https://kolorline.hu/12 és 9 év fegyház a brutális sajóbábonyi gyilkosoknak első fokon

12 és 9 év fegyház a brutális sajóbábonyi gyilkosoknak első fokon

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított büntetőeljárásban hirdetett ítéletet tegnap a Miskolci Törvényszék.

A baráti viszonyt ápoló elkövetők még 2015 nyarán az ismerőseikkel beszélgetve döbbentek rá, hogy nem tudják meggyújtani cigarettájukat így a probléma megoldását a lehető leggyorsabban próbálták véghez vinni. Este 11 órakor egyszerűen berúgták az áldozat, egy sajóbábonyi 78 éves néni lakásának az ajtaját és tüzet, valamint pénzt követeltek tőle.

Mikor az idős nő, a fenyegetés ellenére sem volt hajlandó sem tüzet, sem pénzt átadni egyikük az ágyban fekvő idős nőt fejen rúgta, miközben társa egy seprűnyéllel és ököllel kezdte ütlegelni.
A két fiatal ezután átkutatta a lakást, de mivel nem találtak készpénzt távoztak. a tetthelyről, ahol a magatehetetlen asszonyt másnap reggel találták meg hozzátartozói. Az áldozatot ugyan kórházba szállították, ahonnan később otthonába bocsátották, de ekkor már nem tudott magáról gondoskodni, és néhány nap múlva, ismételt kórházba szállítása után július 20-án meghalt.
A bíróság az elsőrendű vádlottat 12 év fegyházra míg társát, aki a cselekmény elkövetésekor még a 16. életévét sem töltötte be, 9 év, fiatalkorúak börtönében leöltetendő szabadságvesztésre ítélte.
Az ítélet meghozatalakor enyhítő körülmény volt az időmúlás és a vádlottak személyiségzavara. A bíróság súlyosító körülményként értékelte többek közt, hogy az első rendű vádlott büntetett előéletű, és hogy nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel követték el az emberölést.
A két fiatal gyilkos és védőik felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek, így az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik majd, addig a vádlottak előzetes letartóztatásban maradnak.

További híreink

A háromszoros kupagyőztes Németh Szabolcs edzőként folytatja tovább

Dátum: 2019. máj 19. 13:50

A hatvankilencszeres magyar válogatott röplabdázó a Fatum-Nyíregyháza kispadján

Fiatal sakkosok a Mezeyben

Dátum: 2019. máj 18. 11:58

III. Kolorcity Open címmel egyéni és csapat utánpótlás sakkversenyt szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sakkszövetség és Kazincbarcika Város Önkormányzata május 18-án a Mezey István Művészeti Központban.

Figyelem! Csalók járják a várost - pénzt kérnek, radiátorcserét ígérnek

Dátum: 2019. máj 16. 13:58

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy Kazincbarcikán zöld munkaruhában csalók járják a várost, akik szolgáltatónak adják ki magukat.

Elmaradt a pontszerzés

Dátum: 2019. máj 15. 15:29

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 37. fordulójában az ETO FC Győr együttesét látta vendégül a Kazincbarcika.

Programajánló

Kassai Thália Színház: A Montmartre-i ibolya

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

Porfogó

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Somodi-Hornyák Szilárd: "Porfogó" kiállítás

Kazincbarcika

Gyere és fuss velünk a sérült gyermekekért!"

Sajóbábony

III. Fitness Day Kazincbarcika

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk