https://kolorline.hu/A töltött káposzta volt a sláger Sajókazán

A töltött káposzta volt a sláger Sajókazán

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A káposzta a legelterjedtebb zöldségfélék közé tartozik. A szakácsművészetben igen változatos módon felhasználható, hiszen nemcsak friss saláta, hanem párolva köret, kolbásszal, apróhússal leves, rizzsel kombinálva egytálétel formájában is fogyasztható, de változatos főzelék, tésztaétel, sütemény, savanyúság is készíthető belőle.


Fotók: Szűcs Mara

A hazai konyhaművészet elengedhetetlen fogása – főként ünnepek tájékán – a töltött káposzta. Ez a nagyszerű zöldség, mely már a Kr. e. II. évezredben ismert volt a Földközi-tenger partvidékén, egészségünkre is jótékony hatással van, mivel nagy mennyiségben tartalmaz A-, B-, C- és U-vitamint, káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort és vasat. Eme közkedvelt konyhai alapanyag adta a „Kazai Káposztafesztivál” ötletét, melyet idén harmadik alkalommal rendeztek meg. A fesztivál a mulatozáson kívül gasztronómiai megmérettetést is jelentett, hiszen az előzőleg meghirdetett versenyre mindenféle, káposztából készült ételt vártak a zsűri asztalára.

A vigadni vágyók november 24-én gyűltek össze a Radvánszky Béla Művelődési Házban. A megjelenteket a Kazai Nótakör dalcsokra fogadta, amit stílszerűen a „Káposzta, káposzta” című nótával kezdtek, majd a helyi Akkord Színpad amatőr színészei szórakoztatták a közönséget. A Velezd Néptáncegyüttes műsorát követően hirdették ki a főzőverseny eredményét. A győztes az Ambrózia Étterem kuponjával lett gazdagabb. A vacsora elköltése és a tombolanyeremények kihúzása után hajnalig tartó tánc vette kezdetét, melynek talpalávalóját Takács Attila húzta.

 

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk