https://kolorline.hu/A tánc az életük

A tánc az életük

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Sólyom Attila tánctanár által alapított sajószentpéteri Freedance 2008 TSE tíz éve működik a mostani felállásban, mely a Magyar Táncsport Szövetség tagjaként eredményesen vesz részt egyéni, illetve formációs bajnokságokon.


Fotók: Heiszman Adrienn

A csoport 10-21 év körüli fiatalokból áll, akik nagy szerepet vállalnak a versenytánc népszerűsítésében. Kilencedik éve már, hogy az egyesület tagjai gálaműsor keretében városuk nyilvánossága előtt mutatják meg tudásukat. A Sajószentpéteri Kulturális Központban megrendezett eseményen természetesen idén sem egyedüli előadóként álltak a közönség elé. A hagyományokhoz híven rajtuk kívül még kilenc meghívott vendég lépett színpadra.

Az elmúlt időszakban voltak visszatérő együttesek, de mindig lehetőséget kaptak új csoportok is a bemutatkozásra. A” IX. Sajószentpéteri Formációs és Tánc-Gálán” első ízben szerepeltek a Diósgyőri Jazz Tánc-Club tagjai, az itt előadott műsorukkal debütáltak az Edelény Dance-Club gyermektáncosai. Ugyancsak először láthatta a helyi publikum a Miskolcz-Revital TSE, valamint a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola táncosait. A korábbi fellépők közül Miskolcról érkezett a Kaffka Alapfokú Művészeti Iskola tánccsoportja, valamint a Ködmön Formációs Táncegyüttes. A gálán részt vett  Rozsnyóról a Sambed Táncklub és a rimaszombati TK Impulz képviseletében Sólyom Dániel partnerével, Zuzana Siminska-val és a Premier Alapfokú Művészeti Iskola tanulói.

A megszokottaknak megfelelően a közreműködő csapatok széleskörű programmal kápráztatták el a jelenlévőket. A gálán nagyobb szerepet kapott a társas- és formációs tánc, azonban jazz táncokat, mazsorett bemutatót és zumba alapú koreográfiákat is megcsodálhattak a nézők.

A jeles szakértők, Fügeczkiné Balogh Mária a miskolci Ködmön TSE alapítója, Simon Csaba, az egyesület jelenlegi vezetője és tánctanára, valamint Somogyi Éva táncpedagógus a Miskolci Kaffka AMI tanára a gála végén egy rövid értékelést és véleményt alkottak a csoportokról illetve a rendezvényről.

 

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk