https://kolorline.hu/A töltött káposzta volt a sláger Sajókazán

A töltött káposzta volt a sláger Sajókazán

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A káposzta a legelterjedtebb zöldségfélék közé tartozik. A szakácsművészetben igen változatos módon felhasználható, hiszen nemcsak friss saláta, hanem párolva köret, kolbásszal, apróhússal leves, rizzsel kombinálva egytálétel formájában is fogyasztható, de változatos főzelék, tésztaétel, sütemény, savanyúság is készíthető belőle.


Fotók: Szűcs Mara

A hazai konyhaművészet elengedhetetlen fogása – főként ünnepek tájékán – a töltött káposzta. Ez a nagyszerű zöldség, mely már a Kr. e. II. évezredben ismert volt a Földközi-tenger partvidékén, egészségünkre is jótékony hatással van, mivel nagy mennyiségben tartalmaz A-, B-, C- és U-vitamint, káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort és vasat. Eme közkedvelt konyhai alapanyag adta a „Kazai Káposztafesztivál” ötletét, melyet idén harmadik alkalommal rendeztek meg. A fesztivál a mulatozáson kívül gasztronómiai megmérettetést is jelentett, hiszen az előzőleg meghirdetett versenyre mindenféle, káposztából készült ételt vártak a zsűri asztalára.

A vigadni vágyók november 24-én gyűltek össze a Radvánszky Béla Művelődési Házban. A megjelenteket a Kazai Nótakör dalcsokra fogadta, amit stílszerűen a „Káposzta, káposzta” című nótával kezdtek, majd a helyi Akkord Színpad amatőr színészei szórakoztatták a közönséget. A Velezd Néptáncegyüttes műsorát követően hirdették ki a főzőverseny eredményét. A győztes az Ambrózia Étterem kuponjával lett gazdagabb. A vacsora elköltése és a tombolanyeremények kihúzása után hajnalig tartó tánc vette kezdetét, melynek talpalávalóját Takács Attila húzta.

 

További híreink

Nemzetközi judo verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2018. dec 12. 11:10

Kazincbarcikán immár IV. alkalommal került megrendezett Judo Csillagok – Mikulás kupa.

Megújult az imolai református templom

Dátum: 2018. dec 12. 11:06

Új külsővel várja a híveket az imolai református templom

A karácsonyi házikó

Dátum: 2018. dec 11. 17:40

Adni jó!

Ismét szalagot tűztek a középiskolások

Dátum: 2018. dec 11. 14:05

Felavatták iskoláik szalagját a kazincbarcikai középiskolások december 7-én. Két iskolában is ünnepséget tartottak a városban péntek este.

Programajánló

Édes karácsony! Süteménysütő verseny

Kazincbarcika

Nemzetek Kupája - Teke

Kazincbarcika

Karácsony Felső-Barcikán

Kazincbarcika

Szekeres Adrien Adventi koncertje

Kazincbarcika

Angyali érintés - Kissné Király Piroska kiállítása

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk