvő idős nőt fejen rúgta, miközben társa egy seprűnyéllel és ököllel kezdte ütlegelni.
A két fiatal ezután átkutatta a lakást, de mivel nem találtak készpénzt távoztak. a tetthelyről, ahol a magatehetetlen asszonyt másnap reggel találták meg hozzátartozói. Az áldozatot ugyan kórházba szállították, ahonnan később otthonába bocsátották, de ekkor már nem tudott magáról gondoskodni, és néhány nap múlva, ismételt kórházba szállítása után július 20-án meghalt.
A bíróság az elsőrendű vádlottat 12 év fegyházra míg társát, aki a cselekmény elkövetésekor még a 16. életévét sem töltötte be, 9 év, fiatalkorúak börtönében leöltetendő szabadságvesztésre ítélte.
Az ítélet meghozatalakor enyhítő körülmény volt az időmúlás és a vádlottak személyiségzavara. A bíróság súlyosító körülményként értékelte többek közt, hogy az első rendű vádlott büntetett előéletű, és hogy nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel követték el az emberölést.
A két fiatal gyilkos és védőik felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek, így az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik majd, addig a vádlottak előzetes letartóztatásban maradnak.

További híreink

Intézmények nevezhetnek még a Kolorfutásra

Dátum: 2024. szept 03. 18:57

Csak pár napra és csak pár száz regisztráció erejéig újranyílt a BorsodChem Kolorfutás nevezési ablaka meghatározott csoportok részére.

Kazincbarcikai rendőr kapta a Tündik Csaba-díjat

Dátum: 2024. szept 03. 14:32

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője négy éve alapított díjat az egykor tragikus hirtelenséggel elhunyt bűnügyi osztályvezető, az emberként és rendőrként is kimagasló kvalitású Tündik Csaba emlékének megőrzésére.

Tanszercsomag érkezett a városvezetőktől

Dátum: 2024. szept 03. 08:58

Minden kazincbarcikai általános iskolás diák tanszercsomagot kapott a város önkormányzatától. A változó tartalmú pakkot a 2024/25-ös tanév elején vehették át a tanulók. A városvezetők minden iskolába személyesen mentek el.

BorsodChem Kolorfutás 2024

Dátum: 2024. szept 02. 11:04

Szeptember 21-én újra elrajtol a BorsodChem Kolorfutás. Cikkünket folyamatosan frissítjük a programmal kapcsolatos tudnivalókkal. Az esemény az útvonal miatt forgalmirend-változásokkal jár, térképen mutatjuk, mire kell számítani.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk