https://kolorline.hu/A töltött káposzta volt a sláger Sajókazán

A töltött káposzta volt a sláger Sajókazán

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A káposzta a legelterjedtebb zöldségfélék közé tartozik. A szakácsművészetben igen változatos módon felhasználható, hiszen nemcsak friss saláta, hanem párolva köret, kolbásszal, apróhússal leves, rizzsel kombinálva egytálétel formájában is fogyasztható, de változatos főzelék, tésztaétel, sütemény, savanyúság is készíthető belőle.


Fotók: Szűcs Mara

A hazai konyhaművészet elengedhetetlen fogása – főként ünnepek tájékán – a töltött káposzta. Ez a nagyszerű zöldség, mely már a Kr. e. II. évezredben ismert volt a Földközi-tenger partvidékén, egészségünkre is jótékony hatással van, mivel nagy mennyiségben tartalmaz A-, B-, C- és U-vitamint, káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort és vasat. Eme közkedvelt konyhai alapanyag adta a „Kazai Káposztafesztivál” ötletét, melyet idén harmadik alkalommal rendeztek meg. A fesztivál a mulatozáson kívül gasztronómiai megmérettetést is jelentett, hiszen az előzőleg meghirdetett versenyre mindenféle, káposztából készült ételt vártak a zsűri asztalára.

A vigadni vágyók november 24-én gyűltek össze a Radvánszky Béla Művelődési Házban. A megjelenteket a Kazai Nótakör dalcsokra fogadta, amit stílszerűen a „Káposzta, káposzta” című nótával kezdtek, majd a helyi Akkord Színpad amatőr színészei szórakoztatták a közönséget. A Velezd Néptáncegyüttes műsorát követően hirdették ki a főzőverseny eredményét. A győztes az Ambrózia Étterem kuponjával lett gazdagabb. A vacsora elköltése és a tombolanyeremények kihúzása után hajnalig tartó tánc vette kezdetét, melynek talpalávalóját Takács Attila húzta.

 

További híreink

Elmélet és gyakorlat, Fizikaverseny a Szaléziban

Dátum: 2019. febr 22. 17:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium harmincnegyedik alkalommal rendezte meg a Nagy László Fizikaversenyt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gimnazisták részére.

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell”

Dátum: 2019. febr 22. 16:30

III. Senior Sportkavalkád a Don Bosco Sportcsarnokban

Stabil, feszes és felelősségteljes gazdálkodásra lesz szükség 2019-ben is

Dátum: 2019. febr 22. 15:11

Február 14-én, közel három­órás testületi ülésen tárgyalta Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei költségvetést. A több mint 120 oldalas, részletes testületi anyagban egyértelműen látszik, hogy a megközelítőleg 2.6 milliárd forintos kormányzati elvonások ellenére stabil lábakon áll a város.

A kicsik és az idősek is farsangoltak

Dátum: 2019. febr 22. 15:04

A héten tovább folytatódtak a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ intézményeiben a farsangi mulatságok. A jeles alkalom kapcsán ezúttal az I.sz. Bölcsibe és az Időskorúak Gondozóházába is jelmezbe bújtak a kicsik és az idősek is.

Programajánló

Amerre még nem jártunk

Tardona

Szezon első motorozása

Dédestapolcsány

Szécsi Pál emlékkoncert Nőnap alkalmából!

Sajószentpéter

Állásbörze az Északkal - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk