https://kolorline.hu/A töltött káposzta volt a sláger Sajókazán

A töltött káposzta volt a sláger Sajókazán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A káposzta a legelterjedtebb zöldségfélék közé tartozik. A szakácsművészetben igen változatos módon felhasználható, hiszen nemcsak friss saláta, hanem párolva köret, kolbásszal, apróhússal leves, rizzsel kombinálva egytálétel formájában is fogyasztható, de változatos főzelék, tésztaétel, sütemény, savanyúság is készíthető belőle.


Fotók: Szűcs Mara

A hazai konyhaművészet elengedhetetlen fogása – főként ünnepek tájékán – a töltött káposzta. Ez a nagyszerű zöldség, mely már a Kr. e. II. évezredben ismert volt a Földközi-tenger partvidékén, egészségünkre is jótékony hatással van, mivel nagy mennyiségben tartalmaz A-, B-, C- és U-vitamint, káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort és vasat. Eme közkedvelt konyhai alapanyag adta a „Kazai Káposztafesztivál” ötletét, melyet idén harmadik alkalommal rendeztek meg. A fesztivál a mulatozáson kívül gasztronómiai megmérettetést is jelentett, hiszen az előzőleg meghirdetett versenyre mindenféle, káposztából készült ételt vártak a zsűri asztalára.

A vigadni vágyók november 24-én gyűltek össze a Radvánszky Béla Művelődési Házban. A megjelenteket a Kazai Nótakör dalcsokra fogadta, amit stílszerűen a „Káposzta, káposzta” című nótával kezdtek, majd a helyi Akkord Színpad amatőr színészei szórakoztatták a közönséget. A Velezd Néptáncegyüttes műsorát követően hirdették ki a főzőverseny eredményét. A győztes az Ambrózia Étterem kuponjával lett gazdagabb. A vacsora elköltése és a tombolanyeremények kihúzása után hajnalig tartó tánc vette kezdetét, melynek talpalávalóját Takács Attila húzta.

 

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk