https://kolorline.hu/A tánc az életük

A tánc az életük

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Sólyom Attila tánctanár által alapított sajószentpéteri Freedance 2008 TSE tíz éve működik a mostani felállásban, mely a Magyar Táncsport Szövetség tagjaként eredményesen vesz részt egyéni, illetve formációs bajnokságokon.


Fotók: Heiszman Adrienn

A csoport 10-21 év körüli fiatalokból áll, akik nagy szerepet vállalnak a versenytánc népszerűsítésében. Kilencedik éve már, hogy az egyesület tagjai gálaműsor keretében városuk nyilvánossága előtt mutatják meg tudásukat. A Sajószentpéteri Kulturális Központban megrendezett eseményen természetesen idén sem egyedüli előadóként álltak a közönség elé. A hagyományokhoz híven rajtuk kívül még kilenc meghívott vendég lépett színpadra.

Az elmúlt időszakban voltak visszatérő együttesek, de mindig lehetőséget kaptak új csoportok is a bemutatkozásra. A” IX. Sajószentpéteri Formációs és Tánc-Gálán” első ízben szerepeltek a Diósgyőri Jazz Tánc-Club tagjai, az itt előadott műsorukkal debütáltak az Edelény Dance-Club gyermektáncosai. Ugyancsak először láthatta a helyi publikum a Miskolcz-Revital TSE, valamint a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola táncosait. A korábbi fellépők közül Miskolcról érkezett a Kaffka Alapfokú Művészeti Iskola tánccsoportja, valamint a Ködmön Formációs Táncegyüttes. A gálán részt vett  Rozsnyóról a Sambed Táncklub és a rimaszombati TK Impulz képviseletében Sólyom Dániel partnerével, Zuzana Siminska-val és a Premier Alapfokú Művészeti Iskola tanulói.

A megszokottaknak megfelelően a közreműködő csapatok széleskörű programmal kápráztatták el a jelenlévőket. A gálán nagyobb szerepet kapott a társas- és formációs tánc, azonban jazz táncokat, mazsorett bemutatót és zumba alapú koreográfiákat is megcsodálhattak a nézők.

A jeles szakértők, Fügeczkiné Balogh Mária a miskolci Ködmön TSE alapítója, Simon Csaba, az egyesület jelenlegi vezetője és tánctanára, valamint Somogyi Éva táncpedagógus a Miskolci Kaffka AMI tanára a gála végén egy rövid értékelést és véleményt alkottak a csoportokról illetve a rendezvényről.

 

További híreink

Nemzetközi judo verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2018. dec 12. 11:10

Kazincbarcikán immár IV. alkalommal került megrendezett Judo Csillagok – Mikulás kupa.

Megújult az imolai református templom

Dátum: 2018. dec 12. 11:06

Új külsővel várja a híveket az imolai református templom

A karácsonyi házikó

Dátum: 2018. dec 11. 17:40

Adni jó!

Ismét szalagot tűztek a középiskolások

Dátum: 2018. dec 11. 14:05

Felavatták iskoláik szalagját a kazincbarcikai középiskolások december 7-én. Két iskolában is ünnepséget tartottak a városban péntek este.

Programajánló

Édes karácsony! Süteménysütő verseny

Kazincbarcika

Nemzetek Kupája - Teke

Kazincbarcika

Karácsony Felső-Barcikán

Kazincbarcika

Szekeres Adrien Adventi koncertje

Kazincbarcika

Angyali érintés - Kissné Király Piroska kiállítása

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk