https://kolorline.hu/A tánc az életük

A tánc az életük

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Sólyom Attila tánctanár által alapított sajószentpéteri Freedance 2008 TSE tíz éve működik a mostani felállásban, mely a Magyar Táncsport Szövetség tagjaként eredményesen vesz részt egyéni, illetve formációs bajnokságokon.


Fotók: Heiszman Adrienn

A csoport 10-21 év körüli fiatalokból áll, akik nagy szerepet vállalnak a versenytánc népszerűsítésében. Kilencedik éve már, hogy az egyesület tagjai gálaműsor keretében városuk nyilvánossága előtt mutatják meg tudásukat. A Sajószentpéteri Kulturális Központban megrendezett eseményen természetesen idén sem egyedüli előadóként álltak a közönség elé. A hagyományokhoz híven rajtuk kívül még kilenc meghívott vendég lépett színpadra.

Az elmúlt időszakban voltak visszatérő együttesek, de mindig lehetőséget kaptak új csoportok is a bemutatkozásra. A” IX. Sajószentpéteri Formációs és Tánc-Gálán” első ízben szerepeltek a Diósgyőri Jazz Tánc-Club tagjai, az itt előadott műsorukkal debütáltak az Edelény Dance-Club gyermektáncosai. Ugyancsak először láthatta a helyi publikum a Miskolcz-Revital TSE, valamint a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola táncosait. A korábbi fellépők közül Miskolcról érkezett a Kaffka Alapfokú Művészeti Iskola tánccsoportja, valamint a Ködmön Formációs Táncegyüttes. A gálán részt vett  Rozsnyóról a Sambed Táncklub és a rimaszombati TK Impulz képviseletében Sólyom Dániel partnerével, Zuzana Siminska-val és a Premier Alapfokú Művészeti Iskola tanulói.

A megszokottaknak megfelelően a közreműködő csapatok széleskörű programmal kápráztatták el a jelenlévőket. A gálán nagyobb szerepet kapott a társas- és formációs tánc, azonban jazz táncokat, mazsorett bemutatót és zumba alapú koreográfiákat is megcsodálhattak a nézők.

A jeles szakértők, Fügeczkiné Balogh Mária a miskolci Ködmön TSE alapítója, Simon Csaba, az egyesület jelenlegi vezetője és tánctanára, valamint Somogyi Éva táncpedagógus a Miskolci Kaffka AMI tanára a gála végén egy rövid értékelést és véleményt alkottak a csoportokról illetve a rendezvényről.

 

További híreink

Elmélet és gyakorlat, Fizikaverseny a Szaléziban

Dátum: 2019. febr 22. 17:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium harmincnegyedik alkalommal rendezte meg a Nagy László Fizikaversenyt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gimnazisták részére.

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell”

Dátum: 2019. febr 22. 16:30

III. Senior Sportkavalkád a Don Bosco Sportcsarnokban

Stabil, feszes és felelősségteljes gazdálkodásra lesz szükség 2019-ben is

Dátum: 2019. febr 22. 15:11

Február 14-én, közel három­órás testületi ülésen tárgyalta Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei költségvetést. A több mint 120 oldalas, részletes testületi anyagban egyértelműen látszik, hogy a megközelítőleg 2.6 milliárd forintos kormányzati elvonások ellenére stabil lábakon áll a város.

A kicsik és az idősek is farsangoltak

Dátum: 2019. febr 22. 15:04

A héten tovább folytatódtak a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ intézményeiben a farsangi mulatságok. A jeles alkalom kapcsán ezúttal az I.sz. Bölcsibe és az Időskorúak Gondozóházába is jelmezbe bújtak a kicsik és az idősek is.

Programajánló

Amerre még nem jártunk

Tardona

Szezon első motorozása

Dédestapolcsány

Szécsi Pál emlékkoncert Nőnap alkalmából!

Sajószentpéter

Állásbörze az Északkal - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk