https://kolorline.hu/A tánc az életük

A tánc az életük

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Sólyom Attila tánctanár által alapított sajószentpéteri Freedance 2008 TSE tíz éve működik a mostani felállásban, mely a Magyar Táncsport Szövetség tagjaként eredményesen vesz részt egyéni, illetve formációs bajnokságokon.


Fotók: Heiszman Adrienn

A csoport 10-21 év körüli fiatalokból áll, akik nagy szerepet vállalnak a versenytánc népszerűsítésében. Kilencedik éve már, hogy az egyesület tagjai gálaműsor keretében városuk nyilvánossága előtt mutatják meg tudásukat. A Sajószentpéteri Kulturális Központban megrendezett eseményen természetesen idén sem egyedüli előadóként álltak a közönség elé. A hagyományokhoz híven rajtuk kívül még kilenc meghívott vendég lépett színpadra.

Az elmúlt időszakban voltak visszatérő együttesek, de mindig lehetőséget kaptak új csoportok is a bemutatkozásra. A” IX. Sajószentpéteri Formációs és Tánc-Gálán” első ízben szerepeltek a Diósgyőri Jazz Tánc-Club tagjai, az itt előadott műsorukkal debütáltak az Edelény Dance-Club gyermektáncosai. Ugyancsak először láthatta a helyi publikum a Miskolcz-Revital TSE, valamint a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola táncosait. A korábbi fellépők közül Miskolcról érkezett a Kaffka Alapfokú Művészeti Iskola tánccsoportja, valamint a Ködmön Formációs Táncegyüttes. A gálán részt vett  Rozsnyóról a Sambed Táncklub és a rimaszombati TK Impulz képviseletében Sólyom Dániel partnerével, Zuzana Siminska-val és a Premier Alapfokú Művészeti Iskola tanulói.

A megszokottaknak megfelelően a közreműködő csapatok széleskörű programmal kápráztatták el a jelenlévőket. A gálán nagyobb szerepet kapott a társas- és formációs tánc, azonban jazz táncokat, mazsorett bemutatót és zumba alapú koreográfiákat is megcsodálhattak a nézők.

A jeles szakértők, Fügeczkiné Balogh Mária a miskolci Ködmön TSE alapítója, Simon Csaba, az egyesület jelenlegi vezetője és tánctanára, valamint Somogyi Éva táncpedagógus a Miskolci Kaffka AMI tanára a gála végén egy rövid értékelést és véleményt alkottak a csoportokról illetve a rendezvényről.

 

További híreink

Versengés a kastélykertben

Dátum: 2019. ápr 25. 17:55

Ragyogó idő és jó hangulat az edelényi körversenyen

Húsvét Rudabányán

Dátum: 2019. ápr 25. 17:35

Húsvéti látványosság volt a tojásfa

Meddig tanul az ember?

Dátum: 2019. ápr 25. 17:30

Házhoz vitték a tudományt Vadnán

Lakossági tájékoztató nyitvatartási és hulladékszállítási rendről

Dátum: 2019. ápr 25. 14:38

A május 1-jei ünnepnaphoz kapcsolódó nyitvatartási és hulladékszállítási rendről

Programajánló

III. Barcikai Emelkedők terepfutó verseny

Kazincbarcika

Egészségnap

Sajószentpéteri Művelődési és Sportközpont - Sport út 32/1

Tájházak napja- Tardona-Mályinka

Tardona-Mályinka

Kaposvár-Kazincbarcika Szuperliga-alsóház 10. forduló

Kazincbarcika

Véradás

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk